Cumparaturi online
Raspunsuri - Pagina 2
ingerasu spune:
Cornelia, pot sa iti raspund eu la aceasta intrebare. Taxele vamale nu se aplica de catre VS si nu iti pot spune ei ce TV corespund fiecarui produs.
La costul produselor se adauga o taxa de expeditie, shipping and handling taxes care este afisata pe site la ei si care este in functie de valoarea comenzii. Pentru tara noastra cea mai mare taxa este de aprox $103 la comenzi peste $1000. Aceasta taxa afisata si in momentul in care faci comanda pe site la ei.
Taxele vamale sunt insa stabilite in vama romaneasca, de obicei in vama Baneasa. Coletul venind prin UPS si deci se face vama in Baneasa. In mod normal, la valoarea fiecarui produs se aplica o TV de 12% la haine si 17% la incaltaminte, apoi TVA de 19% la tot si un comision vamal parca de 0.5%. Faza este ca cei de la VS nu trimit factura ci doar un shipment slip adica o foaie pe care scrie produsele trimise si informatiile necesare daca vrei sa returnezi vreun produs, si atunci toate TV sunt calculate pe baza unui tarifar vamal. Au ei in vama o carte mare unde scrie ce tarif vamal are fiecare produs.
Tu poti cumpara de la VS un tricou cu $10 dar daca in tarifarul vamal este trecut ca un tricou are valoare de $25 atunci ti se aplica TV la $25 pentru ca nu ai factura.
Oricum eu mi-am calculat TV daca ar fi fost sa trimita cei de la VS factura si intotdeauna am iesit mai ieftin dupa calculele celor d ela UPS, asa ca am preferat sa nu imi trimita factura.
Daca te intereseaza mai multe poti sa ma intrebi ca eu comand frecvent de la ei. Chiar azi trebuie sa vina cei de la UPS cu un pachet si iti pot spune mai multe despre TV, cam cat este per fiecare produs.
Gabriela, mama unui ingeras Bianca Maria (21.12.2004 ora 16:42)
http://photos.yahoo.com/simiongabriela
puisorul spune:
Poti sa incerci si pe ebay Anglia. Cel putin pentru copii hainele sunt foarte frumoase si chiar daca preturile is similare cu ale noastre hainele sunt mai frumoase si de firma.
Spor la cumparaturi
31+ cu
Stefana
[URL=http://community.webshots.com/album/561146430ocOnmM]
[/URL]
Carrye spune:
Sunt mai multe feluri de transport. Eu din pacate, am fost nevoita sa apelez la varianta cu cel mai lung termen pentru ca ei isi schimbau nu stiu ce locatii in perioada aia.
Am platit 20$ si au venit cam in 3 saptamani. La posta cand am fost sa le ridic am mai platit 4 lei si cam asta a fost tot.
Mai sunt variante, dar nu mai stiu sa iti spun sigur. Mi se pare ca la 40$ iti vin in 3-5 zile.
Oricum, sunt de foarte buna calitate. Desi am ramas surprinsa cand am vazut ca pe etichete nu scrie Victoria's Secret ci Moda International, made in China. Ma gandesc ca oricum, toate sunt facute in China. Si m-am resemnat bucurandu-ma de faptul ca le-am luat la preturi bune si sunt de calitate.
Sa aveti grija cum va calculati marimile. Eu port marimea S si tot ce mi-am comandat sunt cu o marime mai mare. Cu siguranta, mi-ar fi trebuit marimea XS. Dar am sa stiu pentru data viitoare. :)
Eu cred ca merita, mai ales lenjeria! Este incredibila.
Am vrut sa imi cumpar un pullover din oras si m-a durut sufletul sa dau 200 lei pe el. De la ei l-am luat cu 19$...
Daca mai si gasesti pe cineva cu care sa imparti taxele e perfect.
ingerasu spune:
Carrye varianta de transport disponibila momentan este standard delivery care dureaza intre 14-21 business days, deci zile lucratoare. Dupa Craciun insa vor fi disponibile toate varinatele de transport. Si-au mutat locatia intr-un centru de distribuite mai mare datorita cresterii numarului de comenzi intr-un ritm foarte mare.
