Somnul in pat cu parintii

Somnul in pat cu parintii | Autor: Crocodilul_Andra

Link direct la acest mesaj

Andra(4 ani) nu doreste nici in ruptul capului sa doarma singura noaptea. Incercam si reusim sa o culcam singura in patul ei, dar noaptea se trezeste si vine la noi in pat. Incercam si povesti cu ingerasi si zane care pazesc patul si ii fac pe copii fermecati, si puternici si tot tacamul existent si inexistent. Si voi ati trecut prin faze similare, ... si daca da, cam pe cand ii va trece. Nu stiu, banuiesc ca cearta nu e o solutie dar ....... astept sugestii.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Crocodilul_Andra, bine ai venit! Ce nick ti-ai ales ! Ia spune, patul vostru cat de lat este? Nu puteti s-o inghesuiti putin, explicandu-i ca-i mare inghesuiala, ca a crescut? Daca nu sta confortabil, poate renunta sa mai vina cu voi. Ce pot sa-ti spun decat rabdare? Cica renunta singuri pana la urma. Bafta!
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

"Tatic si Viitor tatic la patrat" - esplica (sic) si mie ca-mi da cu virgula...
Bine ai venit pe DC mai Croco.
Partea cu "viitor tatic" este un plan sau o realitate...(ma scuzati!) palpabila? Te intreb pentru ca fetita unor prieteni a trecut prin faza "Dorm si io cu voi" in momentul in care mama ei era insarcinata cu al doilea bb - nu stiu daca are vreo semnificatie - si dupa nasterea fratiorului ei, a incetat.

Q (Gabriela si BB Dinu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Bine ai venit Andra! Ce-ti pot spune este ca si noi avem cam aceiasi problema: Bogdan are 2 ani si 7 luni si de aproape 1 an se trezeste noaptea si vine la noi in pat. Seara adoarme singur, dar noaptea cand se trezeste vine la noi in pat si nu mai vrea deloc la el in camera, nici macar daca sta unul dintre noi cu el. Asa ca ... multa rabdare.
Miha & Bogdan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Salut Crocodil, salut Andra,
copii ca si adultii se trezesc de citeva ori pe noapte. De multe ori se pot cuibari la loc imediat si somnul le vine cu atit mai repede. Alteori insa daca trezirea e aproape completa simt nevoia parintilor, care insa nu mai sint dispusi la repetarea ritualului de noapte buna (poveste, pupat, etc). Fiind mai maricica poate ar fi o idee sa-i povestesti cum trebuie sa se culce imediat, sa puna capul pe perna si eventual sa-i recompensezi diminetile care o gasesc in patul ei cu o bombonica, 2-3 M&M-uri, etc asezate inainte de a se scula ea sub perna de..."zina patuturilor de copii".
Mult succes tie! Ca sa fiu sincera, noua nu ne-a reusit, dar ...perseveram. Si noi si baietelul nostru....

cu drag,
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabela spune:

Eu i-am cumparat o lenjerie de pat cu ursuleti. I-a placut si mi-a promis ca va dormi in patutul ei daca i-o voi cumpara. Asa a si fost.Doarme in patutul ei,dar cu noi in camera.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Danutz face 1 an si 10 luni pe 20 iulie si vreau sa-ti zic ca adoarme cu placere in patutzul sau. Ba chiar, dupa baie si dupa ce l-am spalat pe dinti, imi zice patutzu si se urca singurel acolo, apoi trebuie sa-i cant sau sa-i fac un masaj lin si moale pe spate si-mi adoarme. Insa, noaptea se trezeste de 1-2 ori ca sa faca pipi si sa bea apa si cateodata nu mai vrea sa mearga in patuztul lui, dar vine langa mine. Are si el mai multe seturi de lenjerie frumoasa, cu desene pt copii, animalutze diferite. Eu cred ca e din cauza ca patul meu e mare si se poate intinde cum ii place, cel mai des cu picioarele pe perna mea sau se culca pe burta mea. Dar sunt si zile cand numai in patuzul sau doarme. Ziua nu avem probleme.

Cu drag,
Dana, mamica lui Danuz - 1 an si 9 luni pe 20 iunie
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Si baietelul nostru de un an si zece luni a trecut printr-o faza asemanatoare acum doua luni cand s-a nascut surioara lui. Am incercat sa-i acordam mai multa atentie, a mai dormit si tati cu el in pat din cand in cand (doarme pe o canapea, asa ca au avut loc amandoi) si problema s-a rezolvat. Poate si la voi sa fie o situatie incat sa simta mai mult nevoia de caldura parinteasca.

Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste

http://community.webshots.com/user/adrianacalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rosa spune:

Fetita mea a dormit cu noi pina la 4 ani. De fapt, are un pat mare la ea in camera si mereu a dormit cineva cu ea. Pe la 4 ani a spus singura ca e fetita mare si vrea sa doarma singura. A urmat un an in care se trezea noaptea si venea la noi in camera, iar unul dintre noi, de obicei eu, mergeam cu ea inapoi si o culcam la loc. Deci pe la 5 ani si un pic am scapat si de vizitele nocturne. Acum nu mai avem probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danac spune:

Daria (un an si 10 luni)doarme de cand s-a nascut in patutul ei.In Romania(deh, multi care o rasfata)a capatat obiceiul sa adoarma in pat cu noi dupa aia o puneam oricum, si acolo, in patutul ei.Obiceiul de a adormi asa il mai pastreaza si acum dar peste noapte doarme in patul ei. Nici nu imi pot imagina altfel..ar insemna sa ne chinuim si noi si ea.Sper sa nu avem surprize neplacute de acum incolo!
Mult succes cu invatatul bebeilor sa doarma singuri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ani35 spune:

Marta are 4 ani jumatate si ne face vizite in timpul noptii.Spun vizite pentru ca,dupa ce fiecare adoarme in patul ei(are o surioara de 10 ani)si in camera ei,ma trezesc cu mititica:vrea apa.O insotesc in camera si ma roaga sa raman cu ea.Uneori "se lipeste",alteori,nu.Depinde,incercam toate metodele.Stiti care-mi place mie cel mai mult?Cand dormim toti patru(mami,tati,laura,marta)in acelasi pat!Eu,una,ma simt asa de bine!Sunt constienta ca vor creste curand si ca nu vor mai avea nevoie de noi...si eu profit cat se poate la mamici si bebici

Mergi la inceput