Colectia de toamna-iarna 2005 (180)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

madau, sanatate!

pumba, meems &co: voi ma speriati. eu vroiam sa cumpar pat normal sa scapam de ala de bebe ca parca e prea "retro" asa cu zabrele la ditamai baiatul. aoleu, pai daca o sa faca cum spuneti voi io sunt varza ca ma scol la 7 zilnic sa ne imbracam sa mancam sa mergem la gradi si la serviciu....hmmm, dar daca o incuiati in camera? si cand auziti ca bate, mergeti si-o puneti inapoi in pat, adica cateva nopti de sacrificiu, dar macar sa nu mai ajunga la voi in dormitor si poate se invata in cateva nopti ca se da jos din pat degeaba? adica nu are finalitatea dorita de ea? zic si io, nu sunt sigura, dar poate merge.


mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual

"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

intrebare totusi: avem vreun experiment reusit complet cu patul de adult? adica exista vreun copilas aici care doarme in pat normal si a dormit bine merci de la inceput , fara ture nocturne prin domiciliu? ca sa vad ce sanse ar fi...


mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual

"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Neatza!

Anda, Daria doarme in pat de adult de la 10 luni, si a dormit bine de la inceput; de fapt la noi aceasta a fost solutia pentru acel dute- vino - odata culcata in patul de adult (pat dublu !)s-a linistit. Si acum mi ma striga pe la 2-3 dar dupa ce adoarme, o las iar singurica! Mentionez ca mai sunt si nopti pline de agitatie, dar nu e o regula!
Cata, multumim de intrebare, parca tot mai culeg fire de par din perie, dar eu zic ca e mai bine! Mihai ce face, cum se mai simte?


Cami & Alexandra Daria (02.01.2006)

Dariuca creste si iar ... creste!

Cautam binele fara a-l gasi vreodata, in schimb gasim raul fara sa-l cautam! - Democrit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Mneatza! Sarah se uita la Polar Eexpress - pasiunea ei no 1 si io bag un ochi pe forum!

Pumba- vad ca te-ai colorat! Sa-ti fie de bine! Tinem pumnii sa fie rapida procedura de refarea a dintosilor si s anu doara deloc dupa!

Lavi- de ce vrei s apoarte Silvi 36? Se gasesc greu de tot numarul asta. Un 38-39 e muuult mai avantajos!

Tania- ce ma bucur pentru vestea buna! Tinem pumnii in continuarae pentru retsul investigatiilor!

Anda- felicitari pentru noua propozitie! Dai de baut!

Io-s tare mandra de Sarah ca stie sa ceara frumos de tot ceea ce vrea: "mami, te rog mumos, da si mie niste cocosi/apica/ce altceva vrea"Avem copii mari, deja!!!

Feli - cum adca promiti ca ne lasi???? Vrei bataita?????Ce idee buna cu Antipa!!!Suuuper pozele de la zapada! Vad ca nu numai noi ne dam pe leagane si tobogan iarna!!!Mama, ce figura e si in aia cu 2 biberoane!!!

Madau- sanatate multa, ca vad ca ai nevoie!

Meems- nasoala treab! Io zic s amai incerci cu muuulta rabdare sa-i explici ca fiecare copil face nani in patutul lui, ca si ea trebuie sa fac la fel etc. Si sa nu-ti pierzi speranta si io as zice sa rezisti tentatiei de a o lua in patul mare.

Corapino- la fiiiilm??? Wooow!!! Nu cred ca Sarah ar rezista.

Vedeti ca e super-spectacil azi la Circ, de la ora 18.30. Cu Sarah nu am sanse sa merg deocamdata, dar stiu ca-s multi copii cuminti pe aici si poate va intereseaza!!!

Catutza- oooofff...Pupici s anu mai fii suparata!





Poze cu Sarah si mami 1 si 2
www.dropshots.com/saralyna2005#albums/Party%20Sarah%202%20anisori" target="_blank">PARTY SARAH 2 ANISORI!!!!
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah


Everything matures...eventually!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

hello heloo.

cum zicea si FELI, am mai citit si eu una alta cand aveam timp dar de raspuns nexam.
suntgem binisor, multumim ca v-ati gandit la noi.

poate apuc zilele astea sa va dau mai multe "detalii" dar nu promit.


ANDA fetita soramii a dormit singura in patutul ei fara niciun adult langa ea sau in camera cu ea de cand s-a nascut. (parca si cu lumina stinsa)
de cand are pat de adult, doarme soramea cu ea ca asa trebuie. desi are 5 ani, nu doarme fara mama'sa sau taica'su si este musai sa aibe o lumina in camera

hai ca sta cristi de vb cu alex sa va zic: cu vlad nu facem progrese deloc, am vazut aseara supernanny si am invatat cate ceva. diferenta dinttre copilasul de acolo si vlad este ca ala vorbea, pe cand vlad nu.
se trezeste noaptea si urla sa vina la mine, ma striga mami mami mami de zici ca cine stie ce i se intampla.
urla cand iesim cu el afara si il imbracam...apoi urla cand intram in casa si il dezbracam...daca-l iau pe alex in brate instantaneu il apuca criza si imi cere sa-l las jos si sa-l iau pe el...daca-i daus a suga lui alex automat vrea si el si trage de mine sa-i dau si lui si sa stea langa mine...
alex saracutu nu doarme aproape deloc ziua si de 1 saptamana nici noaptea.
eu sunt varza cu somnul, am atipit pe wc ieri dimineata. (imi cam amortise fundul si asa m-am trezit)
alex nu mi-a luat in greutate 2 saptamani ba a si scazut chiar, nu am cum sa ma mulg sa vad daca am sau nu lapte sau macar sa-i dau cu biberonul. nici lapte praf inca nu i-am dat ca mie mi se pare ca nu vrea sa suga nu ca nu am lapte(suge daca doarme, daca-i treaz abia il tin 5 minute la san)....in fine m-as plange de mult mai multe dar acum se maraie alex si cristi devine nerabdator...


PS: CORAP o mai alaptezi pe Anais???
de GANDACEL stiti ceva? si de DORDIA?

TANIA tin pumnii si la EEg. sa fie bine.

MADUTZA asa am patit eu cu Vlad de multe ori. i-am scos cu unghiile kk doar cat sa-i dau drumu.
nu am stiut de lass baby. io-i dau miere zilnic si nimic. lichide bea cu tonele, adica vreo 1.5 l de lapte, ceai, suculet.

Joy de Vlad Andrei (1 decembrie 2005) & Alex Gabriel (19 septembrie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxisialexia spune:

sal!

meems am gasit cate articole despre tulburarile de somn poate ca la rianna de vina sunt maselele( sper sa fie asta), poate te ajuta cumva.

"Conditii care poti fii asociate cu tulburari de somn

Apnee de somn
La copii pot sa apara din cauza obstructia cailor aeriene (amigdalita de examplu) sau din cauza imaturitatii sistemul nervos (indeosebi la prematuri in primele luni), sa manifeste prin lipsa de respiratie care poate dura de la 10 secunde la chiar cateva (maxim 3 minute), acesti copii sunt foarte obositi in timpul zilei, au nevoie de un pediatru cu specialitate in domeniul respiratori (pnemolog).

Tulburari de somn arusoale
Cosmarurile, somnambulismul, sunt cele mai frecvente, de obicei apar la copii care au peste 18 luni si la primele ore (2-3 ore) dupa ce copilul adorme adica in faza de somn profund. Episodul de cosmar sa manifesta astfel: copilul sa trezeste din somn, tipa sau plange, este transpirat si respira frecvent, un episod poate dura intre 20 de secunde pana la 5 minute. Dupa ce sa calmeaze a doua zi nu isi aminteste nimic.
Somnambulul isi paraseste patul, desi nu existe o coordonare buna a miscarilolor poate cadea sau pot sa se loveasca de obiecte.

