UN VIS UCIS IN MATERNITATE
Raspunsuri - Pagina 21
ruxandraru spune:
Nu mai are rost sa scriu ce simt pentru cele intimplate cu Natalia Ionescu. Nu mai are sens. Stiu insa ca daca as mai naste o data, as fugi de cezara bucur ca de dracu. sper s o faca si alte femei, asta in cazul in care va mai profesa. Am nascut tot la Giulesti, dar cu Marcel Moisa, pentru care m as fi dus sa nasc si n porumb. Am avut incredere in el si nu m a dezamagit. Dar spitalul e intr adevar varza la nivel de confort. Am intrat in travaliu la 10 dimineata, am nascut la 10 si 10 seara si unde credeti ca mi am petrecut noaptea? ei bine, in salonul de nasteri, cu o lumina care mi intra drept in ochi si cu urletele celor care nasteau sau urmau sa nasca in urechi. n a fost usor, dar nu mai erau locuri in saloane. asa o fi fost, acum parca nu mai conteaza, insa nu stiu dac as repeta aventura acolo. probabil il voi rapi pe moisa, dac o mai fi cazul si l aduc acasa. ceea ce m a oripilat definitiv a fost cazul unei mamici oarbe care venea la alaptat si nu o ajuta nici un cadru medical sa gaseasca bebelusul sau un scaun... eram mai multe mame decit scaune si cine apuca statea jos, cine nu, treaba ei. am ajutat o fiecare mamica, ba sa si gaseasca puiul, ba sa stea jos... si asta in timp ce asistentele de la neo natologie mincau zacusca si se uitau la ea susotind. mie imi bate puterea de intelegere. apoi, televizorul din sala de alaptat, care urla mai ceva decit cei mici... am indraznit la un moment dat sa l dam mai incet si a venit asistenta sefa cu o falca n cer si cu una n pamint sa l dam tare ca nu aude stirile...
in fine. spagi peste spagi pentru liftiera, pentru aia care dadea cu mopu pe jos, pentru alea care trebuiau sa faca igiena local, pentru portar, pentru cea care ne a dat hirtiile sa iesim din spital... cind am ajuns acasa, imi tot venea sa i dau lu barbatu miu 50 de mii cind imi aducea un ceai. dar totul s a terminat cu bine pentru noi si lui moisa ii voi ramine vesnic recunoscatoare. insa cazuri de factura acestuia, atit de dramatice si de triste TREBUIE sa iasa la lumina si ancheta trebuie sa se desfasoare CORECT si sa fie facut public rezultatul. inteleg sa trecem peste neplaceri mici gen lipsa de paturi, zacusca sau liftiere pentru care sa apese butonul costa 10 mii, dar nu peste moartea unei mame care ar fi putut, se pare, avea zile. astea nu sint nimicuri digerabile, peste care treci si pe care le uiti. sint drame reale si trebuie sa existe o pedeapsa pentru vinovati. nu de dragul justitiei neaparat, ci de dragul altor mame care vor intra in maternitati cu incredere, pentru a si aduce pe lume copiii, cu gindul sa i creasca frumos, nu sa i vegheze metaforic din Ceruri.
ellej spune:
quote:
Originally posted by mariamunteanu
Apropos de tromboza, fetele care au avut cezariana, vi s-au administrat injectii antitromboza dupa nastere, cat timp ati fost in spital ? Sunt f. dureroase si se fac in picior.
Rog raspuns, ma intereseaza mult.
Maria
Nu. Si sa zic drept, nu-mi amintesc nici sa fi semnat ceva ca sunt de acord cu cezariana (desi eram, ca era 'la cerere'), dar pt asta n-as pueta baga mana in foc.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
meko spune:
quote:
Originally posted by ellejquote:
Apropos de tromboza, fetele care au avut cezariana, vi s-au administrat injectii antitromboza dupa nastere, cat timp ati fost in spital ? Sunt f. dureroase si se fac in picior.
Rog raspuns, ma intereseaza mult.
Maria
Nu. Si sa zic drept, nu-mi amintesc nici sa fi semnat ceva ca sunt de acord cu cezariana (desi eram, ca era 'la cerere'), dar pt asta n-as pueta baga mana in foc.
meko spune:
hai ca m-am incurcat putin si am dat quote degeaba.
mie mi s-au facut aceste injectii, le tin minte tocmai pt. ca erau f. dureroase.Am nascut la maternitatea din Constanta.
onyxg1998 spune:
quote:
Originally posted by mariamunteanuquote:
Originally posted by dana dquote:
Originally posted by onyxg1998
Doamne Dumnezeule, este o rusine ceea ce se intampla in spitalele din Romania, este absolut groaznic!! Eu nu inteleg cum cei din UE nu vin sa faca anchete pentru ca pe primul loc ar trebui sa fie sanatatea, si apoi restul, in primul rand, ar trebui sa vina sa se faca o curatenie drastica in toate spitalele din Romania, dar absolut in toate!
