accident in Bucuresti

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by ocebine

Se cheama imunitate diplomatica si se respecta peste tot. Nu sint romanii mai pricajiti.

Au fost cazuri aici in NY unde diplomati tineau cu forta (sclavagism) lucratori domestici (menajere)...nu platesc tickete de parcare, nu platesc pentru infractiuni rutiere, nu sint atinsi de lege ci extradati in cel mai rau caz.
Au fost cazuri de abuz domestic sever...sotii batute mar. Au fost omoruri.

Functionarii diplomatici au alt statut, indiferent cit ne-am da noi peste cap.

Anamaria

"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."

sigur ca da...asta se aude la cnn...realitatea e alta

http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9A06E1DB163EF933A15751C1A961958260

Mergi la inceput

Cred ca trimit si pe toti ratatii si alcoolisti la bucuresti la ambasada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by Guestus

quote:

Se cheama imunitate diplomatica si se respecta peste tot. Nu sint romanii mai pricajiti.

Au fost cazuri aici in NY unde diplomati tineau cu forta (sclavagism) lucratori domestici (menajere)...nu platesc tickete de parcare, nu platesc pentru infractiuni rutiere, nu sint atinsi de lege ci extradati in cel mai rau caz.
Au fost cazuri de abuz domestic sever...sotii batute mar. Au fost omoruri.

Functionarii diplomatici au alt statut, indiferent cit ne-am da noi peste cap.

Anamaria

"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."

sigur ca da...asta se aude la cnn...realitatea e alta

http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9A06E1DB163EF933A15751C1A961958260

Dragul meu, povestea e veche de 10 ani. Waivers pentru ridicarea imunitatii sint EXTREM de rare. Pentru povestea ta, am 100 altele care arata alta imagine...

Dar tu stai pe margine si citeste Gray Lady ca sade bine.

Realitatea este ca in general, diplomatii sint ocrotiti de imunitate.

Anamaria

Mergi la inceput

quote:

Aici ai dreptate...Bucuresti nu este vazut ca un "prime spot"...ca toti medicinistii cu note mici care erau repartizati la Cucuietii din Deal.

Parca Dan Iosif a fost si el diplomat....

Anamaria

Mergi la inceput

Exact...ridicare imunitatii se aplica rar dar numai intr-un sens

Mergi la inceput

Nu e el prime spot...dar chiar pe toti tembelii sa-i trimiti asta nu inteleg. A fost unul acu ceva timp ce a omorit pe cineva...la citeva luni alt tembel beat la volan...cum vine asta nene?

Mergi la inceput

quote:

Nu e el prime spot...dar chiar pe toti tembelii sa-i trimiti asta nu inteleg. A fost unul acu ceva timp ce a omorit pe cineva...la citeva luni alt tembel beat la volan...cum vine asta nene?

Asta-i unul din punctele rele ale Americii...toti prostii sint in birocratie. Sa-i vezi pe cei de la biroul de emigrari. Cred ca le da un test de IQ si pe cei mai slabi, ii angajeaza.

Anamaria

Mergi la inceput

Ce birocratie?...asta e james bond....e soldat. Adevarul e ca numai tembelii astia din armata fac accidente....crezi tu ca sint cu IQ mare?

Mergi la inceput

quote:

Ce birocratie?...asta e james bond....e soldat. Adevarul e ca numai tembelii astia din armata fac accidente....crezi tu ca sint cu IQ mare?

Si aici poate ai dreptate (dar orisicit James Bond e una si un functionaras prafuit e alta) Doar accentul si lesin...

Si un articol din ziarul preferat: www.nytimes.com/2006/09/24/opinion/24CIwright.html?_r=1&oref=slogin" target="_blank">http://www.nytimes.com/2006/09/24/opinion/24CIwright.html?_r=1&oref=slogin

Anamaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

quote:

quote:

Aici ai dreptate...Bucuresti nu este vazut ca un "prime spot"...ca toti medicinistii cu note mici care erau repartizati la Cucuietii din Deal.

Parca Dan Iosif a fost si el diplomat....

Anamaria

Daca-mi permiti, avand o oarecare experienta in materie de lucrat cu diplomati straini (europeni, ce-i drept), pot sa te asigur de contrariul: intr-o tara instabila, unde lucrurile nu merg bine si e nevoie de un "brain" (si sporurile de risc sunt pe masura), acolo isi trimit varfurile. Intr-o tara sigura, une lucrurile merg de la sine, merg si ciurucurile, ca n-au ce mari stricaciuni sa produca.

Concluzia care se impune in cazul de fata? Americanii ne considera probabil "haut de gamme" si "la crème de la crème" .

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput