exista o procedura?

exista o procedura? | Autor: andrath

Link direct la acest mesaj

Am deschis subiectul acesta ca sa aflu o informatie. Poate vreunul din medicii care activeaza pe forum poate sa-mi raspunda. NU vreau sa isc controverse.
Concret: vreau sa stiu daca exista proceduri clare scrise undeva, in vreun regulament al spitalului, despre maniera in care este tratat cineva care ajunge la camera de garda. De exemplu, se prezinta la camera de garda o femeie cu o sarcina de 5 luni oprita din evolutie, care cunoste situatia asta de 2 zile. Exista undeva scrisa o regula despre cum trebuie tratata? Sau fiecare medic are propria sa maniera de abordare?

Edit ca sa fiu mai clara: cand spun tratata nu ma refer la un medicament anume ci la modul in care se abordeaza problema. Ce stiu eu, ceva de genul: se face aia, se face aia, etc.

Andreea si Tefanu' nazdravanu'(8.12.2005)
www.flickr.com/photos/andrath/1202034620/" target="_blank">Stefan

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nu . exista mai mult abordari ,dar docyorul o alege pe cea potrivita.

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrath spune:

ok thanks.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

In America exista o procedura pentru cum si ce i se intampla unui pacient odata intrat pe poarta spitalului. Motivul e foarte clar: frica de tribunal unde in cazul unui proces de malpraxis medical se discuta numai pe proceduri respectate si daca e cazul semnate de pacient.
La noi se incearca imediat de dupa revolutie sa se introduca un cod cu proceduri, unic pe tara astfel incat un pacient sa fie tratat in acelasi mod indiferent de spitalul in care ajunge. Evident, nu s-a reusit armonizarea intereselor si orgoliilor celor care au de luat decizia, asa ca nu s-a intamplat nimic. Cine are de suferit ?
Pacientii care sunt neinformati si pot ramane cu mii de dubii legate de calitatea actului medical si medicii care pot fi invinovatiti pe gratis desi si-au facut meseria cum trebuie.

Copiii merita tot efortul nostru
Sonia, Crisa

Alex, Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrath spune:

Asta e si nedumerirea mea! de ce nu exista proceduri clare? scrise? Eu am un loc de munca unde se emite o procedura in urma oricarui eveniment nedorit.
Dupa 30 de ani de functionare exista procedura pentru orice. Si da, daca se intampla un eveniment in urma caruia cineva este vatamat, procurorul cere prima data instructiunea dupa care omul respectiv a actionat. Si aici e vorba de chestii extrem de rare, fiindca toata lumea respecta procedurile care le apara pielea lor si a celorlati implicati!

edit ca nu ma lasa fii-miu sa scriu: Am fost foarte dezamagita de felul in care s-au purtat medicii cu o prietena de-a mea si caut un raspuns. N-as putea spune ca nu au tratat-o cum trebuie, dar nici nu sunt multumita de tratament! Am, daca vreti, un gust amar. Si aici nu este vorba de spaga la medici sau asistente.
Acest lucru este in afara discutiei.

Mergi la inceput

pai exista un astfel de cod de proceduri , dar pt. o operatie exista mai multe tipuri de abordare , de la incizie la sutura si la tot.
Oricum , sunt anumiti pasi care trebuie urmati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stanescu spune:

Nu exista.
La operatii e una, exista timpii operatori standardizati, dar chirurgul hotaraste care din proceduri sa o urmeze.
Dar pentru partea clinica, abia acum incep sa se faca niste protocoale.

Mergi la inceput

Pai in primul rand exista foaia de observatie care trebuie intocmita , aceea este o procedura obligatorie la internare.

Mergi la inceput