La multi ani braduti scumpi! ian-feb05 (57 )
Raspunsuri - Pagina 2
kita spune:
Ieri cand am plecat d ela servici m-am dus sa-mi cumpar "de Mos"masina de facut paine; am cumparat-o , cu chu cu vai am ajuns la masina si am lasat-o in portbagaj ca sa o aduca Gabi acasa; of course c asotu a sta al meu, desi era vineri tot tarizu a ajuns asa ca nu am apucat sa testez masinuta, iar azi nu a mers net-ul ca sa iau retete; acum mi se pare prea tarziu sa mai stau vreo 3 ore ca sa fie gata painea, asa ca aman pe maine;
Problema mea e ca lasand pe ultima suta d e metri sa cumpar asa ceva am gasit numai de capacitate mare (pentru 750,1000, 1500 gr de paine)si o aprrte din retele de pe net sunt pentru masinile mai mici;
Asa ca Anda, Sirimie, si cine mai are masina de facut paine, va rog sa imi dati (mura in gura) si o reteta pentru facut cozonac (cu multumiri in avans de la mine); AM uitat sa zic ca este moulinex;
Kita(Alina) si bebe Andrei (nascut pe 10 februarie 2005)
album
kita spune:
In alata ordine de idei Andrei e bolnav, adica e racit si de miercuri a inceput balciul; Miercuri, joi si vineri i-am dat de doua ori pe zi oscilo diminetata si seara si tot dimineata si seara alternativ paracetamol sau nurofen si picaturi de ambroxol si echinaceea; de aseara tuseste, si vad ca astazi este si mai rau asa ca i-am dat si sirop eurespal; insa nu are deloc febra, in jur de 36.4-36.7 are in permanenta caci l-am terorizat cu luatul de temperatura si suflat nasul;
In rest e activ, mananca acceptabil, cam fara pofta, insa e un marait si jumatate;
Credeti ca e cazul sa il scot din casa si sa il duc la doctor, sa chem salvarea sa il asculte la plamani, caci accesele sunt de tuse seaca? sau sa mai astept sa mai treaca cateva zile?
album
ana maria spune:
La multi ani Rayan sa fii mereu sanatso si plin de voie buna!!
Multa sanatate bolnaviorilor!!
V. Erica spune:
Alina (Kita), tine-l sub observatie si, daca vezi ca i se inrautateste starea, fuga la dr./Salvarea.
Sanatate multa bolnaviorilor!
Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)
kita spune:
Multumesc; azi noapte nu a avut decat un singur acces de tuse, spre dimineata, si este fara temperatura ;))
album
Witchie spune:
Kita, si eu am tot moulinex dar am gramaje mai mici ca ale tale: 500,750,1000 grame. In cartea de retete am doua tipuri de aluat dulce: briosa si kugelhopf.
Briosa: pt 750 de grame:
2 oua, 150 gr unt, 60 ml de lapte, 1lg de sare, 3 LG de zahar365 gr de faina, 2 lg de drojdie.
Kugelhopf:tot 750 de grame
2 oua, 130 gr unt, 80 ml lapte 1 lg sare 4 LG zahar 34 gr faina, 2 lg drojdie, 100 gr stafide
Cred ca reteta 2 e mai aproape de cozonac.
lg-lingurita
LG- Lingura. - masura de plastic alba care vine cu masina
Ingredientele se pun neaparat in ordinea in care le-am scris.
Eu nu am facut cozonac si nici nu imi propun, am inteles insa ca e bine sa-l coci in tava clasica la aragaz dupa framantare. In carte scrie sa folosesti drojdie uscata insa eu am observat ca painea creste mai usor cu drojdie proaspata de la pak maya.
Sper sa-ti fi fost de folos. Dar ar trebui sa ai si tu aceleasi retete in cartea masinii.
crinuta spune:
Sanatate puiutilor bolnavi.
Kita, ma bucur ca ai cumparat pana la urma masina de paine. Imi pare rau ca nu te-am putut ajuta la telefon, dar cine stie, poate imi voi lua si eu in viitor.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
V. Erica spune:
Adita, Elena si Antim au mancat porcariile primite de la Mosu` de la gradi ? Erau un adevarat cockteil de alergeni, inclusiv tartrazina! Ai mei au apucat sa manance mai bine de jumate din ele, restul am reusit sa le arunc la gunoi.
Cum naiba sa nu faci laringita tu, copil sensibil la alergeni, cand mananci asa ceva???
V-am mai spus ca regretata dr. Chirila, cand ii dadeam telefon ca s-a imbolnavit iar Eric ma intreba ce a mancat. La inceput credeam ca exagereaza...
Iti scriu aici si nu pe privat, pt ca poate mai citesc si celelalte fete...
Ia uite si aici:
Cele mai frecvente cauze ale laringitei sunt:
- infectiile de tract respirator superior de cauza virala, cum ar fi cea mai frecventa dintre ele - viroza respiratorie; in majoritatea cazurilor laringita apare in acelasi timp sau dupa o infectie de tract respirator superior, si se poate asocia cu prezenta de secretii mucoase sau mucopurulente in exces, ce ajung pe peretele posterior al faringelui si provoaca tuse; alte simptome pot fi: prezenta mucozitatilor la nivelul narilor si o usoara crestere a temperaturii
- sinuzita, care reprezinta inflamatia sinusurilor
- expunerea la noxele din mediul inconjurator; tusea si prezenta secretiilor la nivelul posterior al faringelui poate, de asemenea, duce la aparitia laringitei, daca persoana a fost expusa la diferiti alergeni sau iritanti; fumul de tigara, inclusiv fumatul pasiv, poate fi considerat unul dintre principalii factori iritanti
- vorbirea excesiva si indelungata: vocea ragusita, ingrosata sau soptita, poate aparea si dupa folosirea excesiva a acesteia, asa cum se intampla la sustinerea echipei favorite, in cadrul unui eveniment sportiv
- boala de reflux gastro-esofagian: acidul gastric refluat din stomac poate irita si inflama laringele, asa numitul reflux laringian; unul dintre simptomele refluxului, cum ar fi pirozisul (arsura retrosternala) poate sa nu fie intotdeauna remarcat; laringita poate fi uneori primul semn al aparitiei refluxului.
Desi rare, infectiile respiratorii produse de fungi, pot duce la aparitia laringitei mai ales la persoanele cu o imunitate slaba.
M-am uitat in gatul lui Eric si cred ca are infectie, asa ca dupa amiaza o sa merg la spital sa-mi confirme/infirme.
Sunt plina de nervi, mai ales ca in prima si a doua zi de Craciun ar trebui sa mergem la tara (iar mediu cu alergeni) si in situatia in care e Eric acum, nu stiu ce voi face .
Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)
ana maria spune:
Erica multa sanatate puisorului!!
Fetelor va uram un Craciun fericit!! Iar Mosu' sa va aduca sanatate, multe bucurii si copii plini de voie buna!!!
kita spune:
Anda merci, imi iau inima in dinti si ma apuc de treaba;
Erica, sanatate multa lui eric;
album