Urgent, ajutor: purpura Henoch-Schonlein!
Raspunsuri - Pagina 2

Sheannamp spune:
Carmen, Eric are sistem imun, care functioneaza normal (adica la orice element strain si potential rau care ajunge in corp el declanseaza o aparare: anticorpi, inflamatie, celule specializate in a distruge alte celule, virusi sau substante straine).
Se pare ca stimularea acestuia de catre un virus sau alergen (acesta poate fi orice) a dus la "zapacirea" sistemului imun care a inceput sa considere straine si anumite elemente din organism si pentru a le contracara produce aceste imunoglobuline care, de data asta, in loc sa fie bune ele au declansat o inflamatie generalizata.
Ca tratament al acestei boli, raspunsul imun aberant este contracarat de cortizon (care este un antiimflamator si un inhibitor puternic al unor componenete din sistemul imun).
Mai mult de atat nu ai ce sa faci (cel putin momentan).
Riscul sa se repete aceasta boala este mic avand in vedere varsta (mica, ceea ce e bine) si fapul ca nu are afectare renala.
La fel si riscul de a ramane cu o afectare cronica a rinichilor, este foarte mic.
Acum, nu stiu daca Eric are risc de a face si alta boala autoimuna dar, sincer, cred ca nici nu e cazul sa te gandesti asa.
Nici sa il feresti de orice se presupune ca declanseaza o reactie autoimuna nu e o solutie.
Eu cred ca va fi bine si in cateva luni o sa uiti ca a avut asa ceva!
Inca odata sanatate multa tuturor iar tie multa putere!
Edit: sper ca nu te superi, dar am modificat titlul topicului tau in asa fel incat sa fie mai relevant. Daca te dernajeaza poti oricand sa il modifici la loc!

Carmenbr spune:
Ana, multumesc mult de lamuriri. Sper sa uit in cateva luni cum zici tu, dar nu cred, asa de mult m-a speriat boala asta.
Eric e mai bine, a inceput sa mearga, inflamatia s-a redus si nu se mai scarpina asa rau, inca mai sunt pete rosii de sange pe corp, dar speram sa treaca. Din pacate, a racit iar, asa ca acum si tusim si avem nas curgator.
Sanatate la toata lumea,
P.S. E mult mai relevant titlul topicului acum, eu eram mult prea zapacita cand am deschis topicul. Multumesc de ajutor.
3 anisori...uraaa!

Anina_n spune:
Insanatosire grabnica si refacere totala lui Ericutz, Carmen !
Cum se mai simte, azi ?
Nina, mami de

Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn

teodoral spune:
aM GASIT ASTA PE NET, POATE TE AJUTA.
http://medic.pulsmedia.ro/article--x-Clinic-Purpura_reumatoida_Henoch-Sch%3F%3Fnlein--317.html
MULTA SANATATE SI SA NE TII LA CURENT.
POZE CU INGERASUL MEU.
http://teodora28.hi5.com

lizzy spune:
nu-mi vine sa cred... ce sperietura trebuie sa fii tras...
cum se mai simte acum? sper ca e mai bine!
e prima data cand aud de boala asta...
eu tot imi spuneam ca pe masura ce cresc sunt mai putin expusi unor boli urate... offf, nu e drept...
eric e cu putin mai mare decat ianis al meu...
sanatate multa, refacere rapida!Marc (17.12.06) si
Ianis (14.09.04)
Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis
www.helpsonia.com/" target="_blank">Pentru Sonia

Carmenbr spune:
Din pacate, Eric a avut aproape toate simptomele, deci el a facut intr-adevar purpurea. De 5 zile se simte bine, a inceput iar si gradinita (din pacate nu avem alta alternativa), iar ultimele dureri de picioare le-a acuzat joia trecuta. Doctorita ne-a spus ca aceste dureri mai pot aparea pt inca o saptamana, dar se recupereaza in totalitate. Nu i-a mai aparut sange in urina si e mereu tinut strict in observatie de dr. Nici noi nu ne asteptam la o astfel de boala, dar....ne rugam la Dumnezeu sa ne apere de acum incolo. Intr-adevar boala a aparut dupa o infectie a aparatului respirator (el doar ce terminase de 2 zile antibioticul), se incadreaza in perioada de varsta 3-15 ani (Eric are 3,7 ani) si are imunitatea scazuta de cand a inceput gradinita.
In urma luptei mele acerbe cu toate racelile lui Eric (el fiind diagnosticat si cu astm si alergii), am ajuns la concluzia ca doar Dumnezeu ne poate apara copilasii. Rugati-va la Dumnezeu pt copilasii vostrii!
Sanatate multa la toti copilasii bolnavi! E cumplit sa nu-i poti ajuta, sa nu le poti alina durerile.
3 anisori...uraaa!

Irinusha spune:
Carmen, acum am citit!
Multa sanatate lui Eric si refacere grabnica!!! Mii de imbratisari si numai ganduri bune!!!!
Cum mai e acum?
Mamica de Cristian (3 Mai 2004) &
Amélie (26 Iunie 2007)
* * *
La omu' sarac nici "floricelele" nu trag ...
Sa-i ajutam sa se faca sanatosi:
Stefanel / Andrei/ Sonia / Darius / Teo / Ionut

anacami spune:
Carmen, imi pare tare rau ca ati trecut prin asta!Insanatosire rapida!
Camelia, Sebastian si Stefania

tnicoleta spune:
Carmen Sa va ajute Dumnezeu sa treceti cu bine peste aceasta boala. voinicului
Nicoleta si Bia Ciocarlia Sarbatoarea recoltei
Delta + Mare Toamna 2005www.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete
"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)