Aperitive
Raspunsuri - Pagina 7
Marianar spune:
initial postat de simonaM
Aperitiv Ligia
se face o omleta din 5 oua.
se bat tare albusurile,iar galbenusurile frecate anticipat,api se adauga cascaval ras marunt circa 50 gr+un pic de sare.
se pune in tava la copt.
-se ruleaza calda cu o hirtie unsa cu ulei.
dupa racire se umple cu brinza de oaie(dar sa nu fie asa de sarata)+boia+piper.
la margine se pune cabanos fiert sau crenvusti si se ruleaza strins.
se pastreaza la rece.
se taie feli.
mona78
Marianar spune:
OUA UMPLUTE
initial postat de :
MirelaV
galbenusul se poate amesteca cu mustar, cu maioneza, cu remoulade, cu branza si marar..
MirelaV
tzuc
umplutura pt oua:
galbenusul il frec putin cu ulei cat sa se faca ca o pasta, apoi pun pateu, marar tocat marunt, omogenizez bine toate ingredientele.
umplu ouale cu aceasta pasta si le pun pe un platou pe "cuib" de maioneza in care am adaugat mustar care contine bobitze de mustar le ornez cu frunzisoare de patrunjel. in maioneza pun zeama de la o lamaie sa fie putin acrisoara...iese o nebunie.
simonaM
galbenusul frecat cu putin unt+pasta de peste din conserva+patrunjel+putin usturoi si putina maioneza cu mustar,si daca vrei si marar.
mie nu imi prea place cu marar si pun patrunjel mult.
poti folosi putin ulei din conserva de peste in loc de unt.
eu cind am musafir fac ouale umlute si in virful fiecarui ou pun cite o bucatica de scobitoare si din galbenus de ou si unt fac niste bobite rotunde si le infing i betisoare si le fac ochi din piper si gura din morcov.
iasa ca niste ratuste care crezi ca sunt pe lac(binenteles ca pun in farfurie si maioneza amestecata cu smintina si patrujel si pe margina pun ouale.
incearca o sa iasa bune.
mona78
ionela-roxana
Eu umplu ouale cu pateu Ardealul pt. ca pt. mine e cel mai bun pateu!
Pateul il amestec cu piper sa fie mai picant1
Atat!
Ione`
www.saracut.go.ro
adda
Eu amestec galbenusurile cu ulei, otet, sare, gogosari taiati in cubulete mici-mici si marar tocat. Cu aceasta compozitie umplu jumatatile de albus. Simplu...si gustos
Dragostea e intotdeauna gata sa ierte, sa aiba incredere, sa spere si...sa indure orice urmeaza.
alma
Galbenusurile le frec cu mustar, pate de ficat si maioneza, apoi le ornez cu maioneza si o frunzulita de patrunjel. Sunt delicioase!
http://community.webshots.com/user/freediaro
Marianar spune:
ROSII/ARDEI UMPLUTE(I) CU BRANZA
initial postat de:
simonaM
adele eu rosile le tai in doua le scot semintele cu lingurita si le umplu cu pasta de peste cu maioneza...le pun pe un platou si pe deasupra razui brinza sau cascaval.
si tie sarbatori fericite.
mona78
adda
Amesteci branza de vaci cu ceapa tocata, cu sare, marar, smantana (daca branza nu e suficient de moale)...poti adauga si gogosar sau ardei....Important e sa toci totul cat mai marunt.
Scobesti rosiile si le lasi la scurs si apoi le umpli cu pasta obtinuta. La fel si cu ardeii.
Sper ca asta e reteta pe care o vroiai
Dragostea e intotdeauna gata sa ierte, sa aiba incredere, sa spere si...sa indure orice urmeaza.
pasta de branza cu ceapa se poate amesteca si cu galbenus fiert
phalmyrah2002
Daca pui unt si brinza topita,un pic mai moale(la noi se gaseste la batoane)juri ca maninci pasta ALMETTE !!!Cristina si Mihnea
Leah
Ardei umpluti cu urda: Urda se freaca cu smantana, pana devine o pasta, se amesteca cu ceapa taiata marunt si cu marar, se condimenteaza cu sare si se umplu ardeii grasi, carora li s-au taiat capace si li s-au scos samburii.Pofta buna!
Leah
coral
Eu umplu ardeii cu o pasta din avocado pasat, ton, citeva boabe de porumb si storc lamiie, nu are o culoare grozava dar are gust racoritor.
Rosiile le umplu cu pasta de telemea amestecata cu morocov ras pe razatoarea mare, marar, un cubulet de unt, ceapa verde. Rosiile dupa ce le scot miezul,pun un praf de sare si le las la scurs.
Mai fac cupe din ardei si pun in ele o salata de paste cu masline.
In ardeii verzi pun racitura de pui.
There is a difference between knowing the path and walking the path.
