Nesimtirea la volan

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

corect, ai dreptate. da' stai linistita, ca inventeaza ei ceva :D eu am incredere in statu' roman daca e sa inventeze vreo taxa :)

masina mea (octavia) e destul de inalta, da' nu m-as incumenta sa escaladez monstrii aia de beton :D (am vazut azi un temerar cu un ford si facea urat de tot)

pe stirbei au mai tras astia un sant azi - ca doar pusesera bordurile alea noi, si cre' ca plangeau acolo singure si triste. cand am venit de la orhideea si am vrut sa las masina in parcarea amenajata (cu semn si tot ce trebe)... ups, nu mai aveam. intrarea era blocata, a trebuit sa ocolesc 2 semafoare ca sa intru pe alta intrare. si luasera baietii cam 1m din latime= santul avea vreo 40 de cm latime + pietrele puse stanga-dreapta.... manevreaza vaporu' daca ai cum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
de acord ca nu sunt locuri de parcare. dar a spune ca parchezi pe tot trotuarul pt ca nu ai unde altundeva e egal cu a spune ca fumezi la locul de joaca al copilului pt ca nu ai unde...

ti se pare acelasi lucru?
Io cred ca POTI sa amini o tzigara daca n-ai unde sa fumezi, dar de parcat ORICUM trebe sa parchezi daca esti cu carutza, ca doar nu stai in ea toata ziua, nici nu o urci cu tine in birou. Aici nu prea e vb. de algere - vreau sa parchez, parchez, nu vreau, nu parchez...

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

nu e vorba de parchez/nu parchez. e vorba de o fac ca ghiolbanu' pana in tufis/las loc sa treaca si amaratuul de pieton, fumez in timp ce dau copilul in leagan/la marginea locului de joaca intr o zona lipsita de interes pt puradei.

nu conteaza doar ce faci, ci si cum

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda www.babycentre.co.uk/baby/safety/chokingguide/" target="_blank">Prim ajutor www.gahospita.go.ro/toxapel.html" target="_blank">Toxapel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

dianocica, in mare parte iti dau dreptate. Dar, stii bine ca exista trotuare inguste si unei masini cu bot mai lung ii iese fundul prea tare in afara (ce fel suna) si risti sa ti-o loveasca alte masini. Atunci preferi sa lasi masina asa si sa vezi pe urma ce dunga frumoasa ti-a tras un pieton cu o cheie.
Si tot asa. Bunavointa trebuie sa existe de la ambele parti. Dar atat timp cat nu te-ai aflat in ambele situatii, e mai greu sa-i tolerezi pe "nesimtitii aia". Vorbesc la general, bineinteles, nu ma refer la tine.

www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Babies are always more trouble than you thought - and more wonderful.

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

In Londra se plateste congestion charge de catre cei ce intra in zilele lucratoare cu masina in centru (zona 1). In plus, sa parchezi in centru costa cam 4 lire pe ora.

Poate nu ar fi rau sa se introduca o taxa de congestie si in Bucuresti iar fondurile astfel stranse sa fie folosite pt parcari noi si reparatii de drumuri.

--------------------

Andra

Sunt tanar, Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

Mda, dar intai sa se faca parcarile

www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Babies are always more trouble than you thought - and more wonderful.

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxi2004 spune:

asa cum au mai zis cateva persoane mai devreme - cred ca solutia pentru civilizarea soferilor ar fi amenzile mari - pe care daca le iei odata, a doua oara te gandesti de doua ori cand vrei sa incalci o regula: ex: amenda pt soferii care taie coloana/coada de asteptare pt ca ei sunt mai grabiti/au masini mai tari etc, etc; blocat rotile si amenda pt deblocare pt cei care parcheaza pe banda de circulatie intr-o parcare cu 1000 de locuri, destul de aglomerata este adevarat, dar ca sa fie mai aproape de intrare in mall... se gareaza omul pe banda de circulatie .. si tot asa. A fost o tentativa de instaurare unei asemenea amenzi pt deblocare de roti la masinile parcate necorespunzator in sectorul 3 daca imi aduc aminte (era ceva de 3-7 milioane ) si pana la urma s-a renuntat la ea pe mitiv ca era mult prea mare !!!! Iar cu parcatul pe locurile platite - care sunt ocupate - imi este greu sa cred ca inca se mai intampla asa ceva: cand eram mica era o intelegere tacita intre locatarii din bloc vis-a-vis de locurile de parcare, pana sa apara legea asta cu plata locurilor de parcare era la fel, iar acum, oriunde ma duc si incerc sa parchez pe langa un bloc - vad mentionat peste tot : parcare de resedinta nr: B XX XXX. Si multe locuri sunt libere, semn ca le ocupa doar proprietarul. Incetul cu incetul, ne vom civiliza si noi dar mai greu. In alte tari, pentru obtinerea permisului de conducere , pe langa proba practica si ce teoretica mai exista si un curs de sensibilizare la trafic, in care ti se explica cum sa fii civilizat in trafic - cred ca nicaieri nu ar mai necesar acest curs decat in romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Priscilla spune:

Candva,acum cativa ani,vroiau sa bage taxa pentru a se intra pe Magheru,insa au abandonat ideea.

Va dati seama ce ar fi sa bage taxa pentru zona de centru?Toti ar evita centru ca sa nu plateasca taxa si apoi stradutele ar fi aglomerate la maxim.In cat timp s-ar ajunge acasa?

In conditiile in care eu locuiesc in Militari si lucrez in Pantelimon,pe soseaua de centura,in cat timp as ajunge acasa?

Sotul meu lucreaza la aceeasi firma cu mine,iar ieri,a lecat de la ora 16:00 si a ajuns acasa la ora 20:00 cu o mica escapada in cora de maxim o ora.Pai drumul lui a fost de 3 ore.Daca ar baga taxe pe centru nu ar mai trebui sa taie Bucurestiul pe jumate de la munca, acasa,ar trebui sa-l ocolesca.Atunci inseamna ca ar veni acasa ca la hotel,doar sa manance si sa doarma.Marfa.

mamica de zanamica(putin peste un an)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

pai dak parchezi pe trotuar te injura pietonii, dak parchezi linga trotuar te injura soferii carora le ocupi banda - pe toate stradutzele mici din centru din doua benzi a ramas doar una, de fapt cite juma' de banda de fiecare, pentru ca pe laterala sint parcate mashini. Asa ca daca ai norocul sa te intilnesti cu vreunul care vine din sensul opus stai si te uiti la el, si el la tine, ca nu mai aveti cum sa va ocoliti.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Sa parchezi in Manhattan ai 3 variante:
1. gratis - sa gasesti loc de parcare gratis in Manhattan este echivalent cu gasirea acului in carul cu fin
2. Meter - Loc la bordura unde bagi o moneda de 25 de centi pentru 15 minute de stationare - un loc cam asa il gasesti cu foarte mare greutate (nu imposibil insa)
3. Parcare platita (etajata) - aici te costa intre $15-$60 pentru prima ora de parcat (apoi mai creste putintel) - locuri girla...

Parchezi masina neregulamentar garantat ai amenda (noi le zicem "meter maid")...sint politisti speciali pentru amenzi, care nici macar nu stau de vorba cu tine, ai luat amenda indiferent de proteste...Expira meterul, in 2 minute ai luat amenda.
Mai ai si surpriza unui Tow truck...vine si iti ia masina cu totul. Umbli de nebun sa cauti in ce lot ti-au azvirlit-o. Platesti cam $75 tow, cam $500 "parcarea" in lotul politistilor.

Amenzile de parcare in NYC sint GARANTATE. Nu scapi sub nici o forma. In unele locuri, e mai ieftin sa iei ticket, decit sa parchezi in garaj (ex: Lincoln Center).

Avem zile de curatenie (la mine pe strada nu ai voie sa parchezi marti si miercuri intre 9am-11am - vine o masina care matura si spala). Sansele de amenda: 100%...masina cu nenea de la amenzi merge in urma celei de curatenie. Amenda: $45.

Anamaria

"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."

Mergi la inceput