Ciuperci proaspete...aveti vreo reteta?

Ciuperci proaspete...aveti vreo reteta? | Autor: ladyJ

Link direct la acest mesaj

Fetelor,mie imi plac la maxim ciupercile.Dar m-am saturat sa le mananc doar facute pe gratar.
Dati-mi si mie o reteta delicioasa daca stiti...
Pot sa fac ciupercile proaspete cu maioneza?Cum?


ladyJ

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

  • ciuperci cu maioneza: speli ciupercile, le tai marunte, le calesti in putin ulei/ unt, intr-o tigaie fara capac, pana scade tot sosul (sucul lor). dupa ce se racesc, le poti pune maioneza, verdeata, usturoi, ce vrei tu...


  • tocanita de ciuperci: calesti ciupercile impreuna cu ceapa tocata, putin morcov, ardei cubulete, cativa catei de usturoi, sare, piper, boia de ardei. cand sunt fierte, adaugi rosii sau bulion


  • ciulama de ciuperci: eu fac un sos alb mai 'moale' in care adaug ciupercile scazute, ca in prima reteta


  • ciuperci umplute: daca e vorba de ciuperci 'champinion', alegi palarii frumoase, intregi. pun in fiecare sare, piper, un cubulet de unt/ ulei de masline, verdeata tocata si cascaval ras. le asez la cuptor intr-o tava unsa, si in cca 30 min sut gata si foaaaaarte gustoase!


_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
************************
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Ciuperci pur si simplu ca nu stiu cum sa numesc ceea ce fac eu

Ciuperci mari, champinion (cred ca n-am scris corect). Se toaca tot (palarie + codite) nu f marunt (de marimea maslinelor medii)se pune in cratita cu un praf de sare si 5 linguri de ulei de masline. Se lasa pe foc pana se evapora sucul pe care si-l lasa. Se consuma ca atare sau langa alta carne.

www.andreialmeu.piczo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Un fel de ciuperci sote:
Calesti ceapa taiata pestisori, cand e destul de aurie adaugi usturoi taiat mic si-l calesti un pic, apoi pui ciupercile taiate cu tot cu picioruse (beneinteles curatate inainte! ), sare, piper dupa gust.
Se lasa sa fiarba asa in sucul lor pana scade lichidul, adaugi putin vin alb, mai lasi putin, apoi pui marar si patrunjel tocat fin (cat mai mult, dar nu in aceeasi cantitate ca ciupercile). Si gata! Pofta mare!


*********************************

Poze cu familionu'

Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Fetelor dragelor,multumesc!

Azi le-am incercat pe cele cu maioneza.Un deliciu

Am sa le incerc pe rand,toate cele propuse de voi.


Of,iar mi-e foame

ladyJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamatei spune:

CIUPERCI CU SMINTINA

-ciuperci
-marar o legatura mai mare
-un borcan de smintina
Ciupercile se curata se spala in apa cu otet apoi se calesc. Cind sau inmuiat se pune mararul si se innabusa si el putin, apoi smintina si se lasa sa dea un clocot doua. Sare, piper sau delikat dupa gust. Incercati ca sunt super buneeeee.

Ciuperci umplute

Lady cumperi o jumate kg de ciuperci , la speli bine, scoti coditele, le tai marunt. Apoi calesti in ulei o ceapa alba si 2, 3 fire de ceapa verde, adaugi coditzele de ciupercutze maruntite, dupa ce s-au perpelit un pic, adugi 100grame cascaval tot asa maruntit si 100grame sunca maruntita, sare, piper. Le calesti pe toate la un loc, apoi umpli ciupercutzele cu amestecul asta, pe fiecare palarioara pui putin unt, presari pesmet si dai la cuptor, 20, 25 de minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by adelamatei

CIUPERCI CU SMINTINA

-ciuperci
-marar o legatura mai mare
-un borcan de smintina
Ciupercile se curata se spala in apa cu otet apoi se calesc. Cind sau inmuiat se pune mararul si se innabusa si el putin, apoi smintina si se lasa sa dea un clocot doua. Sare, piper sau delikat dupa gust. Incercati ca sunt super buneeeee.

Ciuperci umplute

Lady cumperi o jumate kg de ciuperci , la speli bine, scoti coditele, le tai marunt. Apoi calesti in ulei o ceapa alba si 2, 3 fire de ceapa verde, adaugi coditzele de ciupercutze maruntite, dupa ce s-au perpelit un pic, adugi 100grame cascaval tot asa maruntit si 100grame sunca maruntita, sare, piper. Le calesti pe toate la un loc, apoi umpli ciupercutzele cu amestecul asta, pe fiecare palarioara pui putin unt, presari pesmet si dai la cuptor, 20, 25 de minute.



Ciupercile umplute sunt favoritele mele si le fac des.
Iata o varianta.
http://good-times.webshots.com/photo/2647307880102224540TmBxXa
Sau pleurotus pane.
http://good-times.webshots.com/photo/2037019310102224540bPRTZN

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Nu spalati ciupercile sub jet de apa sau sa le inmuiati in apa...stergeti-le cu o cirpa umeda. Ciupercile absorb apa ca un burete si se strica bunatate de aroma...in plus dureaza mai mult prajitul si se lasa apa absorbita in tigaie. Sarati-le dupa gatit, nu inainte (lasa apa).

Anamaria

"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

salata de ciuperci:

ciuperci albe taiate felii
cateva linguri de ulei de masline
cateva linguri de sos de soya
1-2 lingurite de mustar
2-3 linguri de maioneza
1 lingura miere
1 lingurita de suc de lamaie
100 g de branza parmezan razuita
din toate inngredientele se face un sos ,se amesteca, se presara parmezanul.

este f buun si sanatos..puteti inlocui maioneza cu iaurt.


monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
Originally posted by principe

salata de ciuperci:

ciuperci albe taiate felii
cateva linguri de ulei de masline
cateva linguri de sos de soya
1-2 lingurite de mustar
2-3 linguri de maioneza
1 lingura miere
1 lingurita de suc de lamaie
100 g de branza parmezan razuita
din toate inngredientele se face un sos ,se amesteca, se presara parmezanul.

este f buun si sanatos..puteti inlocui maioneza cu iaurt.


monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117




Fara salata verde sau rucola?Doar pun amestecul de ingrediente peste ciuperci?

ladyJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

Doar ciuperci si ingredientele scrise.


monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput