Acizii grasi hidrogenati : otrava de zi cu zi !

Acizii grasi hidrogenati : otrava de zi cu zi ! | Autor: crinait

Link direct la acest mesaj

Aceste grasimi artificiale pe care sigur, fiecare dintre noi le consuma zilnic, in cantitate mai mica sau mai mare, provoaca serioase boli cardiovasculare.
Ele sunt prezente cam peste tot : in produsele lactate, carnea de vita sau de oaie, prajituri, biscuiti, placinte, aluaturi gata preparate, margarina, cartofi prajti, dulciuri, cereale pt micul dejun, bomboane, supe industriale, toate produsele fabricate pe baza de margarina sau materie grasa hidrogenata...
In Canada sau in Statele Unite se stie deja ca acesti acizi reprezinta un adevarat pericol pentru sanatatea populatiei,asadar fie ca s-au interzis, fie ca s-a impus ca pe fiecare produs sa apara cantitatea de acizi grasi hidrogenati.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

din pacate ceva tot tb sa mancam, chiar daca nu este 100% sanatos.



Mari 33+ bebe

odiseea
www.onetruemedia.com/shared?p=3d1513077dbe4d8dc619f9&skin_id=402&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj bebelina

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Nu am inteles de ce contin aceste grasimi artificiale produsele lactatesi mai ales carnea de vita sau de oaie. De restul stiu si caut sa cumpar cat mai putine produse cu grasimi vegetale hidrogenate. Chiar m-am bucurat sa gasesc produse pe care scrie ca au grasimi vegetale nehidrogenate.DianaD & Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinait spune:

Acizii grasi saturati se gasesc in mod natural in carnea de vaca, miel, oaie, porc, sunca si produse lactate. S-ar parea ca aceasta sursa naturala nu ar fi nici pe departe atat de nociva ca sursa industriala.

Corpul nostru utilizeaza acesti acizi in producerea colesterolului. S-a demonstrat ca o alimentatie bogata in acizi grasi saturati provoaca afectiuni coronariene si ridica nivelul colesterolului in sange, prin marirea nivelului de colesterol “rau” (LDL colesterol).

In alta ordine de idei, am auzit recent (desi vestea este deja învechita!) ca în cele 24 000 de restaurante din Ney-York s-a interzis folosirea acestor acizi). Poate ca fetele de pe forum care locuiesc acolo ne pot confirma sau nu acest lucru.

In orice caz, un lucru este sigur : acesti acizi de origine industriala reprezinta un adevarat pericol pentru sanatatea noastra. Sper ca in curand, opinia publica sa fie informata despre influentele nocive ale acestora, cu cat mai mult cu cat, din nefericire, alimentatia noastra cotidiana est constituita, din nefericire, de produse de origine industriala (spre exemplu,proportiile variaza intre 12 si 61 % pentru pizza si prajiturile din comert)! Enorm!

Si cand ne gandim ca, pentru a face placere unui copil, ii luam o bomboana, o ciocolata sau o prajitura...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

crinait Eu am inteles asa din ce ai zis tu: exista mai multe surse de acizi grasi, unele naturale (carne, lapte, etc) si unele ne-naturale. Nu stiu daca am inteles bine

Care sint exemplele de alimente care folosesc acizii grasi hidrogenati otravitori? De ce exista si in ciocolata sau bomboane?


Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daphnyie spune:

Cu ce ar putea fi inlocuita margarina din aluaturile facute in casa ? Se poate pune in locul ei smantana, de exemplu ?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Exista o serie de produse care au nevoie de grasimi in reteta: ciocolata, prajiturele, biscuiti, supele indusriale, inghetata, chiar si cascavalul-am gasit pe forum o reteta de cascaval facut in casa in care se punea la greu margarina si de atunci ma intreb cel din comert care are 40% grasime ce fel de grasimi oare contine ca eu pe eticheta vad doar lapte, cheag si sare.Grasimile lichide contin acizi grasi nesaturati, buni pentru inima, cele solide acizi grasi saturati, mai putin buni.Acum grasimile solide pot fi naturale, de obicei cele de origine animala: unt, grasimea prezenta in carne si artificiale: margarinele care se obtin printr-un proces in care acizii nesaturati se transforma in acizi saturati.Eu din prima postare am inteles ca si in carne s-au apucat unii sa introduca grasimi artificiale. Poate in produsele preparate sau semipreparate, ca in carnea cruda nu cred ca exista altceva decat grasimile natural prezente acolo si care se pot indeparta destul de bine, nu total insa, cu cutitul.Cautati ca pe etichete sa nu scrie doar grasimi vegetale ci grasimi vegetale nehidrogenate si evitati-le total pe cele cu grasimi vegetale hidrogenate.Eu am inlocuit cu unt margarina dintr-o reteta, bine ar fi sa folosesc uleiul, in special cel de masline.Produsele care contin grasimi hidrogenate sunt in general cele enumerate de Crina, mai putin carnea care are grasimi naturale, nu prea bune pentru sanatate nici ele. Nu sunt bune pentru sistemul cardiovascular, nu sunt bune nici pentru faptul ca multe dintre medicamentele pe care animalul le primeste cat a fost in viata se acumuleaza in tesuturile grase: grasimi, piele.DianaD & Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Da cum vine asta mai exact....sa stie si guestus ce maninca gura lui...sint grasimi cu Hydrogen...sau grasimi din Hydrogen?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Ambele variante is corecte, Guestus! Pe bune.Cele saturate contin maximul de hidrogen posibil, cele nesaturate mai pot reactiona cu hidrogenul. Oricum toate contin hidrogen, carbon si oxigen.DianaD & Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Da ce formula chimica au acizii grasi....ca poate introducem si altceva in meniu si rezolvam problema....de ex. zilnic ...10 g de acid gras + 10 g H2SO4...blabla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns truli-luli spune:

quote:
Originally posted by Guestus

Da ce formula chimica au acizii grasi....ca poate introducem si altceva in meniu si rezolvam problema....de ex. zilnic ...10 g de acid gras + 10 g H2SO4...blabla



Daca pui nitel mai mult H2SO4 ai rezolvat problema mancarii rapid si .... definitiv

Cami si ANA (17.08.2005)

poze Ana
varsta Anei

Mergi la inceput