Baita zilnica obligatorie ?

Baita zilnica obligatorie ? | Autor: mama-Silvia

Link direct la acest mesaj

Vin din nou cu o intrebare :
Faceti baita zilnica la bebeii vostri ?
Intreb pentru ca mie mi se pare cam ciudat sa-i fac baita fetitei mele la 3-5 zile , asa cum mi s-a spus de la spital.Ii fac o data la 2 zile dar va intreb si pe voi ' nu cumva trebuie sa-i fac baita zilnic ?(asa stiam de acasa).
Multumesc pentru raspunsuri , pe curand.
Multa sanatate la toata lumea!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

in romania traditia e ca pana la un an sa i se faca baie zilnic bebelusului,aici mi.au spus ca este suficient o data-de doua ori pe saptamana si nu mi se pare ciudata deloc...de fapt imi place ,astfel bebelusul meu se distreaza teribil la baie de fiecare data,plus ca in cateva zile se formeaza asa un fel de miros de copil dupa care sunt innebunita,mereu iau pernuta lui si inhalez mirosul de parca ar fi Channnel5
bineinteles ca poponeata o spal zilnic,la subrat si intre toate cutele,dar balaceala de doua ori pe saptamana si nu am avut probleme pana acum.
succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

si eu ii fac baie o data la doua zile. daca bebeul e spalat/curatat cu servetele umede in zona scutecului de cate ori e schimbat, nu cred ca e nevoie de baie zilnica. cand nu e zi de baie, il spal cu o carpitza inmuiata in ceai de musetel pe fata, manutze si la creturi (mai ales la cele de la gat).

pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

nici eu nu-i fac baita in fiecare zi!!!!!o data la doua zile ,uneori chiar la trei zile!!!fara sa calculez cind il bag in cada sa-i spal fesele dupa ce a facut caca s-au spalatul feselor la fiecare schimbare de scutec!!!si fara sa pun si balacitul in piscina care acum este si de doua ori pe zi de cind a venit caldura ,ba bine ca ieri a intrat si imbracat fara ca eu sa-l vad apoi a intrat in casa si a urcat la etaj ,cind a ajuns mai curgea inca apa din haine!!!

AuraGalerne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Buna!
Si mie mi-au spus la fel aici, la 3-5 zile, dar pana la un an i-am facut cam zilnic pentru ca-i curgea si lui laptic pe ici-pe colo si mi-era mila de el, e mai bine sa ii faci cat mai des, zilnic daca se poate. Am mai sarit cateodata peste baitza o zi, dar urmatoarea ii faceam neaparat.

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Eu ii fac zilnic ca e vara acum si transpira mai mult, am observat ca doarme mai bine dupa. Ritualul nostru: baita, mancat, dormit. Uneori mai sarim si noi peste cate o zi , daca suntem plecati si ne intoarcem prea tarziu acasa si bebe e prea adormit sau flamand.

Adela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

noi ii facem zilnic baita scurta in cada mare sau dusuletz si nu din cauza de vreo traditzie ci pentru ca se agita atat de mult in timpul zilei, incat seara e foarte transpirata.
in acelasi timp cred ca nu se poate aplica o regula pentru totii copii!
Fiecare face cum crede ca e mai bine pentru bb-ul sau.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

quote:
Originally posted by Adela P

Eu ii fac zilnic ca e vara acum si transpira mai mult, am observat ca doarme mai bine dupa. Ritualul nostru: baita, mancat, dormit. Uneori mai sarim si noi peste cate o zi , daca suntem plecati si ne intoarcem prea tarziu acasa si bebe e prea adormit sau flamand.

Adela

Subscriu! Si al meu are 3 anisori. Continui sa-i fac zilnic o baita, cu tot ritualul. Este obisnuit cu aceasta rutina, pe care (cred) ca toti copii o iubesc.

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremari2000 spune:

De la mama stiu ca pana la un an e bine sa-i faci zilnic.Noi i-am facut la bebica noastra seara de seara, daca sarim peste o seara doarme agitata sau nu doarme pana nu-i facem.S-a intamplat sa-i facem si la trei noaptea.Cred ca depinde cum il inveti de mic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba_ca_zapada spune:

A doua zi cand am adus bebelusa acasa, am chemat o asistenta neonatolog de la Municipal care ne-a invatat sa ii facem masaj corporal si baie in cada mare. De atunci ii facem de cca. 2 ori pe saptamana masaj si baie in cada. Dar de fiecare data cand face traba mare o spal la fundulet in chiuvetai, iar pe caldurile astea o pun cel putin o data pe zi sa se balaceasca in lighenusul ei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Lui Vladut (1 an si o saptamana)ii facem baita zilnic, ii place foarte mult. In primele 3 luni ii faceam baita de 2 ori pe zi (dimineata si seara) iar apoi o data pe zi. Nu ne-a scapat nici o zi fara baita Acum, ca e cald, il spalam de cate ori e nevoie pe zi.

Mergi la inceput