***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 (33)***

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

La multi ani Sonia scumpa si draga, sa cresti mare ca frumoasa esti!

mihamora, tare frumoase pozele, ce bine iti seamana micutul! asa arata si farfuria lui dominic al meu cu pireurile separat, sa stii ca nici lui nu-i placea carnea, abia cind a mincat bucatele a acceptat=o, pina atunci o bagam in pireul ce=i placea cel mai mult.

dicirstea, eu, inca nu-l diversific pe david, abia pe la craciun, dar da la dominic ii dadeam numai cu lingurita, aici asa se diversifica cu lingurita, biberon e doar ptr lapte.al tau micut e maricel ca sa mai bea din biberon pireul, incearca eventual sa schimbi lingurita, eu stiu, sau sa bagi la inceput putin lapte in pireu.asa e nu poti sa prepari 10 biberoane, eu ziceam de pireul dat cu lingurita. nu te supara ptr sugesti fiecare face cum crede.

elteka, nu am primit pm

alex, iti scriu azi raspuns la mail

Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
www.woow.ro/prezentare/Cand_se_naste_un_copil.html" target="_blank">dedicatie de la Liana la nasterea lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ninutza spune:

MicaM, pentru Cezar Andrei

Kay , pentru Sonia

pentru cei ce-si serbeaza azi ziua numelui

http://mirunamaria.blogspot.com/

Miruna Maria, 5 iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

LA MULTI ANI SOBI SI VALI!!

Si LA MULTI ANI si piticutilor care isi sarbatoresc lunisoarele zilele astea!

Poohy multumim frumos pt aprecieri. Poate inspre primavara o sa scoatem printesele impreuna la plimbare.;-)) Eu oricum o sa fiu in Buc, sa vedem cum aranjez sa vina si mama cu Maria pt cateva zile. Apropo de cartof: nici Maria nu il suporta, a reusit chiar sa-mi vomite tot, in jet, dupa ce i-am dat putin piure (cartof cu lapte de-al meu). Eu m-am lasat la mana mea cu cartoful pt ca mi-au zis si la sedintele de consiliere de aici: cartoful nu are nici un aport de vitamine, nimic. E mai mult pt umplerea stomacului ( si acum, la varsta asta, la cat au ei de mic stomacelul imediat se satura. De-aia mi-au indicat legume care la un gramaj mic, au o gramada de minerale si vitamine.)

Madi cred ca tu ma intelegi cel mai bine la capitolul diversificare. Am avut cateva zile cand Maria URLA cand ma vedea ca pun mana pe lingurita ei.( ce sa mai vb de deschisul guritei). De-asta am zis sa o las mai moale ca asa ajungem la nebuni amandoua: si eu , si ea. Am sunat aici , la Health center si i-am intrebat ce sugestii au iei, cum sa o fac sa ii placa sa pape. Si mi-au zis asa: poate ca Maria asociaza lingurita cu o activitate chinuitoare, cu un gust care nu-i place. Si mi-au sugerat sa ii dau cu aceiasi lingurita ceva cu gust dulceag. ( eu i-am cumparat un borcanel de-asta de baby food cu pumpkin pudding pt 5 luni+ ). La inceput nici nu apucasem sa deschid borcanelul ca a si inceput sa urle, dar i-am dat cu varful linguritei putina papica si cand a dat de gust a deschis gurita. E o metoda! Poate te ajuta. Eu am zis ca nu o sa-i dau borcanele, atata timp cat am frigiderul plin cu fel de fel de cutiute cu mancare pt ea, preparate de mine. Dar nevoia te impinge sa-ti mai calci pe principii ( crede-ma ca eram in stare sa-i dau si tort de ciocolata numai sa manance si ea ceva si sa nu mai urle cand vine ora de masa :-)))

Angela cred ca mosul tau a venit la mine! Ieri mi-a ajuns laptopul de la Vaio (platit integral de ... mosu`) si de atunci, cand doarme cateva minute Maria stau calare pe el ca sa instalez, sa-l personalizez. ( si m-a pocnit o bucurie, de zici ca cine stie ce chestie mareata fac:-)) Apropo de fasole si mazare pt diversificare: azi are si Maria niste terci de mazare ( mazare fiarta si pisata, combinata cu lapte + alta leguma -gen cartof dulce, bostan- sau orez ). Sper sa-i placa caci e prima oara cand ii dau mazare.

Apropo de jucarii: sunt scumpe al in Ro. Acelesi chestii, de la Fisher Price, aici sunt mult mai ieftine. De ex telefonul ala minune: aici e in jur de 500.000 lei. La fel si catelul e cu cateva sute de mii mai ieftin decat in Ro. Initial am zis sa i le cumpar si eu, dar apoi am renuntat caci fiica-mea nu se joaca cu "prostii" de-astea. Noo! Ea numai cu telecomenzi, telefonul mobil, mouse-ul si tastatura si alte chestii "tehnice". Acum cand umblu la laptopul meu, o fac pe-ascuns ca imediat apare si bagareatza lu` peste prajit si incepe sa traga de monitor, sa apese pe tastatura.

