Fulguleti de nov-dec 2006 (139)
Raspunsuri - Pagina 9
lizzy spune:
danutz, marc are fontanela inchisa. in continuare 2 pic vigantol
bebinuta, multumesc de info despre cresa. multa sanatate adei! ce-a zis dr? nu vreau sa cobesc, dar raguseala suna a laringita... si da, e groaznic sa-ti vezi puiul suferind. cand e bolnav marc mananca numai din mana mea, chestii moi si caldute, nu suporta lingurita. norocul meu este ca accepta bucatele. ada papa bucatele?
Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)
Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis
www.helpsonia.com/" target="_blank">Pentru Sonia
dayanara spune:
dbunny - imi pare bine ca i.a trecut diareea lui dani
bebinuta - e stiu cum e,cel mai groaznic e sa.i vezi asa blegi, tristi fara chef :(, bine ca i.a trecut febra
am dat si eu search dupa legolas, da nu.mi place deloc deloc! prefer pe olivier martinez de cateva zile
ivan si dayanara
Laura13 spune:
salutari mamici!
dianarus ma bucur ca sunteti pe drumul cel bun. al elucidat misterul nr de tel... era in tel vechi nu pe cartela. de' daca am tel nou. era MARC copt sau MAR copt?
chris pe pisi cea harnicuta
danutz nan junior, fontanela habar n-am, vigantol 4 pic. nu te stresa ca ma apuc si eu, dani parca in sapt asta nu a invatat nimic nou, decat sa alerge. si eu am senzatia ca bona nu sta cu el sa ii explice, povesteasca si asa mai departe. de aceea cand vin seara sunt calare pe el, dar cred ca nici asa nu e bine, ca incerc sa ii povestesc multe intr-un timp scurt si nu prea retine mai nimic
dianocica ce bine ca sunteti mai bine! diaree: mar copt, banana, orez, morcov fiert, piept de pui fiert. daca e rau. daca e binisor merge si branza calcica, ficatel. mie mi s-a interzis laptele cand era dani rau, cam 5-6 scaune moi moi pe zi. a! si pediatra mea a spus fara gluten. deloc. si biotics un pliculet pe zi.
dia mama ei de zi 13! nasol, imi pare rau. pe oana pe care am senzatia ca nu o pup si laud suficient de des. uite acum pt toate datile cand am ratat
bebinuta multa muta sanatate adei!
sa va zic: dani era sa se sufoce azi cu un pufulete. ieri a primit prima data, a papat f frumos. azi nu i-am dat dim, abia pe la 15, cand a luat unul, saliva de pofta, l-a bagat in gurita si l-a inghitit. intreg. nemestecat. a venit la mine (noroc cu el ca e destept), cu mana bagata pana in gat (toata mana efectiv) incerca sa isi faca greata si dadea sa vomite, dar nu avea cum ca era fixat bine nenorocitul ala de pufulete. am bagat eu degetul si l-am im pins in jos pe gat, l-am si rasucit cumva. oricum, eram singura si m-am speriat de m-a apaucat plansul dupa aceea. deci, ideea era ca si copiii care stiu sa mestece si papa multe multe chestii bucati, si chiar bucati destul de mari, mai pot avea accidente nasoale. deci dani nu mai pupa pufuleti decat din mana mea si ii dau eu sa muste.
in rest suntem bine, afara nu prea mai vrea in brate, decat cu mine, dar asta e...m-am obisnuit. azi a fost super fain afara am stat cam 3h in 2 reprize, fain tare. acum doarme, sper sa doarma un pic mai mult ca din cauze de legolas sunt si noi zombi.
am vazut ca dia zicea ca oana sta agata de ea cand pregateste masa, dani sta numai si numai in brate la mine cand sunt in bucatarie. chiar si cand incerc sa spal vase, ca nu prea reusesc cu el in brate.
va pup
Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
ruxandra_sb spune:
Intorsi de la petrecerea lui Matei, a fost super! Eu una chiar m-am distrat .. iar copiii? Ah, da .. si copiii s-au simtit excelent.
Au cantat, au dansat, au jucat jocuri cu piratul si cu clown-ul (tras de sfoara, aruncat de baloane in cerc, statuile, cursa de magari), au fost pictati pe fata, au spart la baloane in nestire.. , au jucat fotbal mecanic si alte de-astea, au calarit masinutele si cate si mai cate... mda, au si mancat ceva si au tipat si s-au agitat la greu. Nu mai spun ca si mamicile si taticii tabarsera la un moment dat pe jocuri si a tb sa-i "alungam" ca sa se joace cei mici.. Fiindca fetitele au fost in superioritate numerica.. a fost totusi o petrecere ceva mai potolita.
