Diplomat -cu frisca nebatuta?
Stiu pe cineva care facea diplomatul cu frisca nebatuta, dar nu mai stiu cine si cum facea. M-ar interesa aceasta reteta daca o stie cineva ptr surorile mele din Spania acre au avut deseori probleme acolo cu frisca care nu se bate si ma terorizeaza de cate ori le trimit un pachet ceva cu zeci de cutii de frisca de aici, asa ca vreau sa le dau alternative.
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
nov 2007
Raspunsuri
Criss75 spune:
Eu fac tort diplomat, dar frisca trebuie batuta. Pentru a nu avea probleme, e bine sa adauge in frisca, gelatina. Rezultatul e garantat, frisca nu se lasa, sta teapana si trei zile.
Tort Diplomat
Ingrediente:
20 g gelatina
5 oua
1 cutie compot ananas, orice alte fructe ce aveti prin casa, capsunile ar fi ideale insa cum nu e sezon acum, eu am mai pus si visine din compot
1/2 l lapte
1 lingura faina
300 g zahar
400 g frisca
piscoturi de preferinta Savoiardi (pachet mare)
Se pune gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas sau putin lapte. Trebuie sa stea chiar si o jumatate de ora.
Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, vanilie, faina, lapte si se fierbe la foc mic amestecand continuu. Cand se ia de pe foc se adauga gelatina, apoi albusurile batute spuma si se pune la racit. Se mai amesteca din cand in cand. Cand e foarte bine racita crema (in frigider), se adauga frisca batuta spuma tare.
Intre timp pregatiti o cratita. (Imi pare rau ca nu am pozat etapa aceasta.)
Se umezeste o bucata destul de mare de folie alimentara si se pune in cratita. Piscoturile se trec prin zeama de la compotul de ananas, insa nu trebuie lasate sa stea in zeama pentru ca se sfarama. Asadar se trec prin zeama si se aseaza in cratita. Se pot pune inclinate cum le-am pus eu sau drepte, cum va place. pe fundul cratitei se aseaza fructe, eu am pus ananas din compot si visine (fara samburi) tot din compot. Apoi se pune jumatate din cantitatea de crema, se pun din nou fructe apoi restul de crema si deasupra se acopera tot cu piscoturi. Se acopera cu folie si se tine in frigider preferabil paba a doua zi, sa nu aveti surprize cand il rasturnati.
A doua zi cand crema s-a intarit, desfaceti folia, puneti o farfurie sau un platou si cu o miscare brusca rasturnati tortul, scoateti folia si e gata.
Asa arata tortul meu.
http://good-times.webshots.com/photo/2277311120102224540IRBafq
Criss si Alex
tanyat spune:
am,patit si eu la fel ,cu frisca spaniola ,dar sint doua feluri de frisca ,pe una scrie "nata para cocinar"care nu merge pt diplomat nu se bate,cealalta "nata para montar" aceasta merge.
Hildegard spune:
Ca sa fie mai sigur cumpara tu frisca normala lichida si o bati acasa. Eu n-am auzit ca s-ar putea face diplomat fara frisca batuta
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
tanima_i2002 spune:
Tanyat, merci de informatie, chiar o sa ma interesez daca stiu de cele doua tipuri de frisca. Poate ca de aceea aveau probleme mereu, probabil nu cumparau ce trebuie.
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
nov 2007