Apa in timpul mesei?
Am postat intebarea si la subiectu "Mamici din ianuarie-februarie..." dar cred ca am mai multe sanse de a afla un raspuns daca deschid un subiect nou.
Nu stiu ce sa fac... Dinu (aproape sase luni) vrea apa in timpul mesei. Dupa multiple incercari am ajuns la concluzia ca prefera hrana solida... destul de solida (vartoasa ca o mamaliga); pe la jumatatea mesei refuza lingurita si se uita dupa biberonul de apa. Daca i-l dau trage cu pofta vreo cateva inghitituri si putem sa continuam cu papa (am ajuns la 220-250 gr pure de fructe cu branzica si la 180-220 gr de legume cu carnita sau outz). Daca nu, incepe caraiala si nu mai vrea sa manance.
Eu imi aduc aminte cu cata hotarare ne interziceau parintii sa bem apa in timpul mesei. Ce sa fac?
Q (Gabriela si bb Dinu)
Raspunsuri
jeni spune:
parerea mea este, ca, atata vreme cat mananca bine si nu refuza nimic, totul este ok.probabil ca si faptul ca prefera mancarea consistenta are o oarecare influienta.
pot sa-ti spun ca si bb. cel mare (care acum are 5 ani)are o "inclinatie" catre apa: duce cana la gura si nu se lasa pana nu o termina- lucru pe care il facea si cand era mic, dar ce-i drept, nu in timpul mesei!
numai bine!
jeni si bb Bianca
angi_gemeni spune:
Si copiii mei simt nevoia de apa sau ceai in timpul mesei. Si le dau. Din moment ce mananca tot, nu vad de ce ar fi probleme.
Eu si mamei si soacrei, cand imi fac observatii legate de cum imi cresc copiii, le zic "intr-un fel se cresteau copiii in anii '70, altfel ii cresc eu in mileniul III"
Angi si gemenii
"Cu cat zbori mai sus, cu atat vezi mai departe" Richard Bach-<Pescarusul Jonathan Livingston>
Girasol spune:
Parerea mea este ca nu este indicata apa in timpul mesei pentru a nu dilua sucul gastric ce ajuta la digestie. Acum sa va spun ca si copilul meu, care are 1 an si 7 luni, cere apa la masa si sunt nevoita sa-i dau pentru ca altfel nu mai vrea sa manance.
lilach spune:
Eu sint o persoana care trebuie sa beau apa foarte des.Cind eram mica imi aduc aminte ca mi se interzicea sa beau apa in timpul mesei pe motiv ca nu este frumos.Pina la urma si-au dat seama ca nu pot continua sa maninc daca nu mi se permite sa beau apa.
Deci eu spun sa va lasati puiuti sa bea apa cind doresc ei.Stiti mama mea spune ca nu e voie sa bei apa dupa ce maninci fructe...nu inteleg chestia asta...nu se intimpla absolut nimic.
"Un sfirsit e un inceput..."
ella& laura,andrei,andra
EDDY spune:
Nu shtiu daca te mai intereseaza pareri dar sa shtii ca shi Naomi,de cind am inceput diversificarea,face la fel.Papa ce papa shi la un moment dat incepe sa caute cu okii pe masa,sticla mica de suc sau ceai.Am incercat sa ma fac,ca nu pricep dar cind ii duceam linguritza la gura ishi acoperea fatza cu minutzele shi daca tot insistam,incepea sa se vaite de parca cine-shtie-ce ii faceam.Am renuntzat la ideea de a nu-i da sa bea nik in timpul mesei,caci am vazut ca papa mereu tot(200-250 g)kiar daca bea shi ceai sau suc.
Ella,sint persoane care daca dupa ce au mincat un fruct beau shi apa,se deranjeaza la stomac.Io una,daca dupa ce maninc orice fel de fructe beau apa,apai toata noaptea dorm la buda
Eddy & Antonia Naomi
parpalak spune:
qsar, daca apa aia i-o dadeai in mincare si in loc sa fie groasa ca o mamaliga era mai subtire, in stomacel tot aia ajungea. Asa ca eu zic ca nu-i cazul sa-ti faci griji ca se dilueaza sucul gastric.
Sanatate la bebei si mamici.
sorana spune:
Si Monica bea apa in timpul mesei. Uneori chiar - o gura mancare, o gura apa. Asa e ea, face chestia asta de vreo 5 luni, nu am remarcat sa aiba vreo problema cu stomacelul. Si acum (are 11 luni) a inceput sa ceara frumos "appp" si nu o pot refuza
bb Monica si Sorana
Garofitza spune:
Eu nu i-am refuzat niciodata apa lui Alex. I-am lasat intodeauna (de cum a inceput sa tina singurel sticluta/canuta) la indemana. Apa este cea mai buna. Eu am facut cum am crezut eu ca-i mai bine pentru el, nu ca bunicile lui care trebuie sa-i reaminteasca mereu ca " daca bea prea multa apa, face broaste in burta".
Garo
Sanatate, ca-i mai buna ca toate.
ciupercar spune:
Si Rebecca, la 6 luni, bea apa in timpul mesei.Mai ales cand mananca legumele. La fructe nu prea cere ( eu ii dau borcanase Hip cu branzica), dar la pireu cu carne pe la jumatatea mesei cere apa.
Chiar am citit undeva ca este bine sa li se dea apa in timpul mesei.
raluca