Strumfi de iulie-august 2007 (40)
Raspunsuri - Pagina 19
![](images/user_woman.png)
violetan spune:
Multumesc mult, luna si cristina! M-am mai linistit...nu vreau nici eu sa ma ingrijorez degeaba...dar nu inteleg de ce n-a luat deloc in greutate, mai ales ca papa. Asta mi se pare ciudat...si desi cred ce spune anya/alina ca nu exista lapte slab calitativ, incep sa ma gandesc daca nu are dreptate asistenta (sau dr) ca a inceput sa scada calitatea laptelui meu...sau ca pur si simplu nu mai asimileaza, nu pricep de ce!! Stiu ca e absurd, mai ales ca am mare incredere in anya/alina, dar ce face paranoia din om???!!!!
Va pup pe toate si mai astept pareri, daca mai aveti careva timp de noi.
Multumim mult!
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
http://clio78val.hi5.com
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
ghinetz spune:
Waw! Nu v-am mai "vazut" de anul trecut. Ce sa spun...sa va fie anul ce a venit plin ochu numai si numai cu bucurii.
Noi suntem bine. Am petrecut asa, mai mosnegeste, cu familia, cu masa intinsa, cu copuu treji amnadoi pana pe la 12.30. (Victor a dormit de pe la 8 pana pe la 11 si nu l-am mai dus la el in camera pana dupa miezul noptii, sa fie si el acolo, sa vada artificiile (de pe geam le vedem foarte bine pe cele date de primarie + restul de pe la blocurile din jur). A fost frumos. Ca si anul ce a trecut. Si cand nma gandesc cate imi/ne va aduce anul asta, nou: primul "mama", primii pasi, taiatul motzului...Cum sa nu fie bun si cum sa nu ne bucuram. Eu sunt fericita. Stiu ca asa voi fi tot anul.
Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan si Victor
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
ghinetz spune:
Am mai citit din urma, dar nu mai tin minte nimic. O parte am citit ieri, o parte azi. Am vazut poze cu copilasi frumosi, frumosi. Am citit si am fost impresionata de deciza Lunei de a vorbi romaneste cu Cezara si de a o numi asa. Am fost trista ca Arina a fot bolnavioara si m-am rugat sa fie bine. Si ea si toti copilasii bolnavi (Corina, nu fi trista, nu te invinovati, o sa treaca si boala). Am vazut ca Nonna a inceput diversificarea la Andrei. Ma bucur. (Nonna, am visat ca am venit in vizita la tine, la Vaslui)
A! Si am vazut ca fetele noastre dragi (foste burticoase antzartz) au castigat marele premiu! Yupi!!! Felicitari. Dati o bere cand ne vedem.
(si ca veni vorba de bere - si pentru ca am citit ca Lia spunea ca fiecare a baut ce avea voie - eu recunosc ca si acum, desi alaptez, mai beau cate o gura de bere, o gura de martini - slabiciunea mea - ba chiar, pentru ca eram pe punctul de a ma alege cu o raceala am baut un paharel de tuica. Oare il fac alcoolic pe Victor? Sau tuica a avut efect si la el, ca desi era putin mucos acum e ok.
Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan si Victor
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
ALEXIA2007 spune:
Eu stiu ca produsele homeopate ar trebui administrate chiar la primele semne ale boli.