Este strigator la Cer tot ceea ce se intampla!
Si se mai intreaba apoi de ce pleaca tinerii din Romania in strainataturi! Pai, tocmai din aceasta cauza, ca fara bani, mori si ei se uita la tine!
Dumnezeu este sus si vede pe toata lumea, le vine randul la toti!
19+
Pupik de la Onyx si Vlad
Exact ce spuneam. Draga mea din Spania, ai citit ce s-a discutat in toate paginile astea? Crezi ca in Spania sau "in strainataturi", nu exista o Cezara Bucur?
Stii ca din strainataturi vin tinerii inapoi sa-si trateze dantura sau sa-si faca operatii estetice?
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
Total off-topic Dantura si operatiile estetice nu sunt pe viata si pe moarte. Vin pt. ca in Ro e mai ieftin.
Dar tu stii cati oameni se duc sa se trateze in strainatate de boli grave cum ar fi cancer ?
Maria
Sincera sa fiu, nu as veni sa nasc in Romania pentru nimic in lume, nici aici nu sunt foarte straluciti unii medici, ba chiar sunt prosti cu diploma, dar macar cand esti in spital te trateaza cum stiu mai bine. Si sa-ti mai spun altceva: sotul meu are scleroza multipla, i-au diagnosticat anul asta, a facut pana acum 2 RMN, tot felul de probe si i-au spus ca trebuie sa faca un tratament, injectabil, in fiecare zi, exact ca diabeticii cu insulina. Stii cat costa tratamentul asta aici in Spania? Aproximativ 1.000 euro pe luna! Cat ar costa acasa? Din fericire si spre norocul nostru, aici in zona noastra este gratuit!! Ne-am fi permis un tratament daca am fi fost acasa in Romania?? Sa fiti siguri ca nu!
Si altceva, imi este un dor groaznic sa vin acasa, sa ma stabilesc din nou acasa (sunt plecata de 8 ani aproape), sa mearga copiii mei la scoala, sa invete despre tara lor ca este o tara extraordinara, cu o istorie foarte frumoasa, dar cum sa ma intorc? Sa merg la un spital si sa mor cu zile ca biata fata?? Mai ales ca daca as veni sa nasc acasa si sa stie asistentele si medicii ca vin din Spania, ce s-ar intampla in caz de vreo urgenta si sa n-am bani sa le bag in buzunar cum sunt majoritatea??
Pupik de la Onyx si Vlad
loryi1974 spune:
Injectiile antitromboza adica heparina,nu?Eu le-am facut in mana.Sincer nu imi mai amintesc cat de dureroasa au fost.Stiu doar ca se facuse o vanataie la umar.
ellej spune:
In legatura cu injectiile acelea, tin minte ca mi-au luat sange inainte de cezariana pt analize. Poate ca in urma analizelor s-o constatat nu era nevoie, ma gandesc.
dana_lucia spune:
Maria, si eu am nascut prin cezariana dar nu mi s-au facut injectiile despre care ai intrebat.
Eu am nascut tot prematur si apropos de nastere prematura, aici la nasteri premature placenta se pastreaza si se analizeaza chiar daca totul decurge, atit cu mamica cit si cu copilasul, foarte bine in continuare. Exista studii in mai toate tarile UE legate de investigatiile placentei la nasterile premature, ce bine ar fi daca si Romania ar participa mai mult la astfel de cercetari medicale internationale. Imi pare rau ca se interpreteaza despre cei din afara cum ca ar scrie sa se laude sau mai stiu eu ce, eu detalii despre mine nu am dat desi am stat 6 saptamini in spital inainte de cezariana si as putea povesti f.multe din aceasta experienta dar nu e cazul aici si mai cred ca sanatatea e la fel de importanta indiferent de tara in care locuim.
ruxandra_sb spune:
quote:
Da, de fiecare data; e vb de heparina. Prima data in brat (de 2 ori/zi) si erau relativ dureroase, am facut si vanatai. La a doua cezariana au fost administrate in burta, 1 data/zi; n-au fost deloc dureroase.
Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore (1)
www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!