Hranit exclusiv cu lapte matern?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adina spune:

eu am alaptat exclusiv pina la 5 luni jumate si as mai fi continuat asa daca nu ar fi avut tudor un microb si diaree la un moment dat,cind am introdus morcovelul fiert....odata cu diversificarea am incercat toate sucurile si ceaiurile posibile,tudor nu a vrut nimic si pace!nici cu lingurita nici cu biberonul...acum are 8 luni jumate si inca il mai alaptez seara si dimineata....orice incercare de -a mea de a-i da alte lichide a fost si este zadarnica...bea putina apa plata din biberon,pentru ca se trezeste cu ea in gura....atit si nimic mai mult...chiar as vrea sa bea mai multe lichide.......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dasina spune:

Draga mea, cu riscul ca te vei supara, te intreb de unde ai scos-o si pe asta?
Gandirea ta nu are nici o logica. Medicul ti-a scpus clar ce efect are laptele matern asupra copilului. Deci, crede-ma ...are mare dreptate si nu e cazul sa-l contrazici.
Oare nu e cel mai important pentru copilul tau SANATATEA?
Ei...laptele matern e cel mai sanatos si eu zic sa profiti de perioada in care ai inca lapte si alapteaza-ti copilul.
Diversificarea poti sa o incepi de la 6 saptamani si merge foarte bine alaturat cu laptele matern.
Laptele matern este considerat aliment si apa la noi nascuti.
Parerea mea e sa tii cont de sfatul medicului ...si apoi vei avea mult timp la dispozitie sa-ti scoti copilul la aer curat.
Si nu inteleg ce te impiedica sa te retragi intr-un loc ascuns si sa-ti alaptezi copilul...:))

Pupici...si crestere curata la Vlad...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

M-am gandit mult daca sa raspund sau nu si eu la intrebarea ta, avand in vedere tot ce ti s-a pus pana acum...si m-am decis sa-ti spun,..in fond, e experienta mea personala. Si eu am nascut in plina vara, in iulie, si vazand ca inca din maternitate i s-a dat sa bea apa fiarta si racita, am continuat si acasa.
De alaptat l-am alaptat pana la 1 an. Pana la 5 luni i-am dat san la cerere si apa fiarta si racita sau ceai neindulcit in completare.
Stiu ca la 2 luni, cand veneam cu el de la plimbare seara, il alaptam si apoi radea un biberon de 200 de ceai neindulcit. A incercat sa se intarce singur la 3 saptamani si la 3 luni (perioade despre care am citit ca sunt normale la unii copii), dar nu am renuntat eu si intr-o saptamana si-a revenit.
Acum , la 2 ani, bea foarte multe lichide pe zi (aproape 2 litri) si nu am probleme cu el. Este un copil sanatos.
Iti doresc numai bine tie si lui Vlad

Sanatate maxima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniel spune:

Baietelul meu, Paul, are acum 8 luni. Pina aproape de 6 luni singurul lui aliment a fost lapticul de la sinisorul mamicii (foarte, chiar foarte rar ii mai dadeam suc de portocale). S-a dezvoltat foarte bine. Nu s-a imbolnavit deloc pina acum. Alaptatul a fost mai comod mai ales noaptea cind se trezea des (de acest obicei nu s-a dezobisnuit nici acum). Acum mai papa de la sin dimineata (citeodata o completare pe la prinz, seara la culcare si de 2-3 ori in timpul noptii -- altfel nu adoarme la loc, desi seara inainte de culcare l-am hranit foarte bine si consistent).

Concluzia: alaptat la sin cit mai mult! Este absolut natural, sanatos si necostisitor! Bebe va fi fericit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginutaC spune:

Eu i-am dat Ralucai ceai pentru colic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginutaC spune:

Scuze dar am apasat din greseala nu stiu pe ce si s-a trimis mesajul incomplet.
Eu i-am dat Ralucai ceai pentru colici la recomandarea pediatrului.Dar ii dadeam cite putin si numai noaptea daca se trezea des.Si nu am avut probleme,nu a lasat sinul pentru biberon.Gaura de la tetina era foarte mica.Acum depinde si de medic si de clima.Adevarul este ca laptele de mama tine si de foame si de sete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia spune:

Bineinteles ca sa-i dai numai lapte de la san! Bebitul tau acum are nevoie de lapte ca sa creasca, nu de ceai, care reprezinta apa goala, fara nici o calorie! Are si el efectele lui bune, dar mai incolo e de folosit, acum daca nu are colici, n-ai de ce sa-i dai ceai!
Iar de alaptat, eu am alaptat-o pe Ana Maria inclusiv in parc, mai retrasa intr-un colt, mai acoperita, dar nu m-am jenat. Aici, in Austria, nu se jeneaza nimeni sa alapteze in public. Ma gandesc in primul rand la binele copilului, nu la ce zice lumea, doar nu-mi las fata sa faca foamea doar pentru ca n-ajung la timp acasa ca s-o hranesc... Pe aici exista la unele magazine mai mari camere speciale de schimbat bebelusii si de alaptare, asa ca de multe ori m-am oprit acolo si am alaptat-o.
Acum puiul meu are 10 luni, iar pana la 5 luni a primit EXCLUSIV san si s-a dezvoltat f.f. bine.
Deci daca ai lapte cum trebuie, nu mai sta pe ganduri si alapteaza-ti exclusiv copilul!
Multi pupici si sanatate multa!
Si felicitari, sa va traiasca, iar tie BUN VENIT de Forum!
Cu drag, Amelia si Ana Maria.

Dincolo de nori este intotdeauna soare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martta spune:

Merci pentru raspunsuri si pentru incurajari!
Promit ca voi incerca cu alaptatul exclusiv cat mai mult posibil, pana la diversificare!

Pupici!

Marta & Vlad

Mergi la inceput