LMA spiridusi de ianuarie - februarie 2006 (276)
Raspunsuri - Pagina 19
acina spune:
Of daca ar fi solutia gradi, l-as da si eu.
Anca 20 sapt+ mami de Buburuz Andrei (13.02.2006)
Pozele Noastre
Povestea Nasterii
d_melli spune:
Cosmi chiar nu e vorba de bravura cred ca ai lua-o pe aratura dc ai vedea ce am debitat .
Anca si Mario a avut o perioada de asta , acum s-a mai calmat , chiar il amuza teribil sa ne dea cate o bucata, cred ca e vb ddoar de avut rabdare si incet incet pricepe ca face rau , eu acum cand imi da unu ii dau sieu peste manuta si se uita la mine si vine si ma pupa si uite asa...pana cand a ridicat mana si si-a adus aminte si ...m-a pupat nu a mai adat...insa din cand in cand o mai iau cu brio.
Am multa treaba , dar revin
Cel mai destept intotdeauna cedeaza!
asteryaro spune:
Pufu, ideea este sa-i gaseasca repede vena, si sa n-o sparga. Razvan are intotdeauna aceeasi problema: este "pastos" (gras), asta aud mereu de la diverse asistente, deci vene ioc, ascunse sub grasime. De parca mie-mi place asta .
Faza: Azi dimineata, il imbracam pt. cresa. La TV o reclama idioata, aceea cu tipul cu sandvisul cu ketchup pe fata, in masina, dupa ce l-a busit o tipa din spate... de la o firma de asigurari, sau cam asa ceva. Ma rog, Razvan, mai nou este terorizat de reclama asta, cand o aude pe aia tipand. Mai fetelor, a facut o criza de m-am speriat, si m-a muscat si de picior... sarmanul de el, treaba asta cu tipetele il sperie tare rau, da' si sa ma muste pe mine nu-mi convine.
Pe noi nu ne bate niciodata, nu arunca deloc cu obiecte, deci nu stiu ce sa va spun... in general, frustrarile lui se manifesta altfel.
Eu inca ii mai dau Vigantol, s aintreb pediatra sa vad ce spune.
Mai stau putin si plec sa-l iau de la cresa.
Cristina, mami de Nicolae-Razvan (31.01.2006)
www.dropshots.com/asteryaro
www.dropshots.com/asteryaro1
silvi_2005 spune:
Salutare si de la noi, mie imi merge netul teribil de rau asa ca nu stiu daca voi reusi sa intru si la subiectele aniversare;
ANDA LA MULTI ANI PUIUTUL TAU! MARK SA CRESTI MARE SI SANATOS!!!ESTI UN SIMPATIC SI UN CUMINTEL,PUPICI MULTI DE LA NOI!
ANA DE SPANIA SA ITI TRAIASCA PRINTESA, SA FIE SANATOASA SI SA VA BUCURATI DE EA. CLARA PUPICI MULTI SI LA MULI ANI FRUMOASO!!!!
Giova atunci e super ok sigur veti gasi masinute frumoase si la preturi bune, pupici nazdravanului tau. pune pe lovitura crema cu arnica trece f repede eu am luat la sfatul Anei de Franta si intr-adevar e tare buna.
Acina, pupicei perioada asta o au toti copilasii numai ca manifestarile difera in functie de temperament si de multe altele. Se datoreaza faptului ca nu reusesc inca sa isi exprime emotiile si coplesiti de ele au eactiile astea, unii plang inastant si tipa....asta e fiul meu cand nu obtine ceva, altii arunca cu lucrurile si se pun jos in fund iar altii lovesc sau musca. Eu iti spun ce am citit ca exeprienta prea mare nu am fiind si eu tot in aceasi oala cu voi la primul bb etc. Psihologii recomanda fermitate si nonagresivitate din partea parintilor pentru ca la orice stimul agresiv atat verbal cat si comportamental ei vor raspunde la fel. Il imobilizezi frumos si ii explici ca doare si ca face rau, ca lui nu ii place sa il loveasca respectiv sa il doara ceva si ca nu trebuie sa procedeze asa. Ca voi il iubiti si ca ii faceti pe plac atunci cand se poate si ca nu trebuie sa se comporte asa. Alain urla instant daca nu i se facea pe plac si plangea ca o cismea nu am inteles niciodata cum reuseste sa faca asta, eu una i-am tot aplicat metoda asta si se calma, chiar am vazut progrese rapide, acum ma gandesc ca iar o sa faca mutrite ca bunicii il lasa sa faca ce vor dar asta e. trebuie sa inteleaga de mici ca nu orice e posibil, ca nu pot sa faca chiar orice dar cel mai importan ca noi ii iubim si nu trebuie sa se manifeste asa agresiv. asta stiu eu sa iti zic, vezi si tu ce sfaturi mai primesti, ce se potriveste pana la urma.