Tulburare de somn tranzitorie
Lucrurile neobisnuite care apar atunci cand copilul de abia a adormit sau inainte de trezire adica in faza de somn superficial.
Vorbeste in somn, isi misca capul sau alte miscari streotipice in somn. Sunt probleme comune, aproximativ 60% dintre copii manifeste unul sau 2 dintre aceste reactii la 9 luni, 35% la 18 luni si 22% la 12 luni (Andres si Eiban 1997). Cosmaruri insa apar rar inainte de 3 ani. In aceste forme de tulburari nu este bine sa treziti copilul din somn.

Alte cauze de dificultate la somn
Probleme de familie sau stres pot provoaca dificultate la somnul copilului (Ferber 1995) separarea, alte probleme anxioase pot provoca dificultate in timpul somnului copilului.

Medicatia
Medicatia poate provoca probleme de somn nu numai pentru copii Dar si pentru adulti. Medicati care poate induce somnul, dupa un timp pot provoca insomni, in aceeasi categorii intre si ceaiuri si ierburi, iar bronhodilatatoarele folosite un timp indelungat pot provoca aceeas probleme.

Lichide excesiva sau hranirea excesiva a copiilor
Pot provoca probleme date fiind disconfortul de urinare mai desa (Ferber si Boyle 1983). Nu uitati ca nu puteti forta copilul sa adoarme dar puteti sa il ajutati prin stabilirea si introducerea a anumite etape pentru somnului.

Ritualuri bune
Copii se comport mult mai bine daca stiu ce urmeaze, de aceea trebuie sa introduceti rituale.
Baita de seara, pijamua, carti de citit, jucaria favorita, sau un joc linistit sunt unele dintre aceste rituale, ele pot incepe de la baie si sa termine in dormitor, este important pentru un copil sa stie ca dormitorul lui este un loc bun, incetisor lasati-l sa doarma singur spuneti-i ca iesiti putin si ca va intoarceti in cateva minute, si sa faceti ce ati promis, incetisor cresteti-i timpul care lipsiti pana cand o sa-l gasiti deja adormit.
Jocul inainte de somn ajuta, puteti deveni caluti inainte de baie, dar la dormitor sa va jucati un joc mai putin entuziasmant, spuneti-i o poveste.
Baie calda ajuta, dar nu pe toti copii, daca nu ii place baita poate ca este mai bine sa faceti baita in alt moment al zilei. Astfel ritualul poate insemna, spalarea maini si fata, a dintilor, igiena cavitati bucale, schimbatul asternutului, si pijamea de seara.
Puteti sa va jucati cucu bau, sau sa lasati ceva interesant care sa gaseasca cand sa duce la culcare (o jucarie), apoi vorbiti despre ce a gasit in pat, dar nu uitati sa luati jucaria din pat imediat ce a adormit.
Recapitulati evenimentele care s-au petrecut in ziua respectiva, spuneti noapte buna la toti membrii al familiei, la jucari, la luna si stele, cititi sau puneti o caseta cu poveste, peste un timp schimbati povesatea, ve-ti vedea ca asculta cu mare atentie apoi isi dezvolta si limbajul. Acelas efect il are si cantecul de leagan sau un CD cu o muzica placuta."

articol de Nakisa Serafinceanu - Medic Pediatru - Cabinet Medical Persepolis

si altul:

"Tulburari de somn



Care sunt si cum se manifesta principalele tulburari de somn la copii. Cum putem sa ii ajutam?

Un nou nascut doarme in medie 16-17 ore pe zi in transe de cate 3 ore. La 3 luni, somnul sau este de 15 ore dar poate dormi neintrerupt 7 ore (in timpul noptii). In jurul varstei de 1 an, copilul doarme noaptea 9-10 ore si dupa masa de pranz 2-3 ore. Cantitatea totala de somn se diminueaza, spre 4-5 ani unii copii ajungand sa nu mai doarma dupa-amiaza.

