Pot incepe diversificarea?
Raspunsuri - Pagina 2
ruxi spune:
Toate cartile de specialitate ( cele noi ) recomanda ca diversificarea sa nu se face inainte de 4 luni, iar daca bebe-ul e alaptat la san, e bine sa fie alaptat exclusiv cat mai aproape de 6 luni. Parerea unanima e ca stomacelul lor e inca prea fragil si nu poate digera bine alte alimente in afara laptelui, sub varsta de 4 luni. Iar pentru bebe cel mai bine si cel mai sanatos e sa fie alaptat cat mai multa vreme. Eu am alaptat exclusiv pana la 5 si 1/2 luni. Apoi am introdus cerealele, apoi legumele, apoi carnita, ou, fructe.
Ruxi si Clara pisicuta, 11 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA
ochinegri spune:
Daca vrei sa-i dai, poti sa-i dai suc de fructe (portocale+morcovi) sau piure de morcovi (pt. inceput). Dar s-ar putea sa nu rezolve problema cu colicii care sunt de la gaze. Incearca sa-l pui pe BB pe burta, eventual pe burta ta. Pe mine m-a ajutat mult. Noi am inceput diversificare dupa 4 luni.
Bine ai revenit ! Nu dureaza mult perioada asta, dupa 3 luni cam toate se rezolva.
Adela P spune:
Draga Silvy, gandeste-te ca daca bebita ta face colici pe laptele tau, care e cea mai potrivita mancare pt ea la varsta asta, fii sigura ca nimc altceva din ce vrei sa-i introduci nu va ajuta. Asculta de medicul tau, nu introdu mai repede de 4-6 luni nimic in afara de lapte matern(preferabil) sau formula.
La noi se recomanda primul aliment cerealele de orez si ovaz. Oricum poti sa-i ceri medicului tau o schema pt asta.
Adela
Marianar spune:
Nu te grabi cu diversificarea, nu cred ca se vor rezolva problemele. Eu, la recomandarea pediatrului, am inceput diversificarea pe la 4 luni jumate cu suc de mar, apoi suc de mar si morcov iar mai tarziu am adaugat si suc de portocale. Nu te grabi! Toate la timpul lor!