Pietre la fiere 13mm operatie sau nu?
Acum 3 ani am descoperit in timpul sarcinii ca am o piatra la fiere de 10 mm. Din cauza sarcinii nu am putut sa iau nimik decat ceai. A urmat iar o sarcina si acum am fost iar la echo si piatra s-a marit - 13 mm si plus inca 3-4 mai mici. Ma cam supara ... tot timpul am gust amar, senzatie de voma si dureri in partea dreapta(nu f mari). Problema mea este ca inca alaptez si nu as vrea sa o intarc ca sa merg sa ma operez.
Voi ce ma sfatuiti? A mai avut cineva pietre asa mari si s-a rezolvat fara operatie? Dr a spus ca fara operatie nu scap?(Stiti vreun dr bun din Iasi la care sa ma duc si sa ma sfatuiasca?)
Multumesc.
SARBATORI FERICITE!

Mariana - mamicuta de 3
- ANDRA, SARA si ANTONIA(21.11.2006)
Raspunsuri
mama lia spune:
13mm e cam mult pentru a putea elimina piatra...
eu am avut pietre la colecist, am descoperit citeva mici in tinerete, am incercat N tratamente naturiste, ceaiuri, homeopatie, dar nimic...si cind s-a umplut vezica biliara de pietre si aveam crize ingrozitoare m-am dus si m-am operat si este asa bine....
RalMar spune:
E mult mai bine sa te operezi acum, cat inca nu sunt foarte mari. Cu cat sunt pietrele mai mari cu atat e mai dificila operatia si mai lenta recuperarea.
Tdi spune:
Mariana, eu m-am operat de fiere anul asta (laparoscopic), a fost putin greu doar prima zi din cauza anesteziei, dupa 2 zile am plecat acasa conducand masina si dupa o saptamana mi-am reluat activitatea si am uitat practic de operatie. Nu stiu daca poti sa intrerupi alaptatul 1-2 zile si apoi sa reiei, daca poti mai amana cateva luni operatia. Cred ca mai sunt si alte solutii pentru pietre, ceaiuri sau regim sarac in colesterol - am inteles ca sunt aglomerari de colesterol peitrele astea?! - eu aveam un polip si colecistul trebuia scos urgent, n-am avut de ales.
monicutza_bb spune:
Eu am facut aceasta operatie miercurea trecuta. Am o fetita de 4 luni pe care o alaptez si nu a trebuit sa intrerup alaptatul decat pentru 12 ore, din cauza anesteziei generale. recuperarea a fost foarte rapida (la 8:30 m-au operat si la 17:00 eram acasa). A doua zi a mai fost putin greu, avand 4 gaurici in burta, dar am putut ridica fata pe perioade scurte, m-am descurcat fara ajutor cu ea, totul a fost ok.
Conteaza ca medicamentele de durere de dupa operatie sa fie ok pt alaptat (spune-i medicului de treaba asta). Eu stiu ca pietrele mari din vezica biliara sunt mai putin periculoase decat cele mici. Eu am avut foarte multe pietre, mici, care tot plecau si blocau iesirea colecistului (am facut si pancreatita din cauza asta si a trebuit sa ma operez de urgenta prin laparoscop).
Curaj, daca iti creeaza disconfort si ai ajutoare cateva zile cu copii eu zic sa rezolvi problema.
Multa sanatate
Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)
Pozici Aylin
Pozici Alexutu
"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer
saryta spune:
Multumesc fetelor pt. raspunsuri ... in ianuarie o sa merg sigur la operatie. Puteti sa-mi spuneti ce fel de anestezie ati facut ... mi-e frica de mor de cea in coloana ...
SARBATORI FERICITE!

Mariana - mamicuta de 3
Tdi spune:
se face obligatoriu anestezie generala in operatia laparoscopica si pentru scoaterea colecistului cam asta se foloseste peste tot, operatia "clasica" se practica numai in caz de urgente/complicatii ce nu pot fi rezolvate laparoscopic.
saryta spune:
Astazi am fost si mi-am facut analize ... sa vedem ce-o iesi.Dr a spus ca in functie de rezultate mergem la operatie - eu sper sa iasa cat mai bune.
Antonia e asa legata de tzitzi si mie imi este asa greu s-o intarc (sigur stau vreo 3 zile prin spital).
SARBATORI FERICITE!

Mariana - mamicuta de 3