Despre medici - un alt aspect...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Fomalhauti/Fomalhauti.jpg)
M-am tot gandit...Sa scriu, sa nu scriu. O gramada de lume imi va sari in cap (mai ales ca m-am mai "gasit" sa apar medicii). Dar e minunat ca imi va sari lumea in cap. Cu cat sunt mai multi care ma dezaproba, cu atat mai bine...Pentru sistem...Daca multi ma dezaproba, daca raman singura care face "porcarii", atunci deja s-a rezolvat o bucata din..."boala sistemului sanitar".
Dar sa va spun despre ce este vorba....Am o problema. Nu este o problema de sanatate, nu sunt bolnava...As numi-o o problema administrativa. (Nu vreau sa scriu mai mult, am impresia ca aici, pe forum, nu suntem atat de anonimi pe cat am dori...)Dar un medic mi-o poate rezolva. Si eu caut un medic care sa mi-o rezolve. E legal? Nu. E corect? Ei, iata, aici e problema, eu nu o percep tocmai ca pe ceva incorect. Daca vreti, mi se pare mai putin incorect decat o parcare intr-o zona in care parcarea e interzisa. Sau o traversare ilegala. Nimeni nu are de suferit din ceea ce doresc eu, eu am de profitat, copiii mei au de profitat. Mi se pare normal sa aiba si medicul care ma ajuta ceva de profitat. Aici este una din problemele sistemului: mie mi se pare normal sa-mi rezolv o problema in acest mod....
Raspunsuri
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
Bufnila?
spune nene exact care e problema.....tu esti aia cu bani ce vrei sa le indesi plicul..nu?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Fomalhauti/Fomalhauti.jpg)
Fomalhauti spune:
Guestus, eu nu am inceput subiectul pentru a gasi medicul. Pentru aceste probleme, nu asa se gaseste medicul. Am vrut doar sa sesizez faptul ca multi (sau numai eu?) cauta un medic pentru a-si rezolva o problema nemedicala; medicul, la randul lui, prost platit, e gata sa accepte.
Nu sunt deloc "aia cu bani" dar medicul care ar accepta sa ma ajute nu ar avea alt motiv sa o faca...Si, desi sunt mai degraba "aia fara bani" mi se pare normal sa "achit" un serviciu care mi se face...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/miereamara/miereamara.jpg)
miereamara spune:
Daca nu este legal si nici corect ceea ce vrei tu sa faci, atunci nu o face. Daca o faci si vei fi prinsa e normal sa fii pedepsita. Daca dai spaga pt "a-ti rezlova problema" si medicul accepta, ar trebui sa fiti pedepsiti amandoi.
Subiectul tau de fapt nu apara medicii, ii acuza mai degraba, pt ca descrie ceea ce stim cu totii: un sistem medical corupt si o populatie care este gata sa vina la inaintare cu favoruri pt a i se rezolva problemele, in loc sa-si asume consecintele si sa fie corecta.
Imi pare rau, dar eu asa vad problema!
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/aura_m/aura_m.jpg)
aura_m spune:
Oricum nu am inteles ce vrei tu sa faci, daca nu ai o problema medicala si de ce ai vrea sa platesti un medic. Eu lucrez in domeniul sanitar si vreau sa spun ca medicii de la noi sunt mai umani, nu trebuie sa le dai spaga ca sa se uite la pacienti si sunt unii vai de steaua lor, nici multumesc nu iti zic dupa ce i-ai vindecat. Dar nu cred ca sunt medicii asa de disperati incat ar face orice ptr bani, chiar si ceva ilegal.
AURA
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
quote:
Originally posted by aura_m
Eu lucrez in domeniul sanitar si vreau sa spun ca medicii de la noi sunt mai umani, nu trebuie sa le dai spaga ca sa se uite la pacienti si sunt unii vai de steaua lor, nici multumesc nu iti zic dupa ce i-ai vindecat. Dar nu cred ca sunt medicii asa de disperati incat ar face orice ptr bani, chiar si ceva ilegal.
AURA
yo cred ca tu trebuie sa multumesti pacientilor ca exista si nu invers.
![](icon_smile_big.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/megbeng/megbeng.jpg)
megbeng spune:
eu cred ca am inteles de e ai tu nevoie, dar nu vad rostul subiectului astuia pe forum.
ca principiu cred ca ar trebui musai gasita alta varianta pentru ce ai tu nevoie, dar una e sa stai pe margine sa dai sfaturi si alta e sa fii TU personaj..
meg,
![](mamica.gif)
![](baietel.gif)
![](images/user_woman.png)
iulia_b spune:
O internare fara sa fii asigurat defel, un concediu medical prelungit, o pensionare? Stai linistita ca toate se rezolva
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/aura_m/aura_m.jpg)
aura_m spune:
Guestus, la cati nervi imi fac pacientii cred ca merit sa fiu platita de catre ei si sa stii ca si eu platesc asigurari de sanatate si cum sistemul sanitar este jalnic nici nu imi vine sa le mai platesc.
AURA
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
Daca iti faci nervi cu pacientii ...in termeni medicali te nervozezi....atunci de ce nu te lasi de meserie. Faci altceva.
Yo vreau sa te vad fericita....ideea e ca ori iti faci jobul asa cum scrie la carte ori byebye. Nu te retine nimeni...e o lume libera.
![](images/user_woman.png)
MissParker spune:
quote:
Originally posted by Guestus
Daca iti faci nervi cu pacientii ...in termeni medicali te nervozezi....atunci de ce nu te lasi de meserie. Faci altceva.
Yo vreau sa te vad fericita....ideea e ca ori iti faci jobul asa cum scrie la carte ori byebye. Nu te retine nimeni...e o lume libera.
Ce faci, Guestus, traduci din engleza?
![](icon_smile_big.gif)
Felicia
11+
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)