Ei trimit produsele, in general, prin curier UPS. Eu am postat o comanda pe 19 noiembrie si azi trebuie sa imi vina coletul, asta in conditiile in care in saptamana in care am postat eu comnada au avut 2 zile libere (Thanksgiving si Black Friday) si nu s-a lucrat. Si am ales varianta standard de expeditie, singura disponibila momentan. Conteaza cate produse iti trimit si astfel aleg cum sa-ti trimita produsele. Daca ai multe produse sau sunt voluminoase atunci le trimit prin curier UPS si ajung imediat. Daca sunt putine si de volum mic le trimit prin posta US postal service si de aceea dureaza 3 saptamani. Daca ti le trimit prin curier poti urmari in orice moment unde este pachetul tau. Intra cu datele tale, user si password si te duci pe order status si acolo intri pe comanda ta si vezi toate detaliile (daca au sau nu produsul in stoc, cand il vor avea in stoc, cand ti-l expediaza, prin ce metoda il expediaza si poti si urmari on line unde se afla pachetul tau).
Revenind la produse, calitatea lor este foarte buna iar preturile sunt mult mai bune decat ce gasesti la noi in magazine. Eu nu am fost pana acum dezamagita de nici un produs si am comandat de la incaltaminte, genti, haine. Si chiar daca ar fi sa platesti si vama tot iesi mai putin decat produsele de la noi. Intr-adevar pe eticheta scrie o alta firma pentru ca ele sunt produse in China. Dar asa fac toti, si cei de la Quelle au produsele fabricate de o alta firma tot din China, asa se practica.
Iar marimile ti le poti determina pentru ca au un tabel, size chart, doar ca este dat in inch. Dar poti face transformarea 1inch=2.54cm.
Taxele vamale insa se aplica per fiecare produs deci pica varianta sa le imparti cu cineva.
Exista si varianta de a le comanda de aici si sa le trimiti la un prieten/ruda in US sau Canada si apoi sa ti le puna la posta. Dar dureaza foarte mult, eu am incercat si varianta aceasta si faceau cu totul vreo 5 saptamani, si ca bani tot pe acolo ajungi. Ca pe langa pretul produsului si adauga si la ei taxe de shipping, este adevarat ca mai mici fata de Romania. Dar, acolo in US se aplica taxe de vanzare de aprox 6% din valoarea comenzii la care adaugi banii pe care trebuie sa ii trimiti rudei sa-ti puna pachetul la posta iar aici la noi la posta cand il ridici ti se aplica si aici vama. Asta doar daca intalnesti un vames cu care te poti intelege si care oricum trebuie sa ii dai si lui ceva.
Asa ca eu am ales varianta sa imi vina direct acasa. Ma costa un pic mai mult dar macar am produsele in max 2 saptamani acasa, la usa prin curier.
http://photos.yahoo.com/simiongabriela
Carrye spune:
Draga mea,
Iti multumesc pentru lectia de economie data. Esti cumva purtatorul de cuvant Victoria's Secret? Ca nu am inteles.
Carrye varianta de transport disponibila momentan este standard delivery care dureaza intre 14-21 business days, deci zile lucratoare. Dupa Craciun insa vor fi disponibile toate varinatele de transport. Si-au mutat locatia intr-un centru de distribuite mai mare datorita cresterii numarului de comenzi intr-un ritm foarte mare.
Nu stiu cat de bine ai citit mesajul postat de mine inainte sa te apuci sa ne "umpli" cu informatii atat de pretioase. Te informez pe aceasta cale, ca nu esti singura femeie care coamnda online. Stiu si eu sa citesc.
Intra cu datele tale, user si password si te duci pe order status si acolo intri pe comanda ta si vezi toate detaliile (daca au sau nu produsul in stoc, cand il vor avea in stoc, cand ti-l expediaza, prin ce metoda il expediaza si poti si urmari on line unde se afla pachetul tau).
Pe bune? Nu stiam!!!
calitatea lor este foarte buna iar preturile sunt mult mai bune decat ce gasesti la noi in magazine.
Oricum, sunt de foarte buna calitate.
Nu inteleg ce ai facut tu aici. Ai citit replicile mele si te-ai gandit tu ca ale tale spuse cu alte cuvinte or sa fie mai interesante?
Intr-adevar pe eticheta scrie o alta firma pentru ca ele sunt produse in China.
Desi am ramas surprinsa cand am vazut ca pe etichete nu scrie Victoria's Secret ci Moda International, made in China. Ma gandesc ca oricum, toate sunt facute in China.
..................sunt fara cuvinte!!!!
Nu am inteles ce ai vrut sa demonstrezi cu acest mesaj. Ne-ai luat efectiv de proaste de parca noi nu am sti sa citim pe un site amarat niste informatii. Pe mine in nici un caz nu m-ai ajutat deloc, doar ai reusit sa ma enervezi fantastic de tare. Simt ca mi-ai scris asa de sus, ca o mare cunoscatoare. Iti recomand sa citesti mai bine mesajele anterioare inainte de a incepe sa arunci cu informatii, inutile, cel putin pentru mine. Macar daca nu mi te adresai mie.