Pufumic la fel si in cazul tau cu Vladimir, parerea mea. Copilasii nostri sunt toti niste alintati ca li se acorda f multa atentie si dragoste si sunt si ei niste incapatanati ca asta e varsta. Problema asta trebuie rezolvata acasa, in colectivitate va face la fel si daca va fi apostrofat fara sa ii se explice pana la urma se potoleste dar se interiorizeaza, mai bine sa il lamuriti voi acasa, pupici.
Cosmi pupici si bine ai revenit.
Eu am o multime de chestii de facut si nici un chef, e o vreme tare urata dar asta e, ma pun pe treaba. M-am reapucat sa citesc Psihologia copilul de Rudolph Schaffer, e tare buna acrtea dar nu prea imi gasesc timp si de ea, ca m-a prins si pe mine uitatul la un serial, Minti criminle, poate unele l-ati si vazut. Pupici la toata lumea si o zi frumoasa.
Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006
Giova spune:
Ma bucur ca aici e o atmosfera pasnica...ca am avut o zi tare incarcata pt./ psihicul meu...si zau daca mai suportam alte chestii.
Si eu o admir pe irina pt. ca spune ce are de spus in fata si recunoaste daca a gresit. Daca tineti minte eu am avut un conflict cu ea, dar uite ce bine ne intelegem acum.
Acina pana nu-ti iei o masina metalica in frunte....nu e bine. deci marco nu e singurul violent din gasca. Gradinita nu cred ca e o solutie. cel putin pt. al meu copil, care e cel mai dulce si mai cuminte si iubitor si pupcacios acolo ... si acasa e dracusor gol.
Ioana ce tare e razvan, vezi nu ai voie la medicamente...
Pufu si eu vreau o tura cu barca, sa-mi testez rezistenta la stomac.
Silvia da mai mergem si la SCS-ul din Viena, nu numai la Pandorf, caci de acolo presimt ca vin cu mana goala.
Cum esti? ce face Alain? plange dupa voi, sau nici nu-l intereseaza? Vorbeste cu tine la telefon? marco cand era cu mama nici nu vroia sa vorbeasca cu mine. Urla: mami, nuuuuuuu!!!!
Astery pai e cam penibila reclama aia, normal ca se sperie bietul copil. fac si astia unele reclame....
Cosmi ma bucur ca ai revenit.
pe mine inca ma mai doare fruntea...nu va spun ce durere am avut cand m-am ridicat din pat de dim., zici ca atunci mi-a dat cineva cu o bata in frunte.
copilul meu nu mai prea bea lapte...foarte putin...iar are o perioada...musai sa ma uit la el in guritza.
azi ii consulta si dr. la gradi, si cred ca mergem si noi la dr. lui pt. consultul de 2 ani si pt. analizele alea.
si mie mi-e groaza de cum va sta piticul acolo...of doamne...
