Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 (32)
Raspunsuri - Pagina 13
ckristina spune:
dicirstea, uite ce am gasit despre avocado(revista mami special-alimentatia copilului):fructele exotice se introduc dupa ce micutul implineste 1 an;se crede ca inainte de 1 an,kiwi,ananasul si avocado pot provoca reactii alergice.
de ce e bun avocado?
-excelenta sursa de acizi grasinesaturati,benefici pt sist cardiovascular;
-bun furnizor de energie pt organismul micutilor,avand aport caloric de 138kcal/100g(poate ajunge pana la 360kcal/100g)
-e bogat in vitamina c (11mg), vitamine din grupul B, provitamina A,vitamina E,antioxidanta;
are continut ridicat si f divers de minerale(potasiu,magneziu) si oligoelemente(fier,zinc,cupru,mangan)
-fructul copt este foarte usor digerabil.
PRIMA RETETA(dupa 1 an):1 avocado,o jumatate banana,zeama unei jumatati de lamaie. taie avocado in doua,scobeste una din jumatati.umple"barcuta" rezultata cu bucatele de banana si avocado(taie in cubulete miezul scobit). stropeste totul cu zeama de lamaie si serveste.
www.dropshots.com/ckristina" target="_blank">CRISTINA si BIANCA(05.06.2007)
Vali5 spune:
Buna dimineata!
In sfarsit reusesc sa ma asez si eu in fata calculatorulu sa intru pe forum. Am avut un week-end plin. Vineri m-am intalnit cu Bogalina si Mary_lou si ne-am luat cu vorba de ne-a uitat Dumnezeu prin parc
Mai tarziu pun si poze. Sambata am facut pregatiri (mancare si curatenie) pentru duminica, cand am avut masa mare cu parintii si nasii. Si azi trebuie sa strang ca e un haos total.
Am facut sambata prajitura inteligenta si nu mi-a iesit. Chiar nu inteleg unde am gresit ca am facut exact ca prima data ![]()
Va multumesc pentru urarile de Sfantul Andrei!
ancamari
, trebuie sa fie tare greu cu un asa mic terorist, sa nu ai timp de nimic
De ce il duci pentru decalotare? Are probleme? Daca nu sunt probleme mai bine incerci tu usor in fiecare seara la baita. Eu asa am reusit.
Pepsi, nu stiam ca ai fost si la Dominic mamica de mai-iunie. Sa-ti ajute Dumnezeu sa mai facu unul sanatos si voios (poate o fetita, cine stie).
Sunt constienta de faptul ca e foarte posibil mai tarziu sa-mi incalc principiile (luat in brate, luat in pat), dar chiar imi doresc sa reusesc in ce mi-am propus.
Multumim pentru retetele de slabit! 
kay, felicitari pentru dintisorul Soniei! 
Ninutza, felicitari pentru dintisor!
Liviana
, ma bucur tare mult pentru fericirea ta! Eu regret ca nu am avut lapte decat 1 luna jumate. Asa de tare imi doream sa il alaptez cat mai mult.
carstea, si Andrei are problema fontanelei aproape inchise. Si de la 1 luna eu i-am dat numai 1 picatura de Vigantol (la recomandarea dr) si inca ii dau doar o picatura + calciu mai nou (avem aceeasi problema cu trosnitul incheieturilor).
Elteka, ce scump e Elias
Iar comentariile sunt delicioase
Alyna24, am vazut pozele cu David. Tare dulce copilas ai!
I-ai dat pilaf? Cum l-ai facut?
carstea, am vazut poze cu cretolinul tau 
arcadia, ce haios e piticul cand isi baga fata in acvariu ![]()
pitica, eu l-am impartasit vineri pe Andrei, am zis ca macar de Sf Andrei sa fac si eu treaba asta.
chowpersa, felicitari pentru cei 4 dintisori!
andrada, ai fost tare la faza cu "nu te-ai putut abtine" 
Bravo lui Antonio pentru kk singurel! E baiat mare deja 
Ce tare e poza cu stea in frunte.
Iau o pauza ca s-a trzit piticul meu.
Valentina, mamica lui Andrei - 24.04.2007
Botez
Prima excursie
ali24 spune:
andradap
e bine ca ne am inceput saptamana razand.sa sti ca daca aveam fetita sigur mi l as fi dorit pe antonio de ginere,dar poate cine stie o sa fac si o fetita...dar sunt sigura ca ai primit deja destule oferte
.deci ce ochi are ca iti vine sa ii mananci si ce par ...a meu e aproape chel.aaaaaa si tot vroiam de mult sa iti spun ca imi place tare numele antonio si eu am vrut sa ii pun asa dar nu a vrut sotul.
www.onetruemedia.com/my_shared?z=212927cdd301b61bf1c7b3&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete rafisipoze rafi
alina mamica lui rafael albert(25.05.2007)
Ninutza spune:
Fetele m-am gandit ca, daca ne ajuta PEPSI
sa deschidem subiectul cu retete, sa punem fiecare cate un meniu de Craciun, Revelion cu retete cu tot...asa poate ne mai inspiram una de la alta si anul asta rupem gura targului (adik a invitatilor).

http://mirunamaria.blogspot.com/
Miruna Maria, 5 iunie 2007
petit_ange spune:
Madi felicitari pt "tata".
Andrada felicitari pt kk singur singurel. 
Mai nou adica de cand cu diversificarea si Isa s-a constipat rau, face kk tare si plange... Nu stiu ce sa-i mai fac. II dau o para dimineata in fiecare zi dar vad ca nu are efect. I-am dat si suc de mar, morcov crud si portocala dar vad ca nici asta nu are efect... Nu i-am mai dat deloc morcov fiert si am renuntat si la cereale de orez... Din pacate ca ii placea tare mult.
Cred ca o sa incerc cu lactuloza. Se cumpara de la farmacie ? e un sirop? sau e mai bine cu duphalac? am citit pe prospect ca se da si la bebelusi.
Mami de ingeras -
Isabella (21.06.2007)
www.flickr.com/photos/12409567@N03/" target="_blank">Poze cu Ingerasul meu
The world is full of wonders if you look with open eyes!!!
Androix spune:
Pe la bucatarie au tot fost subiecte cu meniuri de sarbatori mi-e sa nu ni-l inkida moderatorii.
Hai sa scriem aici fiecare la ce s-a gandit sa puna pe masa, zic eu.
Deci eu habar n-am inca
cum sunt pana in gat in moloz tare imi este ca anul asta nu o sa mai fac masa de craciun asa cum fac in fiecare an, nu ca mi-ar parea rau. Atata doar ca anul asta vroiam sa-l aduc si pe Mos pentru Filip. Oricum in mare meniul de craciun e neschimbat an de an: racituri de porc, sarmale, carnati friptura si cozonac. De revelion nu stiu ce sa fac. Anul trecut am facut vreo 6 feluri de salate astfel ca a doua zi misunam de foame prin casa ca ni se aplecase de la atata salata evident, toate erau variatiuni pe aceeasi tema si cu maioneza. Pana acum sigur este ca fac salata boef si pulpe de rata la cuptor cu cartofi prajiti. A primit sotul meu din franta o ditai conserva cu pulpe d-astea in grasime de rata. El a mancat si pe-acolo si cica sunt super bune. M-ar mai tenta o ciorba de curcan cu zeama de varza si o piftie de curcan. Ce zic eu ca nu stiu ce fac, iete meniul! Pai cata mancare sa mai fac in plus? Ce hranesc o armata intreaga??? ![]()
Andreea mama de Filip si Georgia
andradap spune:
Vali5, pai poza "cu stea in frunte" e REUSITA pt. ca am fost eu artista... am calculat bine unghiul de incidenta al razei de soare, apoi am calculat un indice de refractie, am strigat "PASARICAAA" sa se uite Antonio si am apasat pe buton...
Si la faza cu abtinutul...pai...la cat de constipat a fost fi-miu ar fi culmea ca eu sa ma abtin 
Ali24, eu ma gandisem ca o sa am o fetita... si ca o va chema Antonia Maria, si daca era baiat... ne gandeam la ANTON.. .dar nu i-a placut sotului si el a dat ideea asta "italienizata"
, desi el recunoaste acum ca mi-a dat ideea in gluma... si pt a sublinia "ridicolul numelui" (zice el)... dar mie mi-a intrat in cap SI NU MI-A MAI IESIT!!!
Legat de KK...
NORMAl ca ma laud... ca se zice ca se obisnuiesc copiii sa faca doar cu supozitor sau termometru daca le faci asa.. ca ar crea o dependenta... ma rog si aici parerei si pareri... ei bine, de-asta ma bucur eu... si sa recunoastem... NU e chiar placut sa stai sa scobesti dupa.... 
PS :Imi place ideea cu retete si meniuri... eu pot sa va furnizez retete de la soacra, bunici, etc... facute de ele toate nu si de mine, ca la bucatarie imi place sa termin toata treaba repede... deci PASTE, OMLETA, chestii de-astea 
EDIT: Petit_Ange, nu apela direct la LACTULOZA (se gaseste in farmacii sub forma de sirop, cu denumirea DUPHALAC)! Incearca sa elimini morcovul si marul... si sa-i dai pere, struguri... poate reusesti...
Andrada de
ANTONIO (12 Mai 2007)
ali24 spune:
SI EU SUNT DE ACORD CU ANDROIX sa scriem aici si despre retele da mancare,nu de alta dar eu abia imi fac timp sa intru aici si nu stiu daca as mai intra si la alt subiect,ca si asa de cand tot zic ca o sa intru la diversificare si nu am mai apucat![]()
www.onetruemedia.com/my_shared?z=212927cdd301b61bf1c7b3&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete rafisipoze rafi
alina mamica lui rafael albert(25.05.2007)
Vali5 spune:
Am reusit sa pun si poze de la intalnirea cu Bogalina si Mary_lou. Cine vrea le vede AICI Ca sa le vedeti pe toate dati next ![]()
Si eu sunt de acord cu meniuri de sarbatori scrise aici.
Valentina, mamica lui Andrei - 24.04.2007
Botez
Prima excursie
lauradi spune:
Buna fetelor!In sfarsit reusesc sa intru si eu pe forum
Eu iar am avut musafiri tot weekendul;de sambata pana ieri au stat la noi soacra,cumnata,cumnatu si nepotu,asa ca a trebuit sa stau de ei,iar ieri pana spre seara s-au mai perindat cativa,ca ,deh,fuse ziua mea.
Iar am avut spectacole cu Ducu si cu nepotu:cand tipa unu,cand altul,cand amandoi in acelasi timp,dupa ce daduse unul tonul;se culca unu ,il trezeau tipetele celuilalt si uite asa….tot o veselie.
Noroc ca au fost niste zile asa placute,mai ales ieri ziceai ca e primavera,si am mai stat si pe afara!
Urez si eu,cu intarziere,
pt sarbatoritii de ieri:
Cezar Florian
Manuela
si pentru cei de azi:
Maria Eleonora
Maria Cristina
Florin Mario
Teodor
Riana Alessya
Pepsi, da ,chiar ai avut belele!Bine ca s-au rezolvat!
Ai facut mamaliga, ca io am facut ieri,cu pulpe la ceaun ,branza de burduf si smantana.![]()
Pitica,eu l-am impartasit pe Ducu o data in postul Sf.Marii si o sa-l mai impartasesc si de Craciun.Preotul a zis ca e bine sa-l impartasesc cat mai des,dar nu m-am mai dus de atunci. Nu prea agreez faptul ca se foloseste aceeasi lingurita;desi pe de alta parte ma gandesc ,ca daca D a lasat asa inseamna ca nu se imbolnaveste nimeni.
Daca tu simti ca trebuie sa te duci,atunci fa-o!Poate asa te mai linistesti si poate si cel mic.
Graviduta, eu nu i-am pus ardei pana acum ,dar as vrea sa-i pun,daca o sa gasesc.Cartoful l-am introdus de la inceput,dar abia acum am inceput sa-l pasez.