Fetelor cu ce tratez muscaturile de ....paianjen

Fetelor cu ce tratez muscaturile de ....paianjen | Autor: Aurelia

Link direct la acest mesaj

s-au de alte insecte bizare ,caci l-a muscat pe bietul copil intr-o noapte si e rosu si-l maninca de se scarpina pina la singe si-mi e mila de el ca se scoala din somn si plinge,am scos totul afara din camera si am pus aspiratorul sa gasesc "individul" si am gasit sub saltea ceva ca un paianjen dar buburucat,era deja mort ! insa n-am putut sa ma linistesc pina nu am scuturat bine toata camera,acum cu ce sa-l tratez sarmanul? ca daca ma duc aici la farmacie sa intreb asta or sa creada ca sint nebuna!!! sarutmina pt raspunsuri tuturor!

AuraGalerne

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda spune:

fenistil gel

anda & bb edi
http://users.pcnet.ro/scpcnet/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruca spune:

of, bietul de el... Maria a fost muscata de un tintar acum vreo luna, da' rau de tot, am crezut chiar ca-i o alta insecta, asa arata de nasol...dr. mi-a spus sa-i dau CLARITINE sirop, 1 lingurita seara (cica trebuie musai, orice intepatura de insecta poate produce alergii) si unguent cu hidrocortizon. Cam asta-i ce-ti pot recomanda medical, babeste i-a dat mama cu otet (sa n-o mai usture) si in 2 zile nu se mai vedea nimic.
hai, curaj, o sa treaca, mai ales c-ai gasit si infractorul...
numai bine

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Nu cred ca ar avea de ce sa rida la farmacie.
Uite ce scrie pe DOCTISSIMO: http://www.doctissimo.fr/html/sante/mag_2000/mag1606/sa_1826_pique.htm

Les piqûres d’insectes

Les piqûres d'insectes sont en général bénignes, mais peuvent entraîner chez certaines personnes des réactions graves en particulier lorsque ces dernières présentent des antécédents allergiques.
Fort heureusement, les réactions sont souvent limitées à une faible douleur ou des démangeaisons. Quelques conseils en fonction de la petite bête qui vous a piqué…

Dans la plupart des cas de piqûre d’insecte, il est nécessaire tout d'abord de nettoyer à l'eau et au savon, comme toute plaie simple. Ensuite on applique une solution antiseptique cutanée ou une crème contre les démangeaisons.

Si le dard de l'insecte est visible, enlevez-le avec une pince à épiler préalablement désinfectée à l'alcool à 70°.

Les araignées

Les piqûres d'araignées peuvent entraîner des douleurs et des réactions inflammatoires plus ou moins importantes. Sous nos climats tempérés la seule complication éventuelle est une infection locale. Dans ce cas, consultez votre médecin. Pour l’éviter, après toute piqûre, lavez et désinfectez la plaie.

Il n'en est pas de même de certaines araignées tropicales dont la piqûre peut être extrêmement dangereuse et provoquer de graves complications (circulatoires, neurologiques, etc.). Dans ce cas, l'appel aux secours locaux les plus proches sont nécessaires et les soins d'urgence indispensables.

Ideea este ca la orice intepatura de insecta trebuie spalata zona cu apa si sapun iar apoi aplicat un antiseptic sau/si o crema contra mincarimilor.
Daca e intepatura de albina se scoate acul cu o penseta si se dezinfecteaza cu spirt (alcool medicinal) la 70°.
In cazul paienjenilor pot apare infectii locale. Pentru a le evita, spalati si dezinfectati locul. Daca o infectie a aparut totusi, consultati medicul.
Anumiti paienjeni tropicali sunt extrem de periculosi si pot provoca complicatii grave. In cazul acesta apelati la salvare de urgenta.

Aurelia, eu chiar am vazut la TV cind ziceau ca in Franta mor 4-5 oameni pe an din cauza muscaturilor de paienjeni (anumiti paienjeni sunt veninosi!), asa ca nu vad de ce ar fi de ris daca te-ai duce la farmacie sa cumperi un antiseptic sau o crema contra mincarimilor si chiar daca ai suna doctorul.

Sanatate maxima si pupicei!

Otilia&LaAdelita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Mersi fetelor ,deocamdata fiind ora tirzie o sa ma limitez la al spala ,dezinfecta si sa-i dau cu hidrocortizon ,miine mai vedem ce se intimpla ,mersi din suflet !!!

AuraGalerne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Aurelia, noi am cumparat din farmacie o crema contra muscaturilor de insecte, pe numele ei EURAX (se gaseste fara reteta si nu e rambursata). Crema asta calmeaza mincarimea, insa daca muscatura e mai inflamata, nu e suficienta (ma rog, asta mi s-a parut mie...). E bine totusi de avut asa ceva pe linga casa.

Cu bine,

Elena

Mergi la inceput