Somnul ideal al copilului este singur in pat, in camera lui, cu adormire linistita atunci cand ii este somn si trezire spontana dimineata. Fiecare om are ritmul sau propriu de somn si durata proprie in care reuseste sa se odihneasca in functie de efortul depus si de caracteristicile personale. Cunoasterea cat mai buna a acestui ritm al copilului scuteste parintii de multe eforturi de a-l culca atunci cand lui nu-i este somn sau a-l scula cand mai vrea sa doarma. Diferentele dintre un starea unui copil odihnit si cea a unui copil obosit sunt foarte mari si se manifesta in toate tipurile de activitati. Ceea ce este foarte important este ca fiecare copil are propriile lui nevoi si este bine ca ele sa fie respectate: unii sunt mai somnorosi, altii se trezesc foarte devreme, unii dorm dupa-amiaza, altii se odihnesc mai bine intr-un somn mai lung noaptea. Problemele de somn pot antrena dupa ele deficit de atentie, iritabilitae, tulburari de memorie, lipsa apetitului etc.


Principalele probleme sunt:

Insomnia din primul an este o tulburare foarte frecventa, cu semnificatii diferite in functie de gravitate dar care reflecta intotdeauna o dificultate de relationare intre bebelus si anturajul sau. In insomnia comuna este vorba adesea de conditii nepotrivite (rigiditate a orelor de masa, excese alimentare, zgomot, atmosfera tensionata etc). Insomnia cedeaza o data cu ameliorarea acestor conditii. Calmul mamei si al celorlalti membrii ai familiei are cea mai mare importanta.

In insomnia severa se distinge o insomnie agitata, in care bebelusul nu inceteaza sa tipe, sa planga, sa se agite si o insomnie calma, in care bebelusul sta in patut, cu ochii deschisi, tacut ore intregi; pare ca nu are nevoie de nimic. Aceste insomnii severe sunt rare si sunt prezente in antecedentele copiilor autisti sau cu psihoza precoce.

Dificultatile de adormire sunt mult mai banale, aparand cel putin cateva luni in dezvoltarea oricarui copil intre 2 si 6 ani. In aceasta perioada, copilul aflat in plina explorare a lumii si descoperire de noi obiecte si activitati, accepta cu dificultate mersul la culcare in detrimentul jocului. Dupa 2 ani apar primele cosmaruri sau vise de angoasa in care copilul se sperie si care pot duce pana la o fobie de somn. In aceste conditii sunt necesare amenajari speciale ale "culcatului" implicand citirea povestilor, lumina aprinsa, ritualuri, obiect tranzitional, prezenta unei persoane langa copil.

Opozitia fata de culcare - copilul plange, se agita, se dezveleste cand este culcat, adesea dupa adevarate lupte epuizante reusind sa adoarma.

Ritualurile de culcare - frecvente intre 3-6 ani. Copilul cere si nu poate adormi fara un obiect, pahar cu apa, bomboana, repetarea aceluiasi cantec etc.

Fobia de culcare - se poate reduce adesea la o cerere contrafobica: lumina aprinsa, usa deschisa dar uneori poate atinge o mare intensitate astfel incat copilul este cuprins de panica imediat ce simte ca adoarme. De obicei evita patul lui si este consecutiv unor vise de angoasa.

Insomnia autentica - se observa la copilul mare sau la adolescent si nu este o reducere a cantitatii de somn ci o o deplasare a somnului la alta ora, adomind la 11-12 noaptea. Reducerea reala a timpului de somn este rara si survine intr-un context de criza de angoasa, necesitand ingrijire si tratatment specializat.

Angoasele nocturne cuprind "teroarea nocturna" sau pavor nocturn, visele de angoasa si trezirile anxioase. Ele apar adesea sub denumirea de cosmaruri fara o diferentiere precisa.

Teroarea nocturna - copilul incepe sa tipe in pat, buimac si cu o figura inspaimantata, nu recunoaste persoanele din jur si pare total absent din situatie, nereactionand la vorbe sau gesturi. Criza dureaza de obicei cateva minute, apoi copilul adoarme. La trezire copilul nu-si aminteste nimic din cele intamplate in cursul noptii.

Visul de angoasa apare cu o mare frecventa, 30% dintre copii relateaza un astfel de episod survenit recent. Poate fi observat incepand de la varsta de 2 ani. Copilul geme, tipa, plange, striga dupa ajutor. Uneori se trezeste dar cel mai adesea abia a doua zi dimineata povesteste "visul urat".

Trezirea anxioasa este intermediara intre teroarea nocturna si visul de angoasa. Copilul se trezeste nelinistit si adesea se duce in patul parintilor.

Somnambulismul apare intre 7 si 12 ani, in special la copiii la care exista antecedente familiale de somnambulism. In cursul primei jumatati a noptii, copilul se ridica si merge, uneori prezinta o activitate complicata dar intotdeauna identica. Dupa cateva minute (10-30) se culca la loc sau se lasa dus in pat. A doua zi nu-si aminteste de nimic. Somnambulismul evolueaza adesea favorabil, disparand in mod spontan. Atunci cand este insotit de alte simptome, in special de manifestari anxioase devine necesar un ajutor terapeutic.

Automatisme motorii - sunt bruxismul sau scrasnirea dintilor, somnilocvia in care copilul vorbeste in somn si ritmiile din timpul somnului in care copilul intoarce capul stanga-dreapa, indoaie genunchii etc.

Dupa ce au fost observate, parintii e bine sa le observe si sa noteze durata, tipul manifestarii, reactiile copilului, frecventa etc. In cazul celor care denota o anxietate, pot avea legatura cu evenimente din viata reala sau deranjeaza copilul e necesar sa se vorbeasca cu el despre aceste lucruri, sa i se povesteasca daca intreaba si in nici un caz sa nu fie pedepsit sau luat in ras. Copiii se tem ca ceea ce i-a speriat in somn sa nu se intample cu adevarat, manifesta anxietate sau vinovatie chiar si cand povestesc cosmarul pe care l-au avut. Singura metoda la dispozitia familiei este de a consola copilul si a nu incerca sa evite problema lui ci sa-l asigure de toata intelegerea si sprijinul.


Ce avem de facut?
Masa de seara trebuie luata intr-o atmosfera calma, fara certuri, tipete, reprosuri, amenintari;
E de dorit ca ora de culcare sa nu varieze prea mult;
Daca plange noapte, nu trebuie sa alergam la el dar nici sa-l lasam prea mult sa planga. 5-10 minute sunt suficiente pentru a vedea daca se poate linisti de la sine. Cateva cuvinte linistitoare, prezenta unuia dintre parinti la patul lui, putin apa sau suc sunt de cele mai multe ori binevenite. Daca il lasam sa planga, riscam sa se trezeasca de tot si sa nu ma poata adormi o lunga perioada;
In cazul terorii nocturne, in care copilul se trezeste tipand, calmul si intelegerea parintilor, linistirile sunt esentiale. Sa nu uitam ca doar un om linistit poate linisti un copil. Daca ne enervam, tipam la el, incercam sa-l ignoram sau sa radem de el, agravam problema in loc sa o rezolvam!
Daca un copil adoarme in alt loc decat in patul lui, e preferabil sa nu-l mutati in primele 20 minute de somn;
Evitati sa-i dati siropuri sau medicamente sedative intrucat ele nu rezolva problema decat pe moment.
Nu este suficient sa va ocupati doar de adormire. Trezirea este si ea la fel de importanta si copilul nu trebuie sa o perceapa ca pe un chin. De aceea e bine sa treziti copilul din timp pentru a-l imbraca si aseza la micul dejau; el va fi mai bine dispus decat cu o jumatate de ora in plus!
Este inutil sa amenintati copilul: "Daca nu dormi, nu-ti voi cumpara..." etc. Somnul e o necesitate si copilul nu trebuie sa se gandeasca la el ca la o pedeapsa sau un chin.
Nu trebuie sa uitam ca pentru un copil perioada dintre culcare si adormire este mai dificila decat pentru adult si ca nevoia de a sta cu cineva, a asculta o povese sau a avea o jucarie in pat nu sunt "mofturi" si nu trebuie eliminate. Ele vor dispare cu varsta;
Mutarile dintr-o camera in alta, schimbarea decorului, a obiceiurilor de culcare sunt adesea la originea tulburarilor de somn. Asadar evitati-le pe cat posibil!
Cand copilul poate povesti sau intelege ce vorbiti cu el, nu ezitati sa-i cereti parerea, sa-l intrebati cum ii este mai bine, ce ar dori inainte de culcare sau in timpul noptii.
Inainte de schimbari importante, plecari in concediu, mutari, absenta parintilor in timpul noptii, vorbiti cu el despre ele. "


Anca Pietraru, psiholog


noki merci pentru info, mie mi-ar placea sa merg sa vedem cat costa "beletul"!

andra, frumos spus...felicitari pentru micutul poet




Duminica placuta tuturor!