Sau poate asta este singura ta preocupare si deh...ai dat ce ai tu mai bun...cum sa ne cumparam toale din afara ca noi suntem proaste!!!!
ingerasu spune:
Draga Carrye, imi pare rau daca te-am ofensat cu ceva prin mesajul meu anterior dar sa stii ca nu am vrut sa jignesc pe nimeni cu nimic. Am vrut doar sa ajut expunand toate modalitatile de a comanda de la ei.
Nu sunt nici purtator de cuvant si nu sunt nici atotstiutoare. Daca tu crezi asta este problema ta, eu nu am incercat sa jignesc pe nimeni cu nimic ci doar sa expun toate modalitatile pe care le-am incercat eu. Fiecare este liber sa spuna ce a patit sau cum a facut el in anumite situatii si asta nu inseamna jignire.
Daca ajutorul meu a parut o jignire atunci tu ce ai facut fata de mine. Cred ca ar trebui sa citesti si nu sa jignesti, sunt de atatia ani pe acest site si nu am jignit niciodata pe mineni.
Daca ai probleme te rog sa ti le rezolvi si nu sa jignesti. Eu nu am adus nicio jignire si nici macar nu am incercat sa fac asta. Parerea ta nu inseamna ca este aceeasi cu a mea.
Dar fara cuvinte.......... nu are nici un sens sa discut in conditiile in care nu a fost intentia mea cea pe care o crezi tu.
Carrye spune:
Daca ai probleme te rog sa ti le rezolvi si nu sa jignesti.
Am sa te rog sa fii mai atenta la felul in care te exprimi, pentru ca stiu sa citesc foarte bine printre randuri. Asta apropo de jignit.
Si iti repet ca poate nu ai inteles ce am scris mai devreme. Nu am inteles de ce mi te-ai adresat MIE! Ai inceput sa scrii acolo ca si cum vezi Doamne tot ce era scris de mine inainte era prost si noroc cu tine ca m-ai invatat cum sa imi urmaresc comanda. Poate nu mi-ai citit raspunsul in care mi-am exprimat opnia vis-a-vis de subiect. Si te asigur ca a fost cu cele mai bune intentii. Doar ca nu mi s-a parut interesant sa fac pe agentul vamal. Femeia a intrebat cat sunt taxele. Punct. Sunt sigura ca stie sa citeasca si s-ar descurca de minune daca ar vrea sa comande online. Nu crezi?
Scuza-ma, dar ai facut sa para ca noi toate suntem proaste...
Iar faza aia cu vechimea ta pe forumul asta ce vrea sa insemne? Ca noi astea mai "noi" nu stim sa dam raspunsuri asa vaste si complexe ca ale tale?
P.S. Incearca sa numeri de cate ori ai folosit cuvantul "jignit" ;p
Eu zic mai bine sa te relaxezi ca nu dam examen care da raspunsuri mai interesante.
Bafta la cumparaturile online!
robymary spune:
quote:eu am cumparat e la reclamasi RECLAMA ILEGALA.ro.au mai multe branduri si gama larga de produse
Initial creeata de Iubika
Buna,
stiu ca s-a tot discutat subiectul asta sub diverse forme.
Ideea e ca vin sarbatorile si as vrea sa fac putin "shopping" online. Ma intereseaza in special haine de dama & copii, dar la preturi accesibile.
Ma ajutati cu sugestii de magazine online?
Pozici superbe!The Cutest Babies!
Zambiti, va rog!
Un clic pour la forêt
I could give up chocolate but I'm not a quitter...
Click aici pentru a primi zilnic bancuri in casuta de mail!!
Iubika spune:
quote:
Originally posted by robymaryquote:eu am cumparat e la reclamasi RECLAMA ILEGALA.ro.au mai multe branduri si gama larga de produse
Initial creeata de Iubika
Buna,
stiu ca s-a tot discutat subiectul asta sub diverse forme.
Ideea e ca vin sarbatorile si as vrea sa fac putin "shopping" online. Ma intereseaza in special haine de dama & copii, dar la preturi accesibile.
Ma ajutati cu sugestii de magazine online?
Pozici superbe!The Cutest Babies!
Zambiti, va rog!
Un clic pour la forêt
Da`mi un PM cu site`ul, pls :)
Pozici superbe!