Pot incepe diversificarea?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

Toate cartile de specialitate ( cele noi ) recomanda ca diversificarea sa nu se face inainte de 4 luni, iar daca bebe-ul e alaptat la san, e bine sa fie alaptat exclusiv cat mai aproape de 6 luni. Parerea unanima e ca stomacelul lor e inca prea fragil si nu poate digera bine alte alimente in afara laptelui, sub varsta de 4 luni. Iar pentru bebe cel mai bine si cel mai sanatos e sa fie alaptat cat mai multa vreme. Eu am alaptat exclusiv pana la 5 si 1/2 luni. Apoi am introdus cerealele, apoi legumele, apoi carnita, ou, fructe.

Ruxi si Clara pisicuta, 11 luni

Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochinegri spune:

Daca vrei sa-i dai, poti sa-i dai suc de fructe (portocale+morcovi) sau piure de morcovi (pt. inceput). Dar s-ar putea sa nu rezolve problema cu colicii care sunt de la gaze. Incearca sa-l pui pe BB pe burta, eventual pe burta ta. Pe mine m-a ajutat mult. Noi am inceput diversificare dupa 4 luni.
Bine ai revenit ! Nu dureaza mult perioada asta, dupa 3 luni cam toate se rezolva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Draga Silvy, gandeste-te ca daca bebita ta face colici pe laptele tau, care e cea mai potrivita mancare pt ea la varsta asta, fii sigura ca nimc altceva din ce vrei sa-i introduci nu va ajuta. Asculta de medicul tau, nu introdu mai repede de 4-6 luni nimic in afara de lapte matern(preferabil) sau formula.
La noi se recomanda primul aliment cerealele de orez si ovaz. Oricum poti sa-i ceri medicului tau o schema pt asta.

Adela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Nu te grabi cu diversificarea, nu cred ca se vor rezolva problemele. Eu, la recomandarea pediatrului, am inceput diversificarea pe la 4 luni jumate cu suc de mar, apoi suc de mar si morcov iar mai tarziu am adaugat si suc de portocale. Nu te grabi! Toate la timpul lor!

Mergi la inceput