Nu vreau sa-l intarc dar vreau sa-i facem un frate
Buna fetelor! Azi am fost la medic sa vad daca totul e ok pentru ca vrem sa facem un fratior/surioara copilului meu. Medicul mi-a spus ca sunt sanse slabe sa raman insarcinata atat timp cat alaptez din cauza hormonilor care inhiba cumva ovulatia. Sanse sunt dar mici. Eu vreau musai luna viitoare daca se poate sau , ma rog, in cateva luni. a si mi-a mai spus ca bebele ar butea avea probleme daca eu inca alaptez cat sunt insarcinata. Mentionez ca sunt anemica de cand ma stiu. Ce parere aveti?? Nu vreau sa-l intarc chiar daca mie imi e foarte greu (ma mulg si-i dau in biberon pt ca nu mai vrea sa suga de vreo 3 luni).
Raspunsuri
mihaela_80 spune:
Prin carti scrie ca o mama sanatoasa poate sa alapteze fara probleme pana in lunile 4-5 de sarcina. Tu esti anemica, ar trebui oricum sa rezolvi problema inainte de o noua sarcina, dar tot poti sa alaptezi, nu pierzi foarte mult fier , concentratia scazuta de fier fiind, de altfel, principalul defect, probabil singurul, al laptelui matern.
Pe de alta pare, poti ramane foarte bine insarcinata alaptand, daca vrei sa iti cresti sansele incearca sa stimulezi sanii (prin muls sau supt al copilului) mai rar de 3 ore, ar trebui sa se instaleze ovulatia si sa ai ciclu menstrual.
khrisu spune:
Multumesc pt raspuns! Mi-ai dat o veste buna!
Nu prea stiu ce a vrut sa spuna cu "bebele ar putea avea probleme daca alaptez" O sa-l intreb data viitoare. Eu ma mulg doar o data pe zi - seara iar menstruatia s-a reglat de vreo 3 luni la 28 de zile.
mihaela_80 spune:
Bebe ar putea avea probleme in sensul de nutrienti insuficienti, dar daca mananci bine nu va fi cazul.
Pai, daca ai cm inseamna ca ovulezi, asa ca poti sa te pui pe treaba in zilele fertile, cu atat mai mult cu cat cm e regulat.
DianaR spune:
Eu am ramas gravida din prima incercare cu al doilea copil desi alaptam la greu. Deci, se poate!
Am alaptat pana la 6 luni de sarcina. Bebe Timeea s-a dezvoltat fara probleme in burtica. L-am intarcat in cele din urma pe Vlad ptr ca deja la 4 luni de sarcina devenise deranjant cand sugea, nu ma durea, dar aveam o senzatie de neliniste, neplacere, n-am mai putut.
In alte tari este privit pozitiv alaptatul in sarcian si chiar alaptatul in tandem (bebe nou nascut si copilul mare).
http://www.kellymom.com/bf/tandem/index.html
http://www.home.kellymom.net/bf/normal/fertility.html
http://www.womenshealthcaretopics.com/preg_breastfeeding_during.htm
http://breastfeed.com/resources/articles/bfeedpregnancy.htm
Diana,
Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) &
Timeea (18.05.06)
Filmulete
khrisu spune:
multumesc pt informatii! De fapt in adancul sufletului eu sper ca atunci cand o sa-l vada pe fratior la san sa-si doreasca sa suga si el (alaptat in tandem)! De asta vreau sa nu opresc alaptatul (cat de putin o fi). In cazul asta nu e "intors de la tzatza" nu?
Eseea spune:
si eu, si eu!! vreau acelasi lucru ca si tine Khrisu! sunt exact in aceesi situatie, bb a mea are aproape 8 luni si vrem un bb mic cat de repede. Dar la fel, alaptez din greu.
Slabe sanse, dar incercam, incercam...
my baby

khrisu spune:
quote:
Dar la fel, alaptez din greu.
din pacate copilul meu nu vrea sa suga, tre' sa ma mulg si sa-i pun in bibe. Are 11 luni aproape. Nici termenii "alaptat" "intarcat" nu cred ca-si au sensul in cazul meu
Sper sa recuperez cu urmatorul bebe si cum spuneam poate o sa-i vina pofta de tzatza cand l-o vedea pe frate-su/sora-sa sugand
dianocica spune:
khrisu felicitari. se poate. iti doresc din tot sufletul sa reusesti si sa te bucuri de 2, nu unul, care iti trag de bluza si cer tzi
. iti tin pumnii sa fie totul asa cum iti doresti. daca dr e aceeasi care te-a ajutat cu alaptatul prima oara...sti sfatul meu, da? schimb-o.
diana si
david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda www.babycentre.co.uk/baby/safety/chokingguide/" target="_blank">Prim ajutor www.gahospita.go.ro/toxapel.html" target="_blank">Toxapel
khrisu spune:
quote:
khrisu felicitari. se poate. iti doresc din tot sufletul sa reusesti si sa te bucuri de 2, nu unul, care iti trag de bluza si cer tzi . iti tin pumnii sa fie totul asa cum iti doresti. daca dr e aceeasi care te-a ajutat cu alaptatul prima oara...sti sfatul meu, da? schimb-o.