Am primit anul trecut de la soacra mea un set de oale din teracota, insa nu stiu cum sa le folosesc ca sa nu mi se crape.
Am vrut sa fac o ciorba, am lasat totul la foc mic, insa oala se crapase pe fund. Am mai pus si la cuptor, dar cu frica sa nu se crape iar.
Exista vreo metoda anume inainte de a le folosi la gatit? Cum trebuiesc tratate aceste oale si ce gatiti voi de obicei in ele?
Eu gatesc sarmalutele numai in oale de lut si niciodata nu s-au spart; dar nu le-am folosit pe aragaz, ci la cuptor.
quote:
Initial creeata de analessya13
Am primit anul trecut de la soacra mea un set de oale din teracota, insa nu stiu cum sa le folosesc ca sa nu mi se crape.
Am vrut sa fac o ciorba, am lasat totul la foc mic, insa oala se crapase pe fund. Am mai pus si la cuptor, dar cu frica sa nu se crape iar.
Exista vreo metoda anume inainte de a le folosi la gatit? Cum trebuiesc tratate aceste oale si ce gatiti voi de obicei in ele?
Din ćte stiu eu se pune sub oala o sita care se numeste "spargi fiamma"pt.a proteja oala de focul direct si pt.a nu se sparge oala,binénteles ca focul nu trebuie sa fie prea mare.
http://community.webshots.com/user/mihaela2703
Eu oala mea speciala de teracota o folosesc la fripturi si sarmale dar numai in cuptor!
Am folosit oala la focul mic, dar tot se crapase.
Voi incerca la cuptor ca e electric.
Multumesc de raspunsuri.