Oala sub presiune-pro si contra

Oala sub presiune-pro si contra | Autor: iahim

Link direct la acest mesaj

Nu am folosit niciodata oala sub presiune,nu cunosc exact cum se foloseste,rog mamicile,care mai au timp acum de sarbatori,sa-si expuna argumentele pro si contra,avantajele si dezavantajele utilizarii ei,in prepararea supelor si ciorbelor.Timpul este foarte pretios pentru fiecare mamica,acesta este avantajul pe care il vad eu,dar cred ca ar fi multe de spus....asa ca va rog...desfasurati-va!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Eu folosesc fff des aceasta oala, si sunt tare multzumita de ea.Fierbe totul ff repede, bine:))Atentzie mare la garnitura si la inchidere, sa fie etansa.
S-a mai discutat despre ea aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85279&SearchTerms=oala,cu,presiune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

S-a discutat recent acest subiect intr-un topic cu denumire aproape identica: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=112538


------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda

Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump.
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelinajoli spune:

Parerea mea este ca e foarte buna.Noi o folosim foarte des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Koko76 spune:

Buna! Si eu la fetita mea cea mare, Ilinca am folosit mai tot timpul oala sub presiune(era o oala adusa din Germania care costase in jur de 80 euro, fara nicio aluzie) si eram foarte incantata de ea pana intr-o zi cand pur si simplu a explodat. Eram cu bona in holul de langa bucatarie, dumneaei pusese niste carne de vitel in oala sub presiune la fiert cand....boom. Capacul a sarit intr-un asa hal incat mi-a desprins hota din mobila, plus ca s-a rupt tot sistemul de inchidere al oalei, iar toata apa clocotita din ea a sarit pe tavan, mobila,etc. Nu mai ramasese nici picatura de apa in oala!!!! Noroc ca nu era nimeni in zona. Doamne fereste! Oricum, eu una de atunci mai bine fierb 3 ore la carne, decat sa mai folosesc "oala minune". Poate ca intr-adevar, Tanti Flori n-o fi pus bine capacul sau garnitura o fi fost slabita, dar sa se intample asa ceva...n-as dori nimanui. q.e.d

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

si eu am o oala sub presiune, din Germania, si nu as da-o pe nimic in lume, mancarea se face foarte repede, gustoasa si fac si economie la gaz :), pentru ca atunci cand incepe sa "fasaie" opresc focul si ea contiuna sa fiarba, apoi cand se "linisteste", verific daca mancarea s-a fiert si daca e nevoie mai dau un clocot ...



http://s244.photobucket.com/albums/gg22/ioanaiub/?action=view

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

pfiu...vad ca aici sunt pareri mai bune dar la celelalte subiecte nu era chiar asa...oricum eu m-am cam speriat(cand am citit pe-acolo) aproape ca nu-mi mai vine sa o folosesc, desi era super fain ca scurtam timpul de fierbere

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

eu cred ca daca este folosita corespunzator nu aveti de ce va teme.

aveti grija la cantitatea de apa p care o puneti in oala ,nu puneti mai mult de jumatate din capacitatea oalei,iar important este,ca atunci cand incepe sa fluiere ,sa reduceti focul la minim.
eu o folosesc f des.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

multumesc ca ma mai linistesti principe am sa-mi comand si eu o a treia oala, sa mi-o aduca verisoara mea din state una klumea ca totusi inteleg ca nu e de glumit cu ele

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

PRO!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Am si eu una si parca nu mai stiu sa fac ciorba de vita sau oase fara ea. Nu mai zic cat de buna este la cirba de burta !isi face treaba daca :
-nu este pusa la foc mare, si cand incepe sa fasaie se reduce focul:
- nu este plina ochi, ci doar pe jumatate.(este foarte impoartant, pentru ca atunci cand prinde presiune si apa si ce este pus la fiert se ridica in spatiul gol, daca acest spatiu gol nu exista normal ca se formeaza presiune din ce in ce mai mare si cedeaza capacul, garnitura .DE aceea nu mai ramane nimic in oala in caz de explozie- presiunea prea mare imprima viteza si forta la tot ce prinde in cale.
- garnitura este verificata tot timpul si supapa de la dopul ala de pe capac, curatata foarte bine sa aiba pe unde da drumul la presiune.

Oricum totul fierbe mult mai repede si cel putim mie m-i se pare ca are alt gust mancarea !

Mergi la inceput