Marianar spune:
initial postat de simonaM
aperitiv bacon cu piept de pui.
daca ai fisi de bacon subtiri cam de 18 cm de lung poti sa faci asa.
intinzi felia de bacon pui un pic de piept de pui(crud) pui o bucatica de gogosar rosu si o felie de ciuperca.pe urma o infasori ca pe un rulou.nu are nimic daca capetele de la pui sau de la gogosar ies afara.iasa foarte bune.(nu trebuie deloc sa le implinti cu scobitoare.ungi putin tava cu unr dar f putin pt ca lasa slanina ulei ,si pe urma le asezi in tava si cu ele la cuptor pina se prajesc(baconu fiind cu putina slanina se topeste si iasa un deliciu.eu ma uit de fiecare data la ele si cind vad ca carnea de pui e prajita inauntru atunci sting focu si le papam.
mona78
Marianar spune:
initial postat de Idora
Oua in forma de ciuperca
Se fierb ouale tari, se decojesc, se umplu sau nu cu o pasta(galbenus, pateu, piper, sare) scotand galbenusul din interior, se taie oul drept in partea de jos pentru a putea sta pe verticala,se taie rosiile de marime mijlocie in jumatati, li se scoate miezul, se pun deasupra oualor si se fac deasupra niste punctulete din maioneza care sa imite ciuperca.
Oua in forma de vaporas
Se fierb ouale tari, se decojesc, se taie in jumatati, se umplu sau nu cu o crema, se pune o scobitoare in care sunt infipte cate 2 bucatele de cascaval in forma de triunghi.
initial postat de peca
forma de clown
I.-uo fiert tare, decojit
-palarie( partea de sus dintr-un morcove, cu cateva frunzulie, se fixeaza cu o scobitoare)
-ochii: piper
-nas: castravete verde
gura: rosie, gogosar rosu
urechi:- o maslina in juma, pt. o ureche si a doau juma cealalta ureche
II. totul la fel doar:
-palaria: o lamaie impunsa in cap, si deasupra lamaiei o maslina
-urechiile: frunze veri de morcov, care curg din lamaie(deci sunt impunse in lamaie si nu in ou)
la ambele se taie capac jos ca sa poata sta, si sus ca sa stea mai bine palaria
oul purcel
-oul fier si decojit
-picioare: niste cascaval uscat tare(sau bete de chibirt)
-ochii: piper
-codita, botul si urechi: morocv crud sau fiert, taiat sa imite respectivele
oul iepure:
-oul fiert tare si decojit
-urechi: morocv, se fac f. lungi
-ochii: piper
-bot si mustai: masline
initial postat de simonaM
Oua puisor
deci:se fierb ouale...pe urma le tai in jumatate(in lung).....din galbenus faci niste bileute mici(poti amesteca galbenus cu putin unt)...pe urma asezi albusurile pe o farfurie si ai nevoie de un pic de scobitoare..... si implinti capusorul de galbenul in virful oului(le faci ochi din piper,ciocu din morcovel.....pe urma am luat o punga ,am taiat virful si am pus maioneza amestecata cu culorea alimentara galbena...si pe urma am imbracat oul(in liniuta de maioneza).......a iesit super(eu le-am facut la nepoatele mele cind am fost in romania)......iar in maioneza din mijlocul oualor,am colorato cu maioneza+culore verde(cum ar fi iarba)
a iesit dragute foc!
daca ceva nu sti...poti sa ma intrebi.
spor la treaba!
don't worry....be happy.
mona78
katy spune:
Va dau si eu o reteta de ciuperci umplute.
Eu folosesc ciuperci mici cam de 2-3 cm diametru.Se spala se rup cozile (eu le curat si de coaja subtire de deasupra)si se umplu.Pt. umplutura amestec branza de vaci cu telemea , o lingurita de smantana putin piper si marar.In functie de gusturi puteti adauga si alte condimente sau puteti folosi numai branza telemea sau numai de vaci. Se pun la cuptor si se lasa cam 20-30min depinde de cuptor.Sa va uitati din cand in cand la ele sa nu se arda.Eu pun in tava de yena si nu trebuie unsa cu unt.Sunt bune si calde si reci dar sotul meu e inebunit dupa ele calde.
Katy
schuster laura spune:
PIINEA VINATORULUI
INGREDIENTE:
-1 franzela pt.sandvici
-100g unt
-2 oua fierte tari
-ca.100g cascaval
-100g sunca
-100g salam
-2 castraveciori murati si bine scursi
-ardei rosu, galben, verde (DACA AVETI)
-condimente:sare ,piper,vegeta
-putina smintina daca este nevoie s-au (si)brinza topita.
PREPARAREA:
Franzela se taie la un capat si se scoate miezul,dar in asa fel incit sa ramina totusi ca. 1cm din el.
Miezul se sfarima si se amesteca cu toate ingredientele de mai sus care in prealabil s-au taiat f. marunt si se umple franzele.
Daca continutul este prea tare se pune smintina.
Apoi se da la frigider pt.ca.2ore si se serveste.
Pentru cei care incearca,POFTA BUNA!.
schuster laura