cat te costa operarea unei fracturi?

cat te costa operarea unei fracturi? | Autor: elaeli79

Link direct la acest mesaj

am avut un accident de masina si mi-am fracturat piciorul in 2 locuri. Am fost dusa cu salvarea la Spitalul de Urgenta Floreasca unde am trait un adevarat cosmar.
Deoarece parintii mei lucreaza in Italia si in Bucuresti nu am cunostinte care sa fie dispuse sa ma ajute, 2 zile pana au ajuns ai mei sa vorbeasa cu medicii nu am fost operata, cu toate ca imediat dupa radiografie mi s-a spus clar ca am nevoie urgenta de operatie.
Am fost lasata 2 zile in niste dureri groaznice,"internata" pe coridorul sectiei de ortopedie Floreasca, et 2, doar pentru ca neavand bani la mine nu am putut da nimanui nimic.
Mi s-a spus ca nu ma pot opera pentru ca nu au sala pregatita, locuri,instrumentar steril,suruburi....etc. .... doar ca sa stoarca de la mine bani.
Dupa 2 zile au ajuns ai mei la mine si doctorul, care ma vazuse atunci cand m-a adus, Dan BARBU, salvarea s-a purtat ca ultimul om.
Le-a spus ca deoarece "nimeni din familie nu-si daduse interesul" pentru mine, el nu m-a putut opera si le-a cerut din prima 20 MILIOANE lei doar ca sa incerce sa gaseasca o sala si sa ma opereze.
Intr-o ora dupa ce si-au primit banii s-a gasit si sala si instrumentar steril, suruburi....tot ce trebuie.
Ma gandesc doar ca daca ai mei nu ar fi luat avionul de urgenta sa vina, probabil ca si acum, dupa 1 luna as mai fi stat neoperata si as fi ramas schioapa pe viata, cu toate ca am asigurarea medicala.
De aceea vroiam sa aflu daca si voi ati patit acelasi lucru, daca vi s-au cerut bani doar ca sa va dea un cearsaf sau un pat in salon in spitalele romanesti.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

E dureros ceea ce spui, dar adevarat pentru Romanik in care traim!

Eu am avut in 2007, ca tot sunt la bilant acum, o intamplarea asemanatoare:

Pe scurt, fisura antebrat copila 4 ani, in urgenta-chirurgie copii, ii rupe osul de tot, pe viu, pentru a-l pune bine la loc, sa se prinda in gips corect. Dupa o sapt, refac din proprie initiativa rediografia si constat ca totul era pus prost si osul se lipea deja stramb.

Am mers de urgenta la Spit de oase Ef.Nord, unde personalul a fost socat de ceea ce lucrase colegii lor din Urgenta. S-a reparat prin interventie chirurgicala cu anestezie generala.

Eu am vrut sa punctez neprofesionalismul, sau lipsa de interes, care poate fi marcata de nemotivarea financiara, probabil.
Pacat, e in joc un suflet, in loc sa-i aline durerea, se accentueaza!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Sincer, regret ceea ce vi s-a intamplat!
Acum doua seri am fost si eu la spital pt. a constatA ce problema am la picior. Cazusem etc...si glezna era umflata si din experienta, ma asteptam sa fie ceva in neregula. Am o fisura mica la glezna si mi l-au pus in ghips. Imi pare rau, dar pe mine nu m-a costat deloc o suma exorbitanta. Dar medicul a sugerat ca ar putea exista si varianta unei interventii de prindere cu surub..bla bla... ca sa fie totul cat mai bine. Nu traiesc de ieri de azi si la cate mai stiu si eu, chiar nu pot fi luata de ...Dar, Doamne fereste sa fii mai grav. Recunosc, fara bani, nu prea poti deschide multe usi.
Ce pot sa spun e ca si unul din copii a avut mana rupta recent, dar la copii, luati-o cum vreti, "preturile" nu sunt atat de mari. Imi cer scuze, e penibil ce spun, dar cum sa stai si sa nu "cotizezi" cand e vorba de copilul tau. Dispui, nu dispui de acei bani, e stiut ca banii vin si pleaca, asa ca am facut aceste gesturi de a-i stimula pe medici ca sa-si faca meseria in conditiile in care stiu ca nu sunt platiti corect de la buget.
Este absolut INJUST ca un magistrat etc sa aiba un salariu exorbitant, pt. ca ce face, apara legile tarii??? Si un medic lupta pt. sanatatea pacientilor si permanent trebuie sa fie la curent cu noutatile, sunt obositi si sa mai fie si capabili sa faca fata tuturor obligatiilor familiale etc.
Oricum, nu e deloc corect ce se intampla, n-am mai auzit pana acum sa rupi o mana fisurata ca asa se va suda mai usor. Cred ca nu scrie asta in niciun manual. Cand voi avea timp, am sa studiez problema, macar asa pt. mine.
Iar, tu, fata cu parintii in Italia,de, oameni care sigur ar trebui sa vina cu bani de-acolo, nu??? Exact asa, era in urma cu 2 seri, un pacient lovit de o masina, poate nu ff grav, care era tratat, dar mai asa...