Roxana si Alexia Maria( 21 octombrie 2005 )
BUBU

- Copiii fac ce vad, apara inocenta copilului tau! -

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Multumesc fetelor, azi sunt ceva mai bine, nu mai am febra dar nici voce. Asta fizic vorbind, ptr ca psihic sunt daramata...am ajuns sa ma gandesc numai la cum sa-mi fac carare la vene cu lama, cui sa las copilul...trec printr-o perioada foarte foarte proasta, nu stiu daca si cum se va rezolva, asa ca probabil ca am sa iau o pauza de forum, nu de alta dar n-as vrea sa stric atmosfera de aici. Sa auzim numai de bine!

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/sets/72157603478525150/" target="_blank">PARTY 2 ANISORI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxisialexia spune:

mada, esti obosita si asta iti da starea pe care o ai. ai grija de tine, sigur vei rezolva( nu cum spui tu " nu stiu daca si cum") ce te macina. ai depus un efort prea mare in ultima perioada- apartament, examene, firma, mirunici..zau asa, las-o mai usor. si revenire grabinca.

catalina, tu cum ai nascut normal sau cezariana? In orice fel oricum ai simtit dureri mai mari decat va avea sotul tau....zau asa, nu il mai plange ca nu e moarte de om si apoi va trece repede. ti-o spune o mama care a avut operatia pe care o face sotul tau cand eram insarcinata in luna a 5 a si apoi alta cand avea alexia 5-6 luni.O sa vezi ca doctorul de acum o sa ii rezolve problema definitiv cat despre durere trece repede ai sa vezi .." fii barbata" . te , sa nu te superi pe mine.

joy .

Roxana si Alexia Maria( 21 octombrie 2005 )
BUBU

- Copiii fac ce vad, apara inocenta copilului tau! -

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Hello!

Madau, stai linistita ca nu dreanjezi pe nimeni, oricand ai chef sa vorbesti cu cineva, aici ne gasesti!

Cata, vorba Roxanei, fii barbata!

Am si eu o problema, dragelor, mi-a "murit" fierul de calcat. Vreau sa-mi iau unul bun (asta a fost cadou la nunta, si de' nu puteam face nazuri!) Ma gandesc la un Tefal, voi ce aveti si ce-mi recomandati! Am fosto o fuga prin oras, dar nu sunt prea multe modele, vreo 3 am vazut si nicunul nu m-a dat pe spate.




Cami & Alexandra Daria (02.01.2006)

Dariuca creste si iar ... creste!

Cautam binele fara a-l gasi vreodata, in schimb gasim raul fara sa-l cautam! - Democrit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pumba spune:

meems,anda- sapt viitoare imi voi lua inima in dinti,voi dormi ziua ,sa pot resista noaptea acestiu dute/vino si sa vedem ce rezultate avem.la noi a devenit un obicei de acum.Ando merita sa incerci,daca poetu doarme linistit in patutul lui.
madau - chiar ma intrebam cum rezisti sa faci fata cu noul apartament,mancare,scoala,acte,Miruna.....fa o pauza, ca meriti.daca mai aveai si catelu in grija ....
cami-bafta in cautarea fierului,mai mult nu te pot ajuta.
eu nu ma vad portocalie.
leea - mai invata omul ' dar nici asa.
noki- noi avem projector ,ne uitam la filme destul de des, cam la asta se rezuma " viata noastra sociala ,de noapte"si fetele sunt incantate mai mult de pop corn decat de film, dar rezista eroic.

Adeline( 16.12.2005)Claire(7.12.2001)

Mergi la inceput