Piticodromul de Sept - Oct 2005 (197)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

Tonnia . Nici nu stii cat ma bucura mesajul tau . Eu ma gandeam ca se "prosteste" copilul, dar poate e doar o faza . Trebuie sa fie tare distractiv alergatul in gasca.
Vladut ne face vraji sa vedem buline colorate .

Irina, mami de Vladut (26.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Irina, nu te impacienta, e o etapa, tu joaca-te cum simte el nevoia. Invata foarte multe si din joaca asta "haotica". Si ii face fericiti, asta conteaza.
Dar trebuie dati si la gradinita la anul. Si nu in ultimul rand, sa nu uiti ca e si o diferenta reala intre fetite si baietei, cu exceptiile de rigoare, ele sunt un pic mai inclinate spre desen, pictat, eu stiu ce papusi, rochite etc, baietii sunt un pic mai "razboinici", mai activi, exploreaza mai mult, asta e regula si asa trebuie sa fie. Eu iau etapele asa cum vin cu singura grija de a-i vedea veseli pe amandoi. Ne asteapta si alte etape, asa ca nu-ti face planuri ca cine stie ce ne coc astia!
Si da-l la gradinita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Sa ma 'pling' si eu de Miruna. Isi imagineaza chestii; de exemplu mergem cu masina, un cimp gol in jurul nostru, si ea zice: 'uite o vaca; vaca maninca iarba; si un porc, groh-groh'. Pe cimp, tzipenie, nici o musca. La fel, intr-o camera, arata in stinga: 'uite un baietel' si in dreapta 'si aici inca unul'. Evident in camera eram doar eu, Miru si taica-su. I-am povestit sotului (care vrea sa o duca la un control) ca Vladut are deja un prieten imaginar, si ca asta ne asteapta si pe noi in curind, dar lui nu i se pare normal, ca cica el nu a avut prieten imaginar. Recunosc ca si pe mine ma trec apele cind vad cum inventeaza, dar sper sa se opreasca.

Ioana, mama Mirunei si a Smarandei

Mergi la inceput

Tonnia il dau la gradi in primavara, ca mi-e groaza acum iarna. Asa ma gandesc si eu cu jucatul... important e sa fie el fericit. Si eu le iau cum vin, dar aveam un pitic sapator .

Ioana m-a distrat reactia lui Alex . Eu is convinsa ca ei nu vad fizic nimic, ci e doar imaginatie pura. Nici eu n-am avut prieteni imaginari . Vladut isi aminteste de bau-bau doar cand e intuneric seara. Si-a pierdut interesul pentru el. Se prosteste ocazional: fuge si se agita zicand ca s-a speriat de bau-bau, apoi se intoarce il prinde si-l papa dar asta e tot. Sigur si asta e o faza care va trece.

Mergi la inceput

Ioana,si asta e o etapa normala, asta e joc,e imaginatie,e pretend play, altii fac terapii ca sa iasa din concret, asta e joc cu adevarat si tot ce urmeaza tot cu mintea va fi, ca se vor juca de-a soldatii, de-a mama si tata, de-a ce vrei tu, totul e cu mintea.
Acum vreo 4 luni ma speriasem si eu, avem o prietena cu o fetita Arina, si Dinu prinsese mare drag de ea numai ca nici nu ne anunta ca se joaca,paralizam cand statea pe canapea de ex uitandu-se la desene si intreba: Tu vezi? Iti place? Si vorbea si soptit...Si il intrebam: cu cine vorbesti? Cu Arina, a venit pe la mine...L-a tinut vreo 2 saptamani cu Arina. Ii ducea mancare undeva dupa perdea unde era casa ei, alegea cartea dupa ce o consulta si pe ea,brrr. I-a trecut, acum e ba vrajitor, ba doctor, ba chelner, iar dupa ce a venit parintele de Boboteaza, ne-a udat intr-una spunand: Doamne ajuta si ne dadea si mana sa i-o pupam.

Mergi la inceput

Dinu e demential!

Mergi la inceput

Antonia, multumesc pentru povestea cu Arina, mi-ai salvat banii de un control la psihiatru.

Mergi la inceput

Ioana,ma bucur, mai vreau sa spun ca ce-am observat eu e ca se demasca cu putin umor, daca iti arata vaca si percutezi si te duci la ea sa o mulgi sau faci o faza haioasa ai sa vezi ce rade. Sau s-o contrazici: nu e vaca, e hipopotam, sa faci misto un pic si ai sa ai dovada ca e numai imaginatie.

Mergi la inceput

Antonia, inca nu prea pot sa fac haz, nu am glumit cind am zis ca pe mine ma trec fiorii cind o aud cum fabuleaza. Poate mai incolo, cind o creste mare si m-oi obisnui si eu.

Mergi la inceput

Si daca tot suntem la capitolul: copiii nostri sunt pe aratura! partea I, ai vostri vorbesc cu personajele din carti? Dinu intreaba de ex: Vrajitorule, daca nu ma spal imi dai si mie ceva bun? (ma rog, era o poveste in care vrajitorul ii dadea o punguta cu bani dar cu conditia sa nu se spele etc)Sau ii cearta pe diversi: De ce l-ai bagat in cusca? iti arat eu, inchid cartea si vezi tu...
Dar nu e transpus, se vede ca se amuza.
Hai ca am monopolizat discutia, pauza 2 zile!

Mergi la inceput