Piticodromul de Sept - Oct 2005 (198)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

Ar fi fain sa ne vedem si cu copii.

Irina, mami de Vladut (26.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Hahahahaha, si cu Ana care-ntreaba: "Ce ie ie?"

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Mai, eu n-am citit nici o carte, sunt complexata.
Dati-mi cateva titluri rapid, s-ajung in rand cu lumea.

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanadana spune:

salutari

mai m_am linistit ca mai sint puiutii care nu sint asa vorbareti,

sa va spun faza dura,intra antoine in bucuatrie se repede la cosul cu fructe si ia un mar si imi spune appel,deci deduc ca lui antoine nu ii place nici romana nici franceza

ce simpatici sint puiutii cum vvorbesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Diana, bona a inceput cu Engelmann, Dati copilului vostru o inteligenta superioara.

Eu cu Miruna nu pot veni seara pentru ca face urit la oboseala, ca maica-sa.

Ioana, mama Mirunei si a Smarandei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexuta2005 spune:

Salutari de la Pitesti!
Nu-i asa ca va era dor ne noi? Am eu asa o impresie, drept pt care intru sa va povestesc cate ceva despre noi.
Alexia a inceput sa vorbeasca cat de cat romaneste,cu unele exceptii reusesc sa inteleg ce spune.De exemplu oricat i-as repeta in loc de "cap" zice "pac" sau "papac" in loc de "capac".Nu reusesc sa o fac sa treaca peste timiditate.Nu vorbeste mai nimic de fata cu o persoana straina.
La gradi face progrese,e mai vorbareata, a invatat si o poezie intreaga(pana acum stia cate un vers sau doua, din fiecare poezie invatata la gradinita.MA laud si eu:Alexia stie poezia "Polul nord si polul sud"
Nu poate sa spuna pe :"f" si pe "r".In locul lui "F" spune ori pe "P" ori pe "T".
M-a inebunit cu intrebarile:"Asta cee?"
Zilele trecute au invatat despre meserii si cand educatoarea le arata desene ce reprezentau anumite meserii Alexia a recunoscut doctorul si a zis :"dotoluu".I-am tot repetat ca bucataru face mancare.O intreb apoi;"Cine face mancare?"- Ea raspunde"Mami!"
Incepem sa comunicam si din cand in cand imi spune ce face la gradi, de ex joi asistenta medicala i-a controlat in gat.Cum am dedus?Alexia a zis"Chitina aaaaaa, gat "-si deschidea gurtia maree."Chitina " este educatoarea de care e foarte atasata.
A inceput sa deseneze mai bine dar nu reuseste sa faca decat cercul.Recunoaste :cercul patratul si triunghiul.Azi educatoarea mi-a zis ca ii place sa coloreze mai mult cu mana stanga.
Reuseste sa se dezbrace si daca se forteaza un pic stie sa isi puna si o bluza.Cum a invatat?Pai ea sta ce sta in casa si apoi incepe:"eu pec!", "pec a buni!" sau ma rog unde are ea chef, aaa mai nou zice "megem a pisa".Si e musai sa merge in mall.acolo nu ma lasa sa intru in magazin ca urla sa mergem la pizza de zici ca o tin nemancata luni intregi.
Am masurat-o are 85 de cm.Cred ca e cea mai mica din piticodrom.Nu are mai mult de 12 kg
Acum a inceput sa mai manance.Mananca iaurt(dupa mai mult de 6 luni de cand n-a pus in gura picatura de iaurt), numai yoplait -de la tnuva, da emusai sa mai manance cineva cu ea.Se duce la bucatarie si incepe:"tatii, saunu, papa danosino".Dupa cateva luni bune a mancat si ea ou sub forma de omleta.In rest mesele noastre sunt cam asa:
- dimineata la 7 "late"-lapte.
- la 9 mic dejun la gradi,
- la 13 pranz la gradi ,
- la 17 gustarea la gradi o mananca dar mai rar, acasa vrea "sosig"- covrig, iaurt sau mai rar ce mancam noi.
- pe la 20 lapte
Inca nu are toti dintii:mai trebuie sa-i iasa un canin- si la capitolul asta suntem in coada clasamentului.
Mananca foarte frumos si cu lingurita si cu furculita, la capitolul asta n-am avut probleme.
Avem mari probleme dimineta, ea isi alege singura hainele cu care se imbraca si n-am nici o sansa sa o conving sa imbrace altceva.Am mai plecat pe zapada cu pantofi si nu cizme ca asa a vrut ea.
Mai nou, nu stiu ce o apuca, vrea musai sa-i pun fular la gura.Eu nu i-am pus niciodata.si nici nu sunt de acord,cred ca a vazut afara copii asa infofoliti.
Ieri a fost prima baie(dupa luni bune)cand n-a mai urlat.De obicei urla de cand o dezbrac.Revin si cu alte noutati da acum zau ca mor de somn.
Sper sa intru mai des.La servici nu am decat un calculator si suntem 4 persoane in birou asa ca tot timpul e ocupat.

Mergi la inceput

Casiana, te-am bifat. E o scumpa Alexutza!
Ioana, cartea asta se regaseste pe adresa comuna sau nu?
Nanadana, mandrete de fecior ce ai, stie deja 3 limbi!
Am incercat din nou s-o masor pe Ana, cu aproximatie are vreo 93cm.

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanadana spune:

miflore-daaaaaaaaa stie trei limbi,dar ai uitat de chineza ,la noi se pune singur la zid si imi explica pe limba lui sa il masor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kristinutza spune:

sa inteleg ca ramane miercuri? unde? la ce ora? eu plec la 6 de la serviciu.
mi-ar fi placut si cu copiii, dar nu-i musai.

radu spune corect "tu", "eu" (mai spune in paralel si "radu merge" sau "mami merge", dar de obicei zice "eu merg", "tu mergi" etc.), conjuga verbele corect, plural-singular. asta nu stiu de unde si cum... pur si simplu spune bine.
vorbeste clar, il inteleg si strainii. ai mei spun ca seamana cu mine, ca eu n-am scos o vorba pana la 2 ani si dup-aia am trecut direct la propozitii complexe , clare si corecte.
nu se dezbraca singur, doar asa, "colaboreaza" la imbracare. bine, isi scoate singur geaca, manusile, fularul, sosetele... astea mai simple.
intreaba si el "de ce?".

cristina, mama de radu (09.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kristinutza spune:

inaltimea lui nu o stiu sigur... nu il cantaresc si nu-l masor, ca sa nu ma panichez. probabil are vreo 85 cm si 11 kg.

cristina, mama de radu (09.10.2005)

Mergi la inceput