Alintata rau - Ce ma fac?

Alintata rau - Ce ma fac? | Autor: sorana

Link direct la acest mesaj

De vreo 2 saptamani Monica (aproape 10 luni) face exact ceea ce nu suport eu (adica nu-mi place sa vad la altii): Daca e ceva ce nu-i convine - ii iei ce avea in mana sau nu vrei sa-i dai ceva - urla si se tranteste pe jos! S-a dat de cateva ori si cu capul de marginea canapelei!
Eu ii tot spun ca nu-i frumos, incerc sa o cert cand face asa, dar am dubii ca pricepe.

bb Monica si Sorana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

Si Clarei ( 11 luni )cand ii iei ceva din mana( mai ales ce nu are voie) care-i place, plange. De trantit nu se tranteste si nici altceva nu face. Doar plange, de zici ca nu stiu ce-a patit. Noi am incercat sa-i dam altceva in loc in momentul in care-i luam ceva din manuta.Uneori tine, alteori, nu. Si cand nu tine si cand nu-i dam nimic in schimb, ii explicam de ce i l-am luat. Nu stiu daca intelege ceva, dar plange o vreme si apoi asta e, se resemneaza. Alta solutie nu am gasit, dar am cazut de acord sa nu-i lasam ceva ce nu are voie, doar fiindca face istericale. La noi se intampla totusi destul de rar.

Ruxi si Clara pisicuta, 11 luni

Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgabriela spune:

Briana, are 1 an si 3 saptamani, este mai mare dar de ~ o luna am constatat ca "este alintata,rasfatata" toata ziua sta cu mine, sunt in concediu de maternitatea, tati, bunicii, tusii lucreaza si binenteles cand vin acasa este "rasfatata" lor. Mai nou cand nu-i convine ceva plange cu niste lacrimi ca spui ca te miri ce o doare, daca nu o bag in seama plange si mai tare si se face ca vomita ( stie ca asta ma sperie). O iau in brate ne plimbam,se linisteste , dupa care incep cu poezia "esti pedepsita pt.ca ..... si vei sta in patut numai cu Dodi(iepurasul cu care doarme) si intelege ... sper sa aiba si efect! Alta solutie inca nu stiu ! Ceau Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maddy spune:

ei...nu esti singura..si fata mea(1an si 2 saptamani) imi mai face chestii de astea...cand ii iau ceva din mana(de obicei pixuri, chei)..plange de zici ca o doare cumplit si se arunca pe jos, adica se lasa sa cada si plange cu atata jale de-ti rupe sufletul..in cazurilea astea, o las sa planga pana-i trece si o intreb: de ce plangi? te doare ceva?si ma intelege perfect..doar ma incearca ..testeaza terenul..am patit insa ca s-a suparat si s-a lasat sa cada si a dat cu capul de podea..asa ca a trebuit sa fie consolata ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Si cu Vladut (1 an) patesc la fel, cand nu ii dau ceva sau nu il las sa faca ceva se incordeaza, tremuta, plange, rareori reusesc sa-i distrag atentia cu altceva. Cateodata chiar daca ii distrag atentia cu cate ceva, cand termina cu acel ceva se intoarce iar de unde a plecat . De cand a inceput sa mearga, cum ajungem in parc nu mai vrea in carut sau pe tricicleta, ci vrea sa mearga el singurel. Nici de mana nu vrea, cand il luam de mana face un scandal de ne stie tot parcul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Si Danutz mai are iesiri din astea cateodata, dar nu fff zgomotoase. Ne limitam la a-i explica ce si de ce nu are voie sa ia, luam obiectul in cauza si-l ascundem si incerc sa-i distrag atentia cu altceva, ce stiu sigur ca-i place. Functioneaza si de aia nu face scandal, chiar daca in prima instanta puna buza pe dos ca sa planga.

Cu drag,
Dana, mamica lui Danuz - 1 an si 10 luni pe 20 iulie
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Si Bogdanel se arunca pe jos cand nu ii convine ceva, in semn de protest. Nu plange f. tare, da' de trantit se tranteste si nu mai raspunde cand il strigam, ne ignora. Nu stim ce sa facem decat sa il ignoram si noi pe el si se ridica frumushel. Nu imi place insa ca daca nu il lasam sa faca un lucru, sau daca nu ii merge lui vreo chestie, arunca cu ce obiect are la indemana, in special jucarii, dar nu conteaza, mancare etc., toate le arunca de nu se vad. E f. rasfatzat, ce o sa ne facem mai tarziu? Off...

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Draga sorana e perioda descoperirilor, inceraca sa ii distragi atentia sau mai mult intra putin in jocul ei.
Cel mai bine ar fi sa asezam la locuri ferite obiectele care nu au voie ei sa le tina in mana si sa le cautam obiecte de joaca adecvate pentru varsat fiecaruia.

