SA ITI CRESTI COPILUL IN CASA CU UN BUNIC

SA ITI CRESTI COPILUL IN CASA CU UN BUNIC | Autor: THEODORE

Link direct la acest mesaj

CE ZICETI DE ACEST LUCRU?!
EU SUNT INGROZITZ PT CA TREBUIE SA MA "LUPT" SI CU MICUTUL "INGERAS"SI CU BUNICA LUI ,CARE NU E BATRANA SI AS ASTEPTA MAI MULTE DE LA EA ..DAR....CAM ASA ARATA RELATIA NOASTRA!
SPUNETI-MI VOI ,CARE VA CONFRUNTATI C ASEMENEA SITUATIE CUM O SCOATETI LA CAPAT?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

Pana la urma care este problema? Fiecare cu treaba lui. Tu cu copilul. Bunicul/bunica cu treaba sa. Si noi avem o bunica in curte. Am stabilit niste reguli pe care le respecta(chiar daca nu-i convine intru totul situatia). E inutil sa ne facem nervi degeaba, asa ca fiecare stie bine ce are de facut.
Daca tu consideri ca bunica poate face ceva pentru copilul tau, exploateaz-o. N-o face sa se simta chiar inutila. Pune-o sa faca piata, sa intinda rufe etc

Angi si gemenii
"Cu cat zbori mai sus, cu atat vezi mai departe" Richard Bach-<Pescarusul Jonathan Livingston>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_ltd spune:

Un an jumatate am locuit si noi cu bunica, dar situatia s-a rezolvat abia prin plecarea la casa noastra. Am invatat insa ca e absolut necesar sa stabiliti ca in ultima instanta parintii hotarasc, nu bunicii. Daca voi veti fi consecventi -voi, parintii adica- va intelege finalmente si bunica acest lucru. Lasati-o insa sa va ajute de cate ori se ofera si acordati-i totusi mici "victorii personale". Pana la urma, ajutorul si dragostea unei bunici sunt de preferat celor venite din partea unei persoane straine, cum ar fi o baby-sitter de ex, dar nu faceti compromisuri atata vreme cat acestea l-ar afecta pe bebe.
Stiu ca e greu, dar incearca sa faci din prezenta bunicii in casa un avantaj pentru familie si mai ales pentru cel mic. Cred ca cel mai bine ar fi sa incepeti cu un minimum de reguli pe care voi le considerati importante, pe care sa i le aduceti la cunostinta si, mai ales, printr-o discutie sincera.
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.
Stiu si eu cat de rau, dar si cat de bine poate fi cu un bunic in preajma. Rau fiindca te tot cicaleste... Bine fiindca te ajuta...
Noi suntem singurei acum, eu si bb, tata este plecat, si abia asteptam sa ne calce casa o bunica...
Nicoleta.

Mergi la inceput