Va doresc multa sanatate, cu cat mai multa speranta in Anul Nou care soseste si chiar daca altii nu stiu sa salveze ceea ce pot salva, dar nu o fac, faceti voi, cu toate puterile voastre! Si eu traiesc in ac. tara si at. cand mi-e greu, tot imi spun ca, chiar daca altii nu vad, macar ceea ce fac, sa fie bine, cat pot eu de bine sa fac la mom. respectiv.
Cu mult respect, fata de suferinta indurata!
LA MULTI ANI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Elaeli, implinisei 18 ani la data respectiva? Din cate stiu eu, este necesar consimtamantul parintilor pentru astfel de interventii chirurgicale la minori, poate despre asta o fi fost vorba?

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Aha! Si de ce faci tu acum ce trebuia sa faca parintii tai atunci cand li s-au pretins bani?

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carola spune:

quote:
Originally posted by Androix

Aha! Si de ce faci tu acum ce trebuia sa faca parintii tai atunci cand li s-au pretins bani?

HA! Ce aiurea suna ce ai scris!

Eu gandesc ca parintii ei au fost interesati de sanatatea fiicei lor, in primul rand.
Tu cum ai fi procedat?

www.flickr.com/photos/carola456/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

De ce nu faceti o plangere catre Colegiul Medicilor?

Ca de obicei salariul mic al doct este adus in discutie....circumstanta atenuanta nu i asa...fenomenal !, aici ca si in multe alte cazuri este vb de CONDITIONAREA actului medical, imi dai plicul ma uit la tine, altfel nu! Ok, stim cu totii salariile etc, doct si a facut meseria, te a tratat, ii dai daca ai de unde... si plicul, dar nu e normal, nu e uman sa fi obligat sa l dai inainte
Adina, din cate se intelege nu consintamantul parintilor ar fi fost problema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:

foarte trist ceea ce se intampla la spitalele de stat
oare nu ar fi mai bine sa se apeleze din start la clinici particulare?
Platesti e adevarat,dar esti tratat cu demnitate si nici nu ai dureri de cap cand/cum/cui sa-i inmanezi plicul.
sunt curioasa daca a apelat cineva la o operatie asemnatoare cu cea a lui elaeli la o clinica particulara si cat a costat?
Un an nou bun va doresc cu multa sanatate si un NU hotarat spagii

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurabb spune:

imi pare rau de ce ti s-a intamplat.
Sfatul meu este sa faci reclamatie la Colegiul Medicilor,....daca tu nu facialtul nu face si tot asa,sistemul va fi in continuare aberant.
Eu asa as proceda.
de undeva trebuie sa inceapa curatenia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:
Originally posted by carola

quote:

Eu gandesc ca parintii ei au fost interesati de sanatatea fiicei lor, in primul rand.
Tu cum ai fi procedat?

"Pentru orice femeie exista un barbat care s-a saturat sa se culce cu ea" Alfie

Eu? Mi-as fi lasat copilul cu piciorul rupt pe holurile spitaluilui!

Intrebarea mea este de ce cand a fost vorba sa plateasca a scos repede banutzu si nu a mai strigat in gura mare ca Dr. Dan Barbu scris mare si bolduit i-a cerut de la obraz doouaj de milioane ca sa se uite la ea?
Parerea mea este ca cei carora li se cer bani ca sa fie tratati in spital si platesc ar trebui sa faca ciocu miiiiiic de tot nu sa se lamenteze pe forumuri, ca sunt la fel cu medicii care cer acesti bani. observati ca ma feresc de un calificativ. O sa ziceti ca nooooo medicii au raspunderea vietii pacientilor. Pai si pacientii care dau 20 de milioane spaga o au indirect. Sa ma fereasca Dumnezeu sa-mi rup piciorul si sa ajung pe mana dr-lui Dan Barbu si sa nu am sa ii dau milioanele pretinse, ca dorm somnul de veci pe holurile spitalului

www.faraspaga.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carola spune:

quote:

quote:
Originally posted by carola

quote:

Tu cum ai fi procedat?

Eu? Mi-as fi lasat copilul cu piciorul rupt pe holurile spitaluilui!

Intrebarea mea este de ce cand a fost vorba sa plateasca a scos repede banutzu si nu a mai strigat in gura mare ca Dr. Dan Barbu scris mare si bolduit i-a cerut de la obraz doouaj de milioane ca sa se uite la ea?
Parerea mea este ca cei carora li se cer bani ca sa fie tratati in spital si platesc ar trebui sa faca ciocu miiiiiic de tot nu sa se lamenteze pe forumuri, ca sunt la fel cu medicii care cer acesti bani. observati ca ma feresc de un calificativ. O sa ziceti ca nooooo medicii au raspunderea vietii pacientilor. Pai si pacientii care dau 20 de milioane spaga o au indirect. Sa ma fereasca Dumnezeu sa-mi rup piciorul si sa ajung pe mana dr-lui Dan Barbu si sa nu am sa ii dau milioanele pretinse, ca dorm somnul de veci pe holurile spitalului

www.faraspaga.ro

asa gandesc si eu. sunt revoltata cand aud de spaga, dar ma pun si in pielea celor in cauza.

Mergi la inceput