Zahar din trestie (light brown) se intareste. Sfat
Il desfac, folosesc o singura data si cand umblu la el din nou e tare ca piatra. Ce sa-i fac? Sa-l bag in punga de plastic si sa-l inchid? In FL nu mi se intampla asa (probabil din cauza umiditatii ridicate), dar aici, la munte, nu-i chp sa-l folosesc de prea multe ori.
"Ce e val ca valul trece (poze)"
Raspunsuri
monica-elizabet spune:
eu il rastorn imediat ce-l desfac intr-o cutie metalica cu capac(cum sunt cele de lapte praf nestle) si nu se intareste
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
adriana spune:
Da, asa e, in contact cu aerul se intareste.
Si eu il pun intr-un container de sticla(se poate si de plastic) inchis ermetic.. Uite ceva www.lillianvernon.com/catalog/product_display.jsp?pdId=2629&name=Stay-Fresh Dry Goods Keepers&parentCatId=3&catId=156" target="_blank">similar
monica-elizabet spune:
eu il inchid f bine din cauza furnicilor fiindca aici fiind cald mereu apar din pamant din iarba verde
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
ML spune:
Multumesc! Am uitat sa va intreb daca aveti idee cum sa-l desfac pe cel intarit. Am dat cu un cutit cu lama rotunjita in el si nici gand sa-si "revina". Am incercat si sa-l faramitez cu mana, tot nu merge... Nu-i bai, ca nu-i o tona...
"Ce e val ca valul trece (poze)"
monica-elizabet spune:
poate doar sa-l bagi la vreo prajiturica la care zaharul se topeste in apa/lapte
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
monica-elizabet spune:
bits de info....nu am stiut ca au si pungi cu "fermoar"...eu am doar caserole +capac de la ei am sa ma uit mai bine...
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
ML spune:
Monica l-as folosi la fidea cu lapte. Sa vad cum il masor ca-i teapan rau.
Cand cumpar urmatoarea cutie am sa-l pun intr-un borcan de sticla cu capac sau in punga cu "fermoar" cum spui tu Bits.
"Ce e val ca valul trece (poze)"
monica-elizabet spune:
adu-ti aminte cam ce cantitate ai folosit din el...si cam cat mai ramasese inainte sa se solidifice
aaa...sau poti sa-l caramelizezi intr-o cratita(normal ca el mai intai o sa se topeasca) si-apoi faci o crema de zahar ars(crema de vanilie caramelizata)....mmm...cred ca ar iesi o nebunie...uite ca niciodata nu am incercat sa fac asa...
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post