RETETE GRECESTI

RETETE GRECESTI | Autor: cllaudia

Link direct la acest mesaj

Budinca de orez aromata cu mastic
Este o reteta originara din insula Chios.

Ingrediente:

* 2,5 l lapte proaspat
* 250g orez cu bob scurt
* 500g zahar
* 1 doza vanilie
* 100g malai
* 1 1/2 lingura apa de mastic

Indicatii

Se pune laptele la fiert intr-o oala, la foc mic, si se adauga zaharul; se amesteca frecvent. Dupa ce a fiert, se adauga orezul si se fierbe incet pana ce orezul este facut. Putin inainte ca orezul sa fie facut, se adauga vanilia si apa de mastic.
Intr-un castronel se subtiaza malaiul cu putin lapte, apoi se adauga in oala, odata cu vanilia si apa de mastic.
Se amesteca bine continutul oalei pana ce se ingroasa. Se transfera intr-un castron mare si se lasa sa se raceasca.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Ardei gras la cuptor cu branza, rosii si oregano

Ingrediente:

* 2 ardei grasi taiati injumatate pe lungime,curatati de seminte si codita
* 1 ceasca de rosii (de preferat din soiul cherry)
* 30-60 g branza sfaramata (de preferat feta)
* 1-3 lingurite oregano proaspat tocat mare
* 8 frunze de busuioc tocate
* piper negru macinat mare
* 1 lingura de ulei de masline extravirgin

Indicatii

Se incalzeste cuptorul la circa 200 grade.
Intr-un vas se aseaza jumatatile de ardei gras.
Intr-un castron se amesteca rosiile taiate, branza, ierburile si se potrivesc dupa gust cu piper.
Se umple fiecare ardei cu acest amestec si se picura peste ardei ulei.
Vasul acoperit cu folie de aluminiu se baga la cuptor unde se tine circa 30 minute pana cand ardeiul incepe sa se inmoaie. Se indeparteaza apoi folia si se continua gatitul 15 minute pana cand branza incepe sa se rumeneasca.
Se scoate din cuptor si se serveste imediat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Carnati in sos de vin

Ingrediente:

* 500g carnati de tara (din carne de porc)
* 1/2 cana ulei de masline
* 1/2 cana vin alb
* 2 cepe
* 1 lingura de cimbru
* 1 ardei gras taiat rondele
* 1 lingurita zeama de lamaie

Indicatii

Se taie carnatii in bucati. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa. Se adauga carnatii si ardeiul si se prajesc 2 minute. Se sting cu vin, se asezoneaza cu sare, piper, zeama de lamaie si cimbru si se prajesc pana se rumenesc (la nevoie se adauga si putina apa).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Chiftele grecesti in sos tomat
Este o reteta originara din regiunea fostului oras grecesc Smirna, acum Izmir, in Turcia.

Ingrediente:

* 500g carne de vita tocata
* 4 catei de usturoi
* 1 lingurita seminte de chimen macinate
* 1 cutie de rosii decojite
* 1/2 lingurita zahar
* 3 linguri de unt
* 5 cm bucata scortisoara
* 6 linguri otet
* sare
* piper

Indicatii

Se combina intr-un castron carnea tocata cu sare, piper, usturoi si chimen. Se framanta bine cu mainile si se formeaza chiftelute cilindrice.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc chiftelutele. Se scurg apoi de excesul de ulei pe prosoape de hartie.
Se paseaza rosiile si se pun intr-o cratita, la foc mediu. Se adauga unt, scortisoara, sare si zahar. Se fierbe inabusit sosul pana scade la consistenta dorita, apoi se adauga chiftelutele impreuna cu putina apa. Se fierb inca 15 minute.
Se serveste cu orez sau piureu de cartofi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Chiftelute picante din ceapa

Ingrediente:

* 500g ceapa
* 500g faina
* 1 legatura menta proaspata, tocata marunt
* 1 lingurita sare
* 3 oua batute
* 1 lingurita piper
* ulei pentru prajit

Indicatii

Se curata ceapa si se taie jumatate din ea in bucati mari, iar jumatate se da prin razatoare. Se amesteca ceapa cu faina, menta, sare si piper, apoi se adauga ouale batute, pana se obtine o pasta omogena.
Se incinge ulei intr-o tigaie si se adauga, cu o lingura, bucati din aluat. Se lasa sa se prajeasca pe toate partile, pana se rumeneste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:


Apetisante retetele postate!

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Dupa cum am precizat si pt alte retete, nu stiu exact pe ce site se gasesc, dar totusi o sa adaug tot ce este mai interesant si mai apetisant din lunga mea lista de retete. Sper totusi sa fie cineva interesat.

COTLETE DE VITEL CU CIUPERCUTE SI IAURT

Ingrediente:
* 6 cotlete de vitel
* 1 cutie de ciupercute
* 2 linguri de mustar
* 1 lamaie, zeama de la
* 1/2 lingura amidon
* 1 pahar de vin rosu sec
* 5 linguri de unt
* 3 linguri de iaurt
* sare
* piper
Indicatii
Se prajesc cotletele in unt si se asaza pe un platou.
In aceeasi tigaie se pun ciupercutele; se calesc si se stropesc cu zeama de lamaie. Se adauga mustar; se amesteca bine.
Se desface faina cu putin vin si se adauga in tigaie, amestecand continuu cu o spatula de lemn sau de teflon.
Se sareaza, se pipereaza, se adauga iaurt si, amestecand continuu, cotletele ca sa se imbibe de sos.
Se serveste cu piureu de cartofi.

OMLETA CU DOVLECEI

Ingrediente:
* 3 dovlecei subtiri, taiati rondele fine
* 6 oua
* 2 linguri lapte
* 1/3 cana ulei masline extra virgin
* 1/2 lingurita sare
* piper proaspat macinat

Indicatii
Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga rondelele de dovlecei si se prajesc la foc mic pana ce se rumenesc.
Intre timp, se bat ouale cu lapte si sare, pana se omogenizeaza. Se arunca jumatate din uleiul incare s-au fript dovleceii si se adauga mixtura de oua. Se frige 2-3 minute si apoi se intoarce. Se gateste alte 2-3 minute. Se repeta operatia inca odata sau de doua ori, al foc mic, pana ce ouale sunt facute si rumenite.
Se serveste calda presarata cu piper proaspat macinat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

MINUNI (DIPLES)

Ingrediente:
* 500g faina
* 1 lingurita praf de copt
* 6 oua
* 1 1/2 cana apa
* 3 cani miere
* 2 cani nuca sfaramata
* 2 lingurite scortisoara macinata
* ulei de masline pentru prajit

Indicatii
Se bat ouale intr-un castron; se varsa, putin cate putin, faina ca sa se obtina un aluat; se lasa sa se odihneasca cca. 1 ora. Se imparte in noua parti egale, se intinde cu facaletul fiecare parte cat de subtire se poate. Se presara faina peste foi ca sa nu se lipeasca si se decupeaza in fasii late de 3 cm si lungi de 10 cm.
Se prajesc fasiile de aluat pana ce se rumenesc. Se scot din ulei si se scurg pe prosoape de hartie.
Se prepara un sirop din miere si apa; se incalzeste mixtura la foc mediu, pana se onogenizeaza bine. Se imerseaza minunile in sirop si se pudreaza cu scortisoara macinata. Se presara nuca sfaramata peste minuni si se servesc calde sau reci.


Mergi la inceput