Matei a fost tare fericit. Pai cum sa nu fii in cand am reusit sa-l punem pe Spiderman pe tort.. Pe bune, s-a bucurat mult alaturi de verisoarele, prietenii si colegii lui si noi suntem foarte multumiti c-am putut sa-i oferim aceasta aniversare. De trei ani ma gandeam la ea.. ba era prea mic, ba aparuse Grigore, ba nu stiu ce.. acuma a fost taman perfect.
Si lui Grigore i-a placut zapaceala, n-a stat numa la mine in brate (Donia ) .. a dansat si a papat impreuna cu Maya o felie intreaga de tort. L-am oprit eu.. ca mai baga. A fost fascinat de clown si se baga in sufletul lui si-l tragea de costum cand acesta era ocupat sa-i picteze pe cei mari. Ah, si a fost inebunit dupa artificiile de pe tort.. iar pocniturile baloanelor care se spargeau non-stop nu pareau sa-l deranjeze.
Iar Catinca a fost o dulceata roz .. imbracata in tinuta de la matusica (care saraca isi refuleaza frustrarile de a nu avea fetite pe nepoate si fine.. 70% din haine le iau roz ) si cuminte, cuminte. Se uita la copii, mai papa. Mai dormea. Nici nu i-am auzit glasciorul. Sper s-apuc s-o mai smotocesc un pic.. ca maine pleaca.
quote:
Originally posted by danutz
(pai tauroaicele sunt cele mai feminine femei din zodiac)
Ohhh, daaa!! Eu sunt dovada vie .. si nu e o feminitate ce tine numa de coditze si fustitze..
quote:
Originally posted by chris80
daca omul e bun si ai incredere in el, nu lasa astfel de comportamente sa te amarasca, scopul final e acela care conteaza, si anume sa ai un copil sanatos. nu merita sa iti bati capul cu manierele lui. poate si acasa e un antisocial, voi oricum aveti alta treaba cu el.
Lavinia, din pacate Chris are dreptate cu nenea dr. Am simtit pe pielea mea ce mult conteaza in acele clipe o vorba buna si spusa cum trebuie... dar esentialul acu e altul. Nu te mai vaz in lista de mssg.. ai disparut??
Danutz:
1. noi Humana2 si ramanem pe dansul pana vom trece pe lapte, lapte
2. la ultimul control fontanele era punctiforma
3. noi luam zilnic Fluorvigantoletten de 500 u.I
Doza de vit D tb personalizata; depinde de anotimp, de starea&aspectul copilului, de ritmul de crestere, de expunerea zilnica la aer/lumina, etc.
Si te rog nu te mai stresa cu statul acasa.. ca daca ai sta non-stop cu el are evolua mult mai repede. Nu-i musai adevarat. Grigore:
- nu baga nici un cub/forma la loc
- sa se uite cum deseneaza cineva?? .. ii infasca imediat creioanele lu fra-su si fuge cu ele
- cuburile sunt pt mancat si aruncat cu ele.. hi, hi pan la construit mai avem cale lunga
ultimele noutati la ce face:
- cand aude un caine latrand sau vede o poza cu acest animal => face hau. Atat, alt animal nu recunoaste si nu imita.
- daca suna telefonul (musai fix) duce o mana la ureche si vb in limba lui
- caciula si-o pune pe cap. Si dac-o vede pe mama cu o caciula noua isi duce mana la cap.
Parerea mea proprie si personala.. nu cred ca tb sa stai non-stop pe capul copchilului sa-i arati si aia si cealalta.. mai tb lasat sa si respire si, mai ales, sa le descopere si singur.
Si, inca o data. Fetitele sunt mai rapide in primii ani.. ca e vorba de vorbit, spus poezii, facut la olita, etc. Relax si n-au intrat zilele in sac. Oare credeti ca peste 20 de ani va mai conta care a nimerit primul triunghiul sau care a zis prima propozitie cu subiect si predicat??
.. ma solicita oaspetii.
Are mama doi flacai.. Matei (6) si Grigore (1)
Laura13 spune:
si logic, pentru ca sunt o vaca am uitat ce era mai important:
lavinia sunt la un tel si cateva strazi distanta. pentru orice. fara nici un fel de jena. daca ai nevoie de masina, sa vin cu tine la dr, de ORICE. nu ezita. ma gandesc la voi, dar asa....nu stiu cum sa zic, cu o siguranta in suflet ca totul va fi bine. stiu ca e mai greu ca esti singurica, dar ne ai pe noi. MEREU
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
m_monique spune:
danutz nu te mai necaji. fiecare are ritmul lui de crestere.
zmeul, ai vazut si tu ce cuvinte spune: tzitze, chica, si alte variatiuni pe aceasta tema. dar ii turuie gura.
nici noi nu ne omoram cu construitul.
la bagatul formelor: baga doar cercul, iar celellalte forme se chinuie si le baga tot pe la cerc.
in schimb zmeul e innebuit dupa butoane, robineti, racorduri, lanterna, roti de masina, si alte chestii ingineresti (ca doar tac-su e inginer).
nu sta locului o clipa. mai nou a inceput sa se cocoate.
un lucru interesant este ca de cand l-am intarcat nu mai spune tzitze. spune doar papa.