mami de Alexia Ilinca (20.07.2007}
http://www.flickr.com/photos/22288778@N04/?saved=1
valen spune:
LUNA, CRISTINA, hai ca ma bag si eu in discutia despre copii bi/trilingvi. Am citit o gramada pe tema asta, am vorbit si cu cateva educatoare si am ajuns la concluzia urmatoare: mici fiind, copiii au o capacitate extraordinara de a "prinde" limbile straine insa, au nevoie de niste "reguli" in a le invata. Astfel, nu este indicat sa vorbesti copilului in doua limbi deoarece nu va fi in stare sa faca bine distinctia intre ele si nici nu va reusi sa le vorbeasca corect (scuze de cacofonie); de regula, copiii mai mici asociaza persoana cu limba in care aceasta se exprima; sarah, vorbeste la gradinita in franceza si, acasa, imi cere diverse in franceza dar pt. ca imi doresc f mult sa cunoasca limba romana, eu nu-i vorbesc niciodata in franceza si nici n-o incurajez sa-mi vorbeasca asa, fapt pt. care observ ca si ea incearca sa utilizeze din ce in ce mai mult cuvintele romanesti si nu varianta lor frantuzeasca. Cu Ancuta, vecina si prietena ei de gradinita vorbeste franceza la noi in casa dar cu noi trebuie sa vorbeasca romaneste, altfel nu-i dau ce-mi cere. La desene se uita in engleza si, spre uimirea noastra, deja intelege f bine. A asezat taica-su masa intr-o zi iar sarah i-a zis "good, tati" , apoi am schimbat canalul la tv si ea s-a repezit sa zica "look tati"; am ramas tare uimiti de faptul ca ea chiar stie ce spune, desi initial am vrut doar sa i se obisnuiasca urechea cu lb. engleza. In vara vreau s-o duc la diverse activitati pt. copii, dar, in limba engleza. Astfel, acasa, cu noi, va vorbi romaneste, la gradinita, cu educatoarele si copiii- franceza iar la activitatile extra va comunica in engleza. In timp, cand le va stapani bine pe toate, vom putea schimba replici si intr-una din cele 3 limbi (daca voi face eu fata, evident) dar pana atunci ...trebuie sa vorbeste romaneste.Sunt pur si simplu uimita cand vad prin parcuri cu cate usurinta unii copii de 5,6 ani, vorbesc cu un coleg in engleza, cu celalat in franceza, apoi se intorc si raspund parintilor in limba materna. Ines, ca si Sarah, va vorbi probabil mai tarziu decat o fac ceilalti copii de varsta ei, dar se va exprima direct in 3 limbi; cel putin asa imi doresc sa se intample si sper ca metoda aleasa de mine sa fie cea eficienta. Nici nu vreau sa le fortez sa faca mai mult de cat pot, dar parca nici nu vreau sa renunt cand o vad pe sarah ce progrese face.am vazut niste copii absolut superbi dar nu prea am retinut care ai cui sunt
...revin imediat.www.flickr.com/photos/10388560@N04/?saved=1" target="_blank">Ines Nicole si Sarah Marie
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cristina26/cristina26.jpg)
cristina26 spune:
valen teoretic pare extraordinara teoria asta pe ne-ai spus-o. Porbabil vom incerca sa o aplicam si noi, la noi e putin mai greu. Sotul meu nu vorbeste romaneste decat cateva cuvinte si imi e greu sa vorbesc ro cu Ingrid de fata cu el. Nu prea vreau sa il exculd din discutiile noastre.
merg la micuta ca protesteaza.
Revin
Ingrid Ecaterina si mami
ingerasul meu Paul
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/brazuca25/brazuca25.jpg)
brazuca25 spune:
Offf! Multumesc pentru incurajari fetelor! Ma apucase asa o stare de disperare ca iar a racit asa de usor dupa o saptamana de stat fara nas infundat. Mi-e si frica sa o mai scot afara de acum incolo.
Cred ca o sa discut cu pediatra sa ii dau un imuno stimulator ca sa nu ii dau eu asa dupa ureche. Vrem nu vrem iar amanam diversificarea ca nu vrea nici ceai in starea asta deci nici vorba de altceva nou. Mai nou a inceput sa nu mai inghita orice cu lingurita cum facea pana acum si testeaza intai cu limba. Daca nu ii place, si logic ca Sinupretul nu ii place ca e cam rau la gust, isi strange buzele si nu vrea sa il ia. Parca vad ca asa o sa faca si la mancare!
Macar ea e foarte vesela, e la ora de ras cu tati si ma topesc cand o aud cum rade in hohote.
mamik de Denisa Maria (20.07.2007)
www.flickr.com/photos/brazuca22/1233643090/" target="_blank">poze cu gogoshik noastra
ALEXIA2007 spune:
Violeta si Alexia are are aceiasi problena are greutatea de la 4 luni,si mananca si diversificat (daca pot spune asa nu prea vrea),dar dr.ei pediatru ma atentionat ca asa se va intampa, ca va veni o perioada cand va incepe sa fie foarte activa miscarile mult mai complexe, decat periada care statea intr-un loc,si asa consuma mai multe calorii, nu se mai depune tot.
Mami Alexia-Ilinca (20.07.2007)
Pozehttp://www.flickr.com/photos/22288778@N04/?saved=1
violetan spune:
Multumesc mult, alexia!
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
http://clio78val.hi5.com
fianna spune:
Hop si eu cu limbile straine. Ma bucur ca ati inceput discutia ca la mine totul e o varza. Adica eu si familia mea vorbim in romana si eu ii zic Matei, iar sotul meu ii vb in engleza. Noi traind deocamdata in Romania va auzi mai mult romana si cred ca asta va fi limba de baza. O sa incep si eu sa-i vb in ro chiar si cu Tati de fata, poate il mai impulsionez putin sa invete si el, nu doar fii-su.
fianna cu printisorul Matei
(01.08.07)