Hai sa va povestec cum era bebelusa mea pe la un an. Dupa ce a descoperit mersul a inceput cercetarea pe la bucatrie, sertare dulapuri, carti, papucii,... etc. O lasam pana la un anumit punct. Imi lua farfuriile din dulap si le insira toata bucatria pana nu mai avea loc sa se invarta ea, apoi le aseza la loc, dar va inchipuiti ca nu se apleca sa le aseze le dadea drumul de sus. Trebuia sa intervin nu? Ii spunem ca; "te ajut si eu ca uite ce multa treaba ai" si imi dadea mie farfuriile sa le asez la loc. Era foarte interesata de vasele din bucatrie, apoi treptat am asezat obiecte din plastic ca sa fiu sigura ca nu e periculos pentru ea. Uneori asezam un scaun in fata dulapului si incerca sa il traga dar era cam greu pentru ea si a vazut ca nu poate a cautat altceva, sa care papucii ei de pe hol in bucatrie. Vorbea cu ea in oglinda. A trecut si asta, aveam in bucatarie o cutie din carton mai mare asezata intr-un colt cu sticle din plastic (se mai oprea apa sau se adunau in cateva zile de pe la diferite cumparaturi). A inceput sa care siticlele alea de plastic din bucatarie in sufragerie si invers, dar intr-o zi a tot carat ea la sticle si deodata pauza, nu mai venea cu sticla, cand m-am dus sa vad ce face ce credeti ca facea? Incerca sa scoata si cutia ai de carton dar din cauza pozitie cutia nu voia sa treaca. Era foarte nostima si nu plangea daca ii luam ceva din mana, se uita atent la ce fac cu obiectul respectiv. Cand a trecut in sufragerie a fost jale, ca in cateva minute cartile din biblioteca de pe primul raft erau date jos, ii placea nespus sa bata la o tastatura de calculator. Facea imediat o "curatenie" de iti puneai mainile in cap daca nu erai pe langa ea.

Eu consider ca trebuie foarte mult explicat la copil atunci cand un obiect prezinta interes pentru el. Stim cu toti ca la varste fragede ei nu prea au voi de "nimic" si aud mereu; "nu e voie, nu pune mana ca faci buba", sau mai stiu pe uni care le tot spun "nu, caca". De la asta mai e un pas si incep ei cu "nu". E bine sa le fim model si sa incercam sa le explicam mai mult ca asa mici cum sunt ei inteleg mai mult de cat credem noi.

Sper ca nu am deviat prea tare de la subiect dar consider ca bebe trebuie sa fie ocupat si noi avem rolul de al ajuta in descoperirile lui prin diverse activitati.

Succese depline de la 2xCiufulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Ideea este ca daca nu ii convine ceva se tavaleste pe jos, se arunca practic pe jos, sau se inraieste, musca ce prinde... si asta ma scoate din sarite de fiecare data, asa face si Diana (1an si 8 luni)

Dana si Diana-Maria http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Multumesc de raspunsuri.
Vad ca nici Danielac nu a gasit inca rezolvarea.
Eu inca mai sper ca daca o ignor cand face asa si "ma fac ca ploua" o sa-i treaca.
Dar mi-e si un pic teama de loviturile la cap.
Ciufulici - asa e teoretic dar are doar 9 luni - de abia pricepe "hai". Daca vorbesti mai mult se intoarce si se cara - cred ca nu considera ca vorbesti cu ea.
Da, Marinar, Madddy si Ruxij, dupa ca ce o alint eu, o mai alinta si ceilalti (tata, bunici, bona, etc) - si daca incerc sa o cert, sa ma prefac suparata, etc, sigur unul din cei din jur o ia in brate si o pupa si uite asa se duce "educatia" pe apa sambetei.
Cgabriela si Ruxi - o sa incerc si eu :)

bb Monica si Sorana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Off, Sorana, sa stii ca eu l-am mai pus la coltz pe Bogdanel, desi e cam mic, un an si 5 luni. L-am pus pana acum doar pentru catzaratul pe scaun pt. ca mi-e tare frica. Sta cu bunica-sa in timpul zilei(adica socroshenia mea) si daca odata se intoarce ea cu spatele si el se rastoarna cu scaunul si cine stie ce patzeste? Asa ca l-am pus la coltz si i-am explicat de ce si sa stii ca s-a prins si nu se mai urca pe scaun. Dupa vreo sapt. a uitat si cum vreau sa il pun din nou la coltz, bunica-sa ma bate la cap "lasa baiatul in pace, nu il supara, nu ii strica dispozitzia" s.a.m.d. Chiar asa, cum ai spus tu, cum sa mai fac educatzie daca nu colaboreaza totzi din casa? Uite asa, eu sunt aia care cand vine de la munca altceva nu mai are de facut decat sa pedepseasca copilul. Dar dc. isi rupe vreo mana sau vreun piciorush, ce mai facem? Acum as vrea sa il pun la coltz si pentru aruncatul jucariilor, dar nu am curaj. Dupa cum am vazut eu, merge cu pusul la coltz, din moment ce am rezolvat problema catzaratului pe scaun dupa trei "coltzuri" plus explicatziile de rigoare. Americanii, una-doua- la coltz si nu cred ca e rau. La noi "coltzul" e in patutz, in camera lui, ca nu poate iesi de acolo.

ruxij

Mergi la inceput