Mame de baietei!
Dragele mele,
Stiu ca e un subiect super-discutat pe forum... mi-am printat toate subiectele de acest gen si le studiez acasa... Totusi, vreau statistic: V-ATI VACCINAT, LA 1 AN, BAIATUL, IMPOTRIVA OREIONULUI?
Si inca ceva: dintre cela doua care sunt pe piata, Priorix si Trimovax, care este mai recomandat pentru bebeii de sex masculin?
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri si, mai ales, pentru rabdarea de a aborda din nou un subiect atit de vechi...
Raspunsuri
mariailin spune:
Vladut face un an peste o saptamana si am de gand sa-l vaccinez pentru tot ce se poate. Inca nu stiu ce vaccin e mai bun pt. oreion dar ne va recomanda doctorul...avem incredere in el.
Maria
raducu spune:
La un an trebuie sa il vaccinezi si impotriva oreionului? sau e doar optiune ta?
Raducu al meu implineste peste o luna un anisor si nu m-am gandit si la alte vaccinari decat cel de DTTP.
Mamica lui Raducu
Florentina Roman spune:
Eu stiu ca vaccinul impotriva oreionului este optional si se face, impreuna cu cele impotriva rubeolei si rujeolei(este de fapt un trivaccin)la 13 luni, cam la 5 spt de la vaccinul DTP.
Dintre cele doua care sunt pe piata mie pediatra mi-a recomandat Trimovax, cica nu ar avea efecte secundare.
Florentina & Tudor
Aurelia spune:
exact cum s-a spus inaintea mea este un trivacin se face la un an ,aici nu m-au intrebat daca vreau sa il fac s-au nu ,e drept ca nici eu n-am fost impotriva cind mi-au spus de el,la un an mi-au dat reteta m-am dus cu ea la farmacie l-am luat (PRIORIX)si i l-a facut pediatra ,nu a avut absolut nici o reactie adversa nici macar o mica temperatura ,nici imediat nici dupa doua zile,
AuraGalerne
Julie spune:
Eu l-am dus pe Matei la vaccin cand avea 5 ani. Aici vaccinul imoptriva oreionului e optional. M-am decis in momentul in care s-a anuntat o epidemie de oreion la gradi. Nu a avut nici un fel de reactie adversa, desi la DTP mi-a facut de fiecare data febra mare. Problema e ca acest vaccin nu garanteaza imunitate pe viata (asa am citit pe site-ul OMS), asa ca va trebui, poate, refacut - mai "la batranete".
cl spune:
Da, si eu am auzit ca nu da imunitate pe viata. Am preferat sa nu-l facem. Mai bine face bolile astea in copilarie decat la batranete, cand complicatiile sunt mult mai mari. Parerile sunt impartite!
Claudia
lala spune:
l-am vaccinat la doi ani si am folosit Priorix, pediatra mi-a spus ca necesita un rapel pe la 4 ani.
Ana71 spune:
Nu l-am vaccinat. La 9 luni i-am facut antirujeolicul (la care a facut si reactie urata) si nu stiu daca pot sa-i mai fac acum (are 3 ani si jumatate) trivaccinul ROR. Oricum, pediatrul lui nu prea este de acord cu vaccinurile optionale (spune ca este mai bine sa faca bolile in copilarie).
Si eu sunt in ceata! Mai ales ca din toamna o sa-l duc la gradinita!
iomi spune:
Eu l-am vaccinat cam pe la 1 an jumate. I-am luat Trimovax, pentru ca asta l-am gasit primul... celelalt cred ca este similar dar produs de alta firma. Nu are nici o importanta sexul copilului.
Medicul mi-a spus ca daca il faci dupa 1 an, nu mai trebuie rapel.
A, si nu a avut nici un fel de reactie neplacuta.
Ioana & bb Luca