Nou stil de viatza (168)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zisaCami spune:

Fetelor am descoperit urmatoarea dieta de mai jos ... cum vi se pare?

"Dieta macrobiotica:
Inca o dieta pe care ar trebui sa o incerci? Esti deja plictisita de reguli si liste de alimente si ai vrea ceva care sa functioneze cu adevarat. Vei gasi aici nu doar o dieta, ci principii sanatoase de viata si o lista de alimente la indemana oricui.
Dieta macrobiotica - intre istorie si filozofie
Macrobiotica este filozofia unei vieti dinamice. Ea propune informatii de baza despre cum sa te ingrijesti mai bine, sa obtii acuratete in gandire, o perceptie mai buna a lucrurilor si sa-ti revizuiesti modul de a privi viata.
Descoperita cu multi ani in urma, aceasta dieta se refera in primul rand la gasirea unei cai de a manca mai putin, dar a castiga putere si energie. Asta in cazul in care nu depasesti o anumita limita si te infometezi. Daca manaci mai putin te vei concentra mai usor, iar singura cale pentru a reduce aportul alimentar este sa nu te mai gandesti la mancare. Odata ce vei cunoaste importanta alimentelor pentru viata ta, vei stii cu siguranta ca:
- nu trebuie sa mananci grasimi si carne
- trebuie sa mananci mai putin zahar
- ar fi indicat sa incearci sa reduci la maxim consumul de alimentele procesate si chimicalele
- trebuie sa consumi mai putin alcool si cafea
- trebuie sa renunti la fumat
- ar fi bine daca ai manca mai multe cereale, vegetale, fructe si paine integrala.

Cei care sunt la dieta se concentreaza atat de tare pe cat mananca si ce, incat nu se pot tine de dieta. Gandesc negativ tot timpul. Daca vrei sa slabesti, uita de dieta si nu te mai gandi la mancare. Iubeste-ti corpul, pretuieste-l si bucura-te de miscare si exercitii. Daca te vei mentine activa, te vei concentra la visele si planurile tale, la “muntele” pe care il urci in acest moment, si probabil vei uita sa mananci. Ceea ce ar fi minunat, nu? Vei fi mai agila, vei avea privirea mai clara si simturile renascute, te vei bucura de trupul tau si de exercitiile tale si, cel mai important, vei descoperi cat de puternica esti."
Inca o dieta pe care ar trebui sa o incerci? Esti deja plictisita de reguli si liste de alimente si ai vrea ceva care sa functioneze cu adevarat. Vei gasi aici nu doar o dieta, ci principii sanatoase de viata si o lista de alimente la indemana oricui.

Totul se schimba. Starea sanatatii tale, tensiunea psihica si emotionala se afla intr-o continua schimbare.
Nu exista lucruri identice. Daca dieta prietenei tale functioneaza pentru ea, asta nu inseamna ca va “merge” si pentru tine.
Fiecare inceput are un sfarsit. Daca esti constienta de ciclul vietii si ritmul sau, vei fi mai dinamica si viata ta va fi plina de sens.

Principiile dietei macrobiotice:
Orice lucru dus pana la extrem, se va intoarce impotriva ta. Exercitiile epuizante te vor slabi, iar dieta de 300 de calorii pe zi te va face sa-ti vizitezi in curand medicul.
Vindeca-ti trupul, mintea si spiritul. Sta in puterea ta sa-ti imbunatesti sanatatea, judecata si simturile.
Din tot ce te inconjoara, ia minimul posibil. Nu manca mai mult decat ai nevoie, redu aportul de sare si zahar, fii activa, rezolva-ti problemele sentimentale, asuma-ti greselile, respecta-ti prietenii, multumeste-le, cultiva-ti simtul umorului.
Alimentele se impart in 3 categorii: principale, secundare si pentru placere.
Evita mancatul noaptea si schimba cantitatea pentru calitate.
Tot ce mananci are puterea sa te vindece sau sa te imbolnaveasca.

Alimente si meniuri

Alimente:
- cereale integrale
- vegetale
- pastai

- alimente speciale: fructe, fructe de mare, seminte, nuci, alune, peste

- alimente ocazionale: ulei de masline, lactate degresate (lapte, iaurt, inghetata), orez, suc de mere

- alimente de evitat: dulciuri, carne, bauturi racoritoare, cafea, alcool, energizante, ceai negru

Gateste doar fiert si la gratar, alimente cat mai naturale si mai usor de preparat.
Nu mai numara caloriile.

Meniuri:
1. salata de rosii cu patrunjel
paine de secara
fructe: mere, ananas, banane, grapefruit, fructe rosii
orez cu ciuperci si usturoi.

2. iaurt degresat cu cereale
nuci
salata de legume cu paine de secara
fructe
fasole verde cu rosii si castraveti

3. lapte cu paine prajita
baton de cereale fara zahar
mazare cu sos de rosii si marar
fructe de mare
inghetata

Urmand aceste principii sanatoase de viata si mancand cat mai natural, alimente proaspete, neprelucrate, te vei simti treptat mai usoara, mai frumoasa si mai fericita. Cred ca merita sa incerci! "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelia_laura spune:

Carmen, stiu ca ma intelegi. Si mie imi e dor de voi. Eu ma refeream strict la concurs. Poate cineva mai activ v-ar ajuta mai mult, la asta ma refer. Daca e cineva doritor sa intre in locul meu, si poate posta zilnic, eu ma retrag din echipa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Cornelia, am inteles perfect ce vrei sa spui. Nu, nu vreau pe altcineva, mai activ, in echipa.

Cami, citesc acum, sa vad despre ce-i vorba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Cornelia eu te vreau in echipa mai departe si cred ca Carmen vrea acelasi lucru asa ca nici un gand sa pleci ca pun biciu pe tine.

Si daca tot mi-am amintit de bici ia sa ii dau un rand lui Crys pentru cozonac.

Carmen hai daca spui tu asa frumos vreau ajutorul tau .Deci cand vii?

Cami acuma sa citesc dieta si dupa iti zic opinia ca am pauza de cafea.

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Cami suna interesant dar nu e ceva pentru mine ca eu fara cafea nu prea pot si carnea nu o pot scoate de tot.

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delidana spune:

Salutare!

Da, Carmen, doar la ceas de seara mai am timp sa intru pe forum, in rest sint pe drumuri si cu nasu-n carti, ma culc tirziu, etc.

Cami, pare o dieta destul de ok. As aplica-o si eu daca as avea timp sa stau sa gatesc dar as baga si carne in meniu. Eu fara carne nu ma satur, n-am energie, iar acum am nevoie de asta mai mult ca niciodata.

www.wrongspelling.com/album/" target="_blank">Pozele mele * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie

I saw something in your eyes and I wanted it for myself - Dave Gahan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zisaCami spune:

In mare cam asta respect si eu, fara sa fi stiut de dieta, cu cateva exceptii, de exemplu carnea. Am o prietena care nu mai mananca de o jum. de an carne si se simte perfect, nici nu simte nevoia. In schimb mananca peste.
Mie mi se pare ok!
Gusta poti incerca o cafea fara cofeina, e la fel de aromata si nici nu-ti dai seama. Sau poti bea cafea, nu e interzisa ci se recomanda doar reducerea ei.
Delia nici eu nu as scoate complet carnea, ci doar as manca mai rar, doar piept de pui sau curcan si peste la gratar.

Cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Salutare,
Cami: e faina dieta, dar eu la carne, cafea si tigari nu pot renunta. Cafea beau ca eu si la a treia am tensiunea 8-9 cu 6.
Claudia: am uitat sa te intreb cum au fost ciupercile.
Criscosty: nu m-a ajuns neaparat oboseala, cat nu aveam chef sa mai stau la serviciu. Nu imi mai gaseam locul pe scaun.
Completez acum si meniul pe azi: cod la cuptor (fara ulei) si legume la gratar (ciuperci, zuchini si vinete), un mar si vreo 2 guri de colac unguresc de la copil.
In seara asta fara sport ca ma dor burtile de la ciorba de varza de azi de abia stau. Zici ca am pitici in burta.
Eu acum fac ciorbita de vitel pentru maine, ca sa pot merge maine sa alegem gresie pentru terasa si dressing. Abia astept sa vina vara sau macar primavara sa putem face chef sus pe terasa.
Marilena: ma bucur ca nu a fost foarte chinuitor la analize. Carina era f greu de dus la luat sange cand era mica: isi smulgea acul din mana cu cate 3-4 asistente langa ea.Cum se simte tatal tau? Dar socrul?
Eu mai sunt prin preajma dar va spun noapte buna celor care mergeti la nani.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta70 spune:

Buna seara

In primul rand LA MULTI ANI IOANA, SA FI SANATOASA SI FERICITA

Ieri am avut o zi plina, la servici si acasa, asa ca nu am putut intra.
Ieri mi-au venit "rusii" (deci a doua oara luna aceasta), asa ca saptamana viitoare voi merge la doctorita mea.

Meniul de azi:
- 2 mere
- 2 pungi de grisine (2 x 65 g)
- cativa covrigi uscati
- 100 g. biscuiti de ovaz

Maine merg la Sanador sa-mi iau analizele. Sper sa fie gata. Urati-mi succes.

Va las acum ca mor de somn.
Va pup si va urez noapte buna tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Neatza!

Referitor la dieta, iubesc prea mult carnea, ca sa pot renunta la ea. In rest, e ok.

La multi ani, Olo (Mihaela)! Sanatate si tot ce-ti doresti!
(sper sa citesti urarile, n-ai intrat de-o vesnicie pe subiect.)

Violeta, sper sa fie totul bine.

Mergi la inceput