Cezariana pentru dioptrii -7 sau nu?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Depinde de starea retinei. Mie medicii imi spun de ani de zile ca pot face dezlipire de retina de la stranut chiar, asa ca am nascut prin cezariana.DianaD & Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CORNELIAP33 spune:

E adevarat:Dioptriile cresc in timpul sarcinii de la hormoni, e posibil ca dupa nastere sa revina la normal.
Riscul in cazul nasterii normale este de dezlipire de retina, in contextul in care miopii au deja un risc mai mare de dezlipire de retina decat ceilati. Asa ca in functie de starea retinei tale poti opta pentru nastere normala, daca asta iti doresti si daca retina este intr-o stare buna.
Eu am dioptrii -24, dezlipiri de retina in trecut si nu m-am gandit niciodata sa nasc normal. Atata pot eu!

Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii

www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Ema!

"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Eu am -7 si -8. Am facut cezariana in Ro, la 33 de ani. De pe la 18 ani mi s-a tot spus sa nu nasc natural din cauza riscului-foarte mic, dealtfel-de dezlipire de retina. Cand am ramas gravi oftalmoloaga mi-a zis ca pana la urma eu decid cum nasc, cu precizarea ca are o prietena in Franta, medic oftalmolog, cu miopie -10 care a insistat sa nasca natural, a trebuit sa dea declaratii pe proprie raspundere ca isi asuma riscul si nu a patit nimic. In strainatate insa se fac mai putine cezariene "programate" decat in Ro, unul dintre motive fiind si costul substantial mai ridicat al unei cezariene decat al unei nasteri naturale. De aceea probabil ca nu iti vor aproba o cezariana "programata", dar daca nasterea va fi mai dificila probabil ca vor opta atunci, pe loc, pentru o cezariana, tinand cont si de problema cu miopia.
La mine alegerea a fost usoara-bebe a fost pelviano/transversal, mi s-a spus ca si cu si fara miopie tot cezariana trebuie facuta.
Oricum poti sa ridici problema, sa spui ca in Ro aveai indicatie de cezariana. Pana la urma ideea e ca indiferent cum nasti sa fiti bine si tu si copilul dupa...asa ca eu personal as incerca sa elimin din start riscurile posibile.

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut

Mergi la inceput