Fug sa pregatesc geanta si hainutele caci azi suntem programate la HealthCenter sa-i faca controlul medical.

O zi faina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

ralucami, nici eu nu am vrut sa-i dau borcanele lui dominic, dar dupa chinul ce l=am avut la inceput, in primele saptamini....i=am dat, si la david voi face din prima, fara sa ma chinui, incepem usor, sa vedem ce iese. si noi avem laptopul de la vaio, sotul meu il folosea la scoala cam de 1 an.azi, iar m-a ajutat dominic la gatit, a spart ouale(asta-i place cel mai mult) si a invirtit la butonul de la mixer si mi-a tinut oala. am luat forme si vom face biscuiti ptr mos craciun, ca si cind facem din plastelina, da acuma facem o cutie, el ma va ajuta, ca sa dam la mos cu o cana de lapte.

am vrut sa va zic fetelor ca azi m-am uitat peste ustensilele de diversificare ce le-am luat lui david, sotul ride ca le-am luat devreme.dar cum gaseam ceva ce=mi place am luat. si mi-am spus sa va zic ptr mai incolo cind piticii incep sa pape singuri, sau si acuma sint bune farfurioarele, sau bolurile care au ventuze(dar sa tina bine) ca asa nu le pot da jos, sa aibe capac ptr transport si sa mearga la microunda.la canita de baut, la dominic am avut cele de la avent, dar mereu pierdeam capacele, acuma, am luat ceva care are capac integrat, si am luat si o canita fara supapa.am luat si un set de la baby einstein, si stiti ce scrie pe cutie, ca cica bebe va minca repede ce e in farfurie ca sa vada ce este ascuns pe fundul vasuluilingurite de silicon care isi schimba culoarea cind e prea calda mincarea, o bavetica cu recuperator, care se poate pune sau da jos, e practic ptr spalat, si ptr ca la inceput nu se foloseste recuperatorul, apoi cind incepe sa pape singur sa nu arunce toata mincarea pe scaun. bavetica e bine sa aibe material de plastic doar pe exterior, la git sa fie bumbac si pe interior.www.babiesrus.fr/jouets-bebes/vaisselle-d-apprentissage/bavoir-a-poche_204552.html" target="_blank">bavetica
www.babiesrus.fr/jouets-bebes/vaisselle-d-apprentissage/bol-ventouse- -couvercle_669954.html" target="_blank">bol cu ventuza si capac
www.nuby.platformtwo.com/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=31&Itemid=46&lang=fr" target="_blank">lingurite eu am folosit din grupul al doilea si al treilea ptr inceput, apoi cind a inceput sa manince f bune cele din grupul 4 si 5, au o forma ciudata dar asa le tin ei cind incep sa pape singuri(cam pe la 1 an)
www.nuby.platformtwo.com/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=32&Itemid=47&lang=fr" target="_blank">boluri de aici am ultimul, ca niste borcanele, sint bune de pastrat mincarea la frigider, de luat in calatori, de incalzit la microunda, mai ales ptr cantitati mici.
www.nuby.platformtwo.com/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=29&Itemid=48&lang=fr" target="_blank">cana de baut de aici am modelul al doilea si ultimul care e practic ca nu se pierde capacul, voi vedea cum reactioneaza la el, ideea la canite este sa aibe ciocurile suple din silicon la inceput ca la biberon si sa aibe supape sa nu arunce apa peste tot sau sucul
www.nuby.platformtwo.com/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=40&Itemid=57&lang=fr" target="_blank">jucarii de bagat la frigider ptr durerile dinti astea mai usureaza durerea si se baga la frigider, recele mai calmeaza durerile de gingii, va recomand produsele care au inauntru apa sterilizata doar,

si acuma cu sarbatorile aveti grija ce jucarii cumparati si baga bebe in gura ca aici au fost scoase de pe piata produse ptr ca aveau plumb, risc ridicat , se gaseste in jucarii plastic si lemn, mai ales de provenienta china, aici s-a dat alerta, este si o revista cum sa cumperi jucarii securitare, ca sa nu cumva sa se rupa parti mici si bebe sa inghita, si cel mai bine sa luati de la firme care sint cit de cit controlate ptr calitate.(norme europeene, sau magazine mari care respecta normele de securitate)luati ce e bun ptr virsta lor, chiar daca e frumos ca ne jucam si noi cu ele, daca scrie bun ptr 3 ani, inseamna ca are piese mici care pot fi inghitite usor de bebei, sau daca este o sirma lunga(ex. telecomanda masinuta) copilul se poate spinzura, sau este prea galagios ptr urechea unui bebe, sau se poate taia in jucarie daca are margini taioase,baloanele de latex(nevinovatele baloane) au cauzat moartea unor bebelusi ptr ca ne-umflate sau bucati de balon spart au astupat caile respiratorii. atentie la mamele de baieti ce masinute dati cind dati la bebei, sa inghita rotile
pe urma mai sint la firmele serioase liste de retragere de pe piata de anumite jucarii, aici daca esti in posesia unui astfel de produs il duci inapoi si-ti dau banii pe el.
aveti aici exemple de jucarii si produse retrase de la fisher price jucarii retrase de pe piata fisher price
aici citeva sfaturi www.mattel.com/safety/ToySafetyTips.asp" target="_blank">sfaturi la alegerea jucariilor
deja am inceput sa-i adun lui dominic piesele mici, sau ce poate inghiti bebe, imi zicea mie pediatrul ca daca vreau sa stiu ce poate inghiti bebe(asta cind era dominic mic) sa iau o hirtie de wc cu gaura si tot ce trece prin gaura aia trece si la bebe pe git in jos!

Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
www.woow.ro/prezentare/Cand_se_naste_un_copil.html" target="_blank">dedicatie de la Liana la nasterea lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

[b]Soniuta[/b]!

POZE rares(7 mai 2007)
Am 6 luni/Sunt barbat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yoyoyo spune:

La multi ani si tot ce va doriti tuturor celor nascuti astazi (capsunicilor si mamicilor lor)

si bineinteles si pt. cei care isi aniverseaza si ziua numeleui de Sf. Nicolae.

Si eu ma starduiescc sa reintru in atmosfera de lucru, de sapt. aceasta m-am reintors pe plantatia de negri:)dar gindul tot la ingerasul meu imi zboara

Yoyoyo cu TAVI (18.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

cezar andrei de micam si soniuta de kay sa fiti sanatosi si sa cresteti mari si cuminti!

pepsi, mercik. acum m-am lamurit ca nu are sternul infundat. fata si baietii. dr mea a zis ca nu e nici o problema, DAR dr mea zicea sa-i dau ciorba cu bors la 5 luni . asa ca... pana gasesc o pediatra de nadejde trebuie sa ma asigur pe cont propriu ac e ok dodoloatza.

intrebare: cine imi recomanda si mie o pediatra buna? acum ca face dodoloatza 6 luni o pot trece la alt medic si incep cautarile.

mama lu' maria

Ajutati-o pe Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Roxicucu, cu m-am apucat de facut mancarea mi-am adus aminte deci nu m-a lasat chiar de tot. Deci e Floriol, din germeni de grau, nu stiu cat a costat ca am mai luat si cel de samburi de struguri, si l-am luat de la Cora.

Pepsi, el a avut un episod de mancat cu lingurita de vreo 2 saapt, dar parca il tragheam in teapa, asa urat facea, si ca sa nu imi refuze mancarea sau sa fie terorizat de lingurita am zis sa mai luam o pauza. Am vreo 4 feluri de lingurite, i-am luat si pentru el, sa se joace cu ea, si sa se obisnuiasca sa o bage in gura. Dar am renuntat la idee ptr ca ajungea cu coada linguritei in gura sau in ochi.

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
MINUNEA MEA

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7 spune:

Motannel, asta era pretul sigur (poate la unele magazine sa coste maximum 30 roni, dar mai mult nu are de ce). Mai e un telefon minune de la fisher and price mai scump, cu mai multe functii. Am dat pe music tv si telefon mai putin de 50 roni, si m-am uitat cu atentie la preturi ca astia din carrefour uneori au preturile la produse puse aiurea.

Graviduta, felicitari pentru steluta. Esti junioara! La treaba cu sportul cu bebei chiar nu m-am gandit. M-am gandit in schimb la lectii de muzica.

Lauradi, multumim mult. Ne-ai facut sa rosim.

Mihamora, multumim de aprecieri. Ce simpatic e puiul tau la calculator! Parca ar vrea si el sa tasteze ceva.

Oana, bine ai revenit. Chiar ma gandeam ieri dupa amiaza ca ar fi trebuit sa fii online de marti. Ne bucuram de vestile bune si la multi ani cu sanatate si veselie pentru Soso.

Pepsi, multumim de felicitari. Am intrat pe albumul care avea cea mai multa zapada pe prima poza. Sunt foarte faine si tonice. Iti dau pofta de viata pozele tale. Am vazut si ustensilele de bucatarie. Super. O sa ne inspiram din lista ta pentru urmatoarele cumparaturi. Lingurite care isi schimba culoarea cand mancarea e fierbinte de la Nuby i-am luat si noi lui Razvan. Acum ar trebuie sa i le schimbam ca arata ca si cum ar fi fost rontaite si nici nu am apucat sa le folosim prea mult pe mancare. Multumim si pentru linkuri si sfaturi cu jucariile de bebe.

Jurnalul lui Razvan

Salvati o inimioara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

LA MULTI ANI DE SF NICOLAE TUTUROR CELOR CARE-SI SERBEAZA ZIUA NUMELUI!

LA MULTE LUNISOARE SARBATORITILOR ZILEI SI O URARE MAI SPECIALA PT PRINTESICA-SONIA!SA CREASCA MARE, SANATOASA SI DESTEAPTA!

SI LA MULTI ANI IN ACEASTA ZI SPECIALA SI PT VOI TOATE, PRECUM SI TUTUROR CAPSUNICILOR SI CAPSUNEILOR !

www.youtube.com/user/ALINAFOBL" target="_blank">Davidel cu tortuletul
DAVIDUTZ
Alyna si David (22 Aprilie 2007)

Mergi la inceput