Andrei (16.12.2006)
Donia spune:
Multumim de intrebari, am inceput ieri operatiunea laptele din recipient. Ce chestii complicate! Daca nu m-am gandit si am discutat in consiliu de familie cum sa procedam... vai de mine, o intreaga filozofie.
Pana la urma am pus copilul in scaunul de masa si i-am dat canuta cu cioc din care bea apa, pusesem cam 120 ml de lapte. A gustat... a fost surprins, iar a gustat... iar a luat o pauza sa se gandeasca... apoi a baut ceva mai mult, dupa care a tras in gura si a mai si scuipat... in total eu zic ca a baut cam 50 ml, ceea ce e mai mult decat ma asteptam (adica vreo 5 ml...)
Dupe care i-am dat sa pape cereale amestecate cu 120 ml lapte, deci pana la urma a avut o portie buna de lapte.
In dimineata asta a supt tz si apoi iar i-am dat cereale cu lapte. Sa vedem ce mai urmeaza diseara.
A fost ciudat sa il pun la culcare fara sa suga... asta e, m-am consolat putin cu suptul (tare discret) de dimineata.
Intrebari ajutatoare:
- din ce beau copiii vostri laptele?
- stau in patut, brate, scaun?
- tin recipientul singuri sau il tineti voi?
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
saryta spune:
Intrebari ajutatoare:
Donia - si noi am inceput acu recent treaba asta asa ca ma intereseaza si pe mine.
- canita cu cioc
- de obicei in scaunel, dar si in pat uneori(inainte de somnic)
- tine ea canita, dar tre sa fiu atenta ca mai curge si pe langa.
Mariana - mamicuta de 3 - ANDRA('99), SARA('05) si ANTONIA(21.11.2006)
Dia1609 spune:
quote:
Originally posted by Donia
Intrebari ajutatoare:
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
1. din biberon
2. in patul mare din dormitor, cu noi pe-acolo
3. dimineata il tinem noi ca e adormita sau chiar adoarme in timp ce bea si seara e musai sa si-l tina singura, de cele mai multe ori bea din picioare ca un vitelus ... il ia si-l pune la gura de 100 ori, bea cate o dusca si-l lasa iar jos, il agiat si ne da si noua sa bem, le da la toate papusile care se gasesc prin pat, la girafa, la pisica din carte, etc... seara operatiunea dureaza 30-45 minute
Laura13 spune:
quote:
Originally posted by Donia
Multumim de intrebari, am inceput ieri operatiunea laptele din recipient. Ce chestii complicate! Daca nu m-am gandit si am discutat in consiliu de familie cum sa procedam... vai de mine, o intreaga filozofie.
Pana la urma am pus copilul in scaunul de masa si i-am dat canuta cu cioc din care bea apa, pusesem cam 120 ml de lapte. A gustat... a fost surprins, iar a gustat... iar a luat o pauza sa se gandeasca... apoi a baut ceva mai mult, dupa care a tras in gura si a mai si scuipat... in total eu zic ca a baut cam 50 ml, ceea ce e mai mult decat ma asteptam (adica vreo 5 ml...)
Dupe care i-am dat sa pape cereale amestecate cu 120 ml lapte, deci pana la urma a avut o portie buna de lapte.
In dimineata asta a supt tz si apoi iar i-am dat cereale cu lapte. Sa vedem ce mai urmeaza diseara.
A fost ciudat sa il pun la culcare fara sa suga... asta e, m-am consolat putin cu suptul (tare discret) de dimineata.
Intrebari ajutatoare:
- din biberon
- sta in patut la el, logic singur
- bibe si-l tine singur. dar la noi asociaza bibe cu late cu somnicul. e vina mea, desigur, iar acum nu stiu cum sa il dezvat.
cu alaptatul....stii ca s-a bucurat de acest privilegiu mult mai mult decat alti copilasi, si tu mai mult decat alte mamici. in plus, stai linistita, daca vrei sa mai alaptezi, poti oricand sa mai faci un bb. si mie mi-a fost greu cand s-a intarcat, am bocit vreo cateva zile, apoi l-am vazut atat de multumim si fericit si mai ales satul cu bibe, incat am reusit sa ma resemnez.
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi