Ziaristul italian care s-a dat drept roman
![](images/user_woman.png)
un articol tulburator:
http://www.hotnews.ro/Actualitate/Diaspora/articol_2080361/Ziaristul_italian_care_s_a_dat_drept_roman__Italia_o_ia_in_directia_xenofobiei.htm
la asta nici ca m-asteptam!
s-auzim numai de bine! si
Raspunsuri
iileana spune:
Este extrem de interesant articolul.
Si foarte neasteptata/inedita modalitatea de "a face jurnalism" a acestui ziarist.
E de retinut felul in care el intelege/descrie realitatea (romaneasca / italieneasca / europeana).
Ca si propunerile:
"E timpul ca Italia, Romania si celelalte tari ale UE sa se aseze la o masa si sa negocieze planuri de investitie. Daca sunt zone in Romania inapoiate, nu e datorita faptului ca romanii sunt mai putini buni decat italienii. Sub anumite aspecte, la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, Italia era intr-o situatie mai proasta decat Romania.".(!!!)
"Dar Romania nu a beneficiat de un Plan Marshall. Noi nu putem pretinde sa spunem romanilor: ati trecut printr-una din dictaturile cele mai feroce, acum trebuie sa va comportati asa" .
Instructive si comentariile cititorilor de pe hotnews.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
sirimie spune:
Si mie mi-a placut mult articolul.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
dianocica spune:
nu toti romanii fura si nu toti italienii sunt xenofobi. doar ca e placut sa ti se confirme din cand in cand...chiar mi-a facut placere sa citesc articolul
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda www.babycentre.co.uk/baby/safety/chokingguide/" target="_blank">Prim ajutor www.gahospita.go.ro/toxapel.html" target="_blank">Toxapel
ilse spune:
quote:
Originally posted by meandmybaby
Interesant articol. Oare de ce acceptam atatea de la altii??
bine zis...de multe ori fiindca avem prejudecata ca tot ce vine din vest este neaparat si bun, si mai ales ca nu avem constiinta nationala, asa cum ii pot da exemplu pe unguri care pana si tinerii au atarnat la oglinda de la masina, steagul national.
mary
meandmybaby spune:
Spre deoasebire de noi ungurii sunt mai verticali... general vorbind :). Este vorba ff mult de educatie si asa cum a fost buna sau rau invatamantul ceausist, am ramas cu microbul ca suntem romani si acum si pana o sa murim indiferent pe unde ne-or purta pasii...ma rog, cel putin unii. Nu cred ca acum in scoli se mai pune accent pe asta.
O generatie fara tara... pacat.
ardeiash spune:
e foarte interesant ca tocmai un italian a vrut sa se puna in aceasta postura.. iar experienta lui a picat tocmai bine, zic eu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danangie/danangie.jpg)
danangie spune:
Da.....interesant articolul......dar cum comenta un cititor al articolului.....italianul acesta a vazut doar cersetorii in toata experienta aceasta a lui? De ce nu a scris nimic de toti romanii care lucreaza aici in spitale? Si va pot spune ca sunt o groazaaaaa de romani asistenti. De ce nu a scris de romanii care lucreaza in fabrici?
Da stiu, el a facut aceasta experienta pentru a vedea daca romanul este la fel de rau vazut si in celalalte tari UE.
In multe privinte are dreptate.......nici nu stiu daca ajuta.......cum spunea cineva........articolul e ca o picatura in ocean.........citindu-l parca te simti mai bine..........dar cine stie cati italieni il vor citi........si daca mentalitatea li se va schimba putin........
Cand a fost cazul cu Mailat eu am fost foarte ravasita. Romanii, pe postul .....hmmm nu-mi mai aduc aminte.....dar cred ca era Realitatea......a dat inmormantarea italiencei in direct de la inceput pana la sfarsit..............aici in Italia nici un post nu a aratat inmormantarea in direct. Atat , la stiri cateva minute si gata.
Sarbatori fericite.
![](copilas.gif)
ardeiash spune:
acest articol , dupa mine, ar trebui mult mediatizat in italia.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danangie/danangie.jpg)
danangie spune:
Si dupa mine. Dar chiar daca ar fi mediatizat....astia s-ar face ca ploua. In momentul actual italienilor le place sa fie asa.....xenofobi. Si cum zicea si ziaristul.....politicienii se agata de acest lucru pentru a castiga....
![](copilas.gif)