_
Gio si Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)
pufumic spune:
Silvi, asa si procedez cu Vladimir, desi uneori imi vine sa... Il iau cu frumosul, ii spun ca il iubesc dar nu pot sa fac asta sau aia dupa cum vrea el pentru ca nu este bine pentru el sau pentru altii. Marturisesc insa ca nu-mi iese de fiecare data, ca uneori asa ma enerveaza ca tipa si nu pricep de ce sau pricep dar ma enervez ca eu ii explic si el nimic, ca incep sa tip si eu . Uuff, e greu. Cat despre gradi, sper ca doamnele educatoare sa procedeze asa cum scrie la carte, adica sa nu-i intrezica ceva fara sa-i si explice de ce nu este bine sa faca lucrul respectiv.
La Constanta este o zi superba, in sesnul ca am scapat de ceata si este un soareee. Acum o sterg in oras ca am ceva trebusoare de rezolvat. Si ma si plimb cu ocazia asta.
pufumic spune:
Valeu, Giova, pai eu credeam ca vrei cu barca pentru adrenalina sau poate pentru o plimbare linistita, bem un vin, stam la soare, ne bate vantul prin plete, si tu vii sa-ti testezi stomacul? Noi l-am scos si pe Vladimir in larg si dupa ce am iesit din gura portului, unde ne-a cam baldacait si n-a fost chiar o senzatie placuta nici pentru mine, care ma stiam fara rau de mare, a fost chiar ok. A stat cam smirna toata plimbarea, insa spre final a dat semne ca-i place cu ba, cum spune el.
asteryaro spune:
Da, intr-adevar, fumoasa zi, si afara si aici pe forum, revine ARMONIA.
Pe Irina si eu o iubesc, si stie ea de ce .
Silvie, foarte frumos stii sa explici anumite lucruri, de ce oare n-ai facut psihologie sau ceva de genul, nu te-ar atrage?
Gio, vai de fruntea ta... cum era refrenul ala? "Banatu-i fruncea! " Hehe, ti-a cam tras-o Marco, ce-i drept. Bine ca nu ti-a nimerit ochiul, pune gheata si unge cu ceva gel cu heparina, ia si Arnica.
La cresa l-am gasit pe Razvanelu plans, se contrase cu un baietel turc, ala tot vroia sa-i prinda mana la usa, n-am inteles prea bine ce si cum... fii-miu e plangacios ca mine (asa am devenit dupa ce am ramas insarcinata, foarte-foarte sensibila emotional... o avea vreo legatura cu autismul lui Razvan oare...?) La injectie doar a plans, n-a miscat deloc, ceea ce este bine.
Acum doarme duuuus, azi noapte nu stiu ce-a avut, a plans destul de rau, eu iar cu insomnii, ca n-am mai luat somnifere... macar iau vitamine si cica am resurse .
Acum ma asez si eu putin in pat, la odihna si rasfat cu ganduri frumoase , nu poci pentru ca sa spui...
Pe mai tarziu.
Cristina, mami de Nicolae-Razvan (31.01.2006)
www.dropshots.com/asteryaro
www.dropshots.com/asteryaro1
acina spune:
Silvi da asa am incercat si noi sa ne purtam cu el, nu l-am lovit, i-am explicat mereu ca nu face bine si tot degeaba.Sa ne inarmam cu rabdare , daca e doar o perioada.
Anca 20 sapt+ mami de Buburuz Andrei (13.02.2006)
Pozele Noastre
Povestea Nasterii
Giova spune:
Pufu pai om sta si la soare si alte cele, numai sa-mi permita stomacul.
ma bucur ca i-a placut lui Vladimir cu barca. Cred ca de abia asteptati caldura.
Astery chiar m-ai distrat.
Plangacioasa sunt si eu, si eu am ramas cu o sensibilitate mai mare din perioada .
Odihna placuta si sper sa se trezeasca bine dispus Razvan, caci de incidentul de la cresa sigur a uitat.
Silvi si eu ii explic cu frumosul...dar cand vad ca nu ma asculta si ca am repetat den ori..imi cam ies din pepeni si ridic tonul.tu esti mai blanda, mai calma, eu nu prea o lungesc cu explicatiile, daca vad ca n-am cui.
si aici e o zi frumoasa, cu 12 grade.....sufla putin vantul...nu conteaza. ma enerveaza doar ca e curent in casa si se trantesc geamurile.
_
Gio si Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)