Colectia de toamna-iarna 2005 (180)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Aloooo...tanti Mitza...sa intelegem ca nu ti-a priit week-end-ul la Pestera???? Iar bem cafea sincron, numai ca la mine e a doua.Cana mare.

Poze cu Sarah si mami 1 si 2
www.dropshots.com/saralyna2005#albums/Party%20Sarah%202%20anisori" target="_blank">PARTY SARAH 2 ANISORI!!!!
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah

Everything matures...eventually!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelutat spune:

Hai ca am bagat un super mesaj dar l-am pierdut.
Noki eu sunt tot la a doua cafea, dar la birou e prima. Eu la prima ora bag acasa un espresso, ca altfel vorbesc cu oglinda.
Week-end-ul a fost ok, doar ca eu sunt super obosita ca, na noi am petrecut pana la 2-3 dimineata iar fi-miu nu face diferneta intre saptamana si week-end asa ca s-a trezit la 7.30, deci sunt ca Miri, dormita mult prea putin ca sa mai fiu si bine-dispusa. Iar fazele astea ale barbatilor ma enerveaza mai ceva ca o prostie maonumantala de a lui Titi. Efectiv ma scoty din sarite cu sensibilitatile astea de primadonna, de gandirilea introspective la 10 ani de relatie, cand isi descopera toti calitatile de psiholog si incep sa se analizeze mai ceva ca Freud, ca sunt confusi sau alte dracii. Da la inceput nu s-au gandit, ii apuca acum cand au dat de ceva greu sa se analizeze si sa se descopere. Ete na.... si mai ales ca stiu cate eforturi face Madau, si cu casa si cu copilul si cu afacerea si cu scoala, si in loc de putina grija si atentie primeste cuvinte grele, si nu e singura in situatie asta. Deocamdata la noi sunt apele linistite, dar am trevcut si noi prin probleme din astea cand domnul s-a simtit coplesit. I-am dat eu o copleseala de i-au mers fulgii....
Mihaela

album dn Titi

Mergi la inceput

Madau acum am vazut ca ai facut un rezumat la situatie. Iti urez bafta si rabdare sa le descurci. Eu nu sunt buna de dat sfaturi din astea datorita firii mele colerice si fara sensibilitati. Nu pot sa empatizez cu cei care o dau cotita cu sentimentele. Vad totul in alb si negru, ori e ori nu e, desi sunt convinsa ca gresescx de mulete ori cu aceasta atitudine. Iarta-ma daca ce am scris a parut rautacios dar m-am enervat. Promit sa ma calmez si sa te sustin in lupta ta. Poate ca voi invata sa fiu mai toleranta...
Pupici Madau
Mihaela

album dn Titi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Miha exact asta i-am spus si eu ieri...ce se intampla daca eu il lasam in pace, sa-si rumege nevii, ma durea-n cot si-mi vedeam de ale mele, fara sa-l mai bat la cap sa-mi spuna ce are? Ori isi dadea seama ca ma iubeste, ceea ce e relativ, ptr ca tot indepartandu-te de un om, evitand sa vb cu el, e greu de crezut ca te poti apropia..sau si-ar fi pus palma-n dos si ar fi plecat...cand era mult mai simplu sa-mi spuna atunci cand il deranja ceva nu? Si sa rezolvam atunci pe loc, sa nu evolueze totul. Asta ma enerveaza si ma bulveseaza. Si asta se intampla cum cand ne e cat de cat bine, cand ne-a fost greu si n-aveam de niciunele vorba aia, eram uniti. Dar ma enerveaza ptr ca se ingoapa efectiv in munca, nu mai are altceva in cap, si uite ce se intampla.

Eu n-am probleme, eu n-am voie sa fiu confuza, eu trebuie sa ma descurc cu toate..ai dreptate MIHA, dar sunt convinsa ca eu am fost de vina, ca am incercat sa-l inteleg, sa-l las, sa-l menajez...tocmai in ideea de a nu se zapaci. Si uite ce bine a fost. .

Daca a mai trecut cineva prin asa ceva, mi-ar prinde bine niste sfaturi, cum ati gestionat problema, si cum s-a rezolvat. Pe PM daca nu doriti sa citeasca toata lumea...

Iar faza cu copilul ma darama efectiv, stit cat de mult imi doresc inca un copil, poate sunt masochista avand in vedere situatia data, dar nu vreau s-o las pe Miru singura...ma gandesc cu disperare ca trece timpul pe langa mine, imbatranim si copilul?

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/sets/72157603478525150/" target="_blank">PARTY 2 ANISORI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Madau hai ca a reusit Mihaelutza sa-mi "smulga" o parte de vorbe din gura...dar tot mai am cateva completari!
1. Asa e, tot mai des observ si eu barbati sensibilosi (bine, nu relatii cu altii, DF, ci in propria relatie casnica) cu tot mai multe asteptari de la partenera de apartament si frustrati de...hm, aici vine intrebarea, de ce? Ca daca privesti din afara, totul le pare favorabil, au toate conditiile, familie, job, vacante hobby-uri etc. Ei, parerea mea este ca noi, vrand-nevrand, ne-am cam auto-programat sa alimentam si chiar sa creem (fara sa vrem) aceste frustrari. Nemultumirile incep timid (din partea lui), noi sarim imediat sa-l readucem la starea de multumire - la asta contribuie si faptul ca uneori NU NE PERMITEM sa intretinem in casa o atmosfera tensionata, ne pasa de copil, de cum merg treburile in familie si fortam rezolvarea. Buuuun, domnul vede ca-i merge, ca nevasta se da peste cap si baga rasfatul cand si-l doreste si de aici...mai mult sau mai putin constient...manipuleaza. Adica, devine extrem de convenabil sa fie nervos, obosit, suparat, cu multe si mari probleme - pentru ca astfel e lasat in pace sau rasfatat sau, avantajul SUPREM, nu mai ai si tu loc sa-ti spui propriile probleme si asa scapa de cicaleli. Daca incerci sa-l scoti din bucla asta auto-suficienta ...poc, frustrarea! Deci de-aici.

2. Criza asta de "middle-age" care tinde parca sa apara tot mai fecvent INAINTE de 40 de ani ( ea era caracteristica varstelor ce incepeau cu 4) poate fi autentica - dar in acest caz ar trebui sa se anunte cumva, sa exista elemente prevestitoare, cat de cat - sau indusa. Eu cred, Mada, ca s-ar putea sa vina de undeva, si nu neaparat de la o alta femeie (spuneai si tu ca nu e cazul si cred) ci de la cineva apropiat, din anturaj. Cineva care tocmai a trecut printr-o criza, si-a pus probleme existentiale si ...hop, l-a "inspirat" si pe al tau. Spun asta pentru ca barbatii sunt si ei sensibili la proiectii, in caazul in care aud un amic ca se vaita "nu stiu ce mai simt pentru ea" cand raman singuri, cu capul lor, se iteste si intrebarea inevitabila "dar oare la mine e la fel?". Are sotul tau in anturaj pe cineva care a trecut printr-o criza recenta? Prea mi se pare mie hodoronc-tronc, "nu mai stiu ce simt"! De undeva vine.

3. Punctul 3 l-am uitat, ca prea m-am ambalat, vorba Mihaelei. Ma duc sa-mi bag si eu o cafea si revin.

Pupici multi, Madau!

Mergi la inceput

quote:
Si asta se intampla cum cand ne e cat de cat bine, cand ne-a fost greu si n-aveam de niciunele vorba aia, eram uniti.

Madaule, pai io zic ca taman de-aia se intampla. Stii zicala aia cu "i s-a urat cu binele"...Cred ca are prea mult timp liber domnul sot sa-si caute de lucru meditand la relatia voastra. Ia implica-l mai mult in activitatile casei, cu copilul, cu apartamanetul nou, si poate atuncea nu va mai avea timp de prostii. Si mai e o chestie...sa nu te superi pe mine...nasii astia ai vostri cu elicopter, barci si alte fitze ...sunt ok? Adica nu cumva sa aiba ei o influenta proasta asupra lui si cine stie ce idei sa-i bage in cap, ca din cate scrii tu deduc ca petrece f mult timp cu ei.
Iar cu copilul...io clar nu as mai insista acuma cu treaba asta. Esti siasaprinsa cu scoala, apartamentul etc. Ce, vrei s ate darami psihic si fizic de tot? Esti tanara, ai toata viata inainte!! Nu o mai lua asa de in tragic! Poti sa faci copil si peste un an sau 2, cand se limpezeste treaba. Poate ca omul efectiv nu e pregatit pentru asa ceva...Uite, io de exemplunu sunt. Si daca as avea un sot care non-stop m-ar pistona la cap cu subiectul astam, nu stiu daca ne-ar merge prea bine....E drpt ca e o decizie care trebuie luata impreuna, dar mie mi se pare ca momentul nu e ideal nici din punctul tau de vedere, adica cu toate treburile extra pe care le ai acuma.
Sper s anu mi-o iei in nume de rau.

www.dropshots.com/saralyna2005#albums/Party%20Sarah%202%20anisori" target="_blank">PARTY SARAH 2 ANISORI!!!!
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah

Mergi la inceput

Ce faza..si Tania zice de ceva influente negative din partea cuiva...daca am dreptate cu nasii ma las de meserie si ASE si ma apuc de psihologie.

Varsta Sarah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

draga madau. inceteaza sa te mai plangi si pune osul la treaba.
draga mihaeluta, inceteaza sa-i mai dai apa la moara lui madau, ca ce de kkt este ca noi femeile trebuie sa abvem rabdare, sa fim binedispuse, tolerante, gospodine, destepte, frumoase in grijite , pe ma-sa si pe ta-su si ei nu fac nimik, vai vai ce nedreptate, mai bine ne rasculam sa-i punem la punct pe nemernici etc.

eu am divortat din cauza acestei atitudini, a la mihaeluta, atitudine in care credeam cu tot sufletul. eu am fost feminista, chiar aroganta fara sa fiu nedreapta neaparat, dar tot aroganta ramane, intoleranta si de capul meu. si el avea aceeasi incapatanare si intoleranta. plus niste egoism ceva mai dezvoltat decat al meu. si aveam viziuni complet diferite asupra viitorului familial si de viata in general, asta ar fi in plus fata de situatiile enumerate pe-aici.
ce vreau sa spun totusi, referitor la situatia lui madau, ar fi eternele sfaturi, asemanatoare cu cele date de miri, sunt cele mai bune! daca vrei sa-l tii. botul jos, clar. desuuri sexi si joc de glezne ca se pare ca ai o problema, nu merge atitudinea de egalitate intre cei doi. dupa ce rezolvi problema, adica repui situatia pe fagas normal, poti sa-ti permiti sa-l influentezi incet incet sa mai tragi de "drepturi" catre tine. dar tot cu botul jos. in cazul in care crezi ca e umilitor si vrei Egalite fraternite liberte, nu stiu daca poti sa refaci asta in acest moment, sa nu inregistrezi vreun esec incapabil de a mai fi recuperat. eu am pus la punct toti barbatii inainbtea fostului sot, de diverse varste, profesii si medii sociale. si p-orma i-am si parasit. n-a mers atitudinea de democratie pigmentata pe alocuri cu dorinta mea de dominatie in casnicie, dar mai bine ca n-a mers ca acolo avea si el niste defecte cu care oricum nu as fi putut trai mai mult de inca un an doi, orice as fi facut, dovada eventualei incopatibilitati a fost ca ulterior defectele respective le-a si xpandat ca si dezvoltare ( eu am fost chemata scurt si brusc in tribunal sa divortez cand eram insarcinata ca el si-a dat seama ca nu ma iubeste suficient sa avem un copil, asta dupa ce eram casatoriti de 4-5 ani).
abia acyum, intr-o relatie oarecum importanta pentru mine, invatt sa las de la mine mai mult, egalitatea intre femei si barbati este o impresie nefericita cu care ne amagim,. daca vrei sa ai satisfactia ca, in relatie, lucrurile se desfasoara dupa cum vrei tu, trebuie ca el sa nu afle asta. si asta nu e asa simplu. io am dispretuit vociferand povetele baatranesti feminine: "zici ca el si faci ca tine". am considerat o ipocrizie nedreapta. dar de ce, unde e egalitatea, unde e comunicarea sincera bla-bla etc, rahat, sunt impresii de moralism ce credeam. asta e baza: fa-l sa se simta bine si chiar si reprosurile, fa-le fara sa se simta prost cumjva. daca iti dau lacrimile, nu te va considera in veci martira, dupa cum te simti tu, ci doar slaba si isterica. cu zambetul pe buze, madau, nu exista alta solutie.
am o prietena care si-a dominat sotul in asa hal cativa ani incat ala a explodat la un moment dat si a plecat de acasa cu bilet ca divorteaaza. si uite feminista care doar ridica spranceana daca el avea vreo "confuzie" vreodata sau avea nemultumiri, cum nu a avut alta solutie decat sa apeleze la eternele masuri feminine batranesti: imi pare rau, gatit (nu gatea), adus sotul acasa, spalat sotul tandru pe cap (era premiera oricum:)) si alte actiuni asemenea, menite sa-i redea aluia atat sentimentele cat si increderea de sine, in propria masculinitate, banuiesc. 2 luni a durat procesul de readaptare. de atunci prietena mea este mult mai atenta, iar el nu a mai avut "confuzii".
asa, deci, dupa cum spuneam, eu sustin ca nu e bine in situatia expusa de tine, sa ceri drepturi, ci sa oferi, chiar daca pare nedrept pt tine.
io inteleg si toate frazele expuse de mihaeluta, deoarece, dupa cum am spus, gandeam identic acum ceva timp, as fi putut sa redau aceleasi mesaje ca mihaeluta, sunt sigura. dar acum nu mai cred in atitudinea asta. si am trait si am vazut si la altii destule, crede-ma. cedeaza tot tu acum si tot tu arata dragoste si intelegere si zambet, chiar daca simti ca ar fi cumplit de nedrept.
sa nu uitram ca femeia a fost facuta dintr-o coasta a barbatului si nu invers.

mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual

"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Asa cum am spus in mesajul meu, eu nu ii dau sfaturi lau Madau, stiu ca atitudinea mea este una destul de rigida fata de acest subiect, lucru pe care l-am recunoscut si pentru care m-am si scuzat. Insa nu pot fi de acord nici su ceea ce a spus Anda, nu imi este caracteristica o asemena atitudine nici prin prisma firii si nici a experientei personale.
Oricum ma voi abtine de la a mai detalii atiudinea mea, ca sfaturi am spus clar ca nu dau, pentru ca sunt convinsa ca si povestirea propriilor trairi poate influenta. Scuze daca am fost prea vehmenta in mesajele anterioare, nu era cazul.
Mihaela

album dn Titi

Mergi la inceput

Mda...si io-s de acord cu ce a zis Anda, cu o singura buba: ca te faci daca nu esti genul asta de om mai supus??? Adica io una nu-s, din pacate saun din fericire, nici nu stiu. Probabil ca o varianta e ca ajungi la divort dupa care iti schimbi definitiv parerile - ca Anda...deci practic te maturizezi sau inveti sa-ti vezi interesul mai bine. Doar ca asta nu e varianta prea buna...
Trist este ca e atat de greu sa ajungi la moderatie...o imbinarea intre atitudinea razboinica si feminista a Mitzei si cea de relaxare aAndei. Dar de unde oare puterea de a gasi asa ceva????

Varsta Sarah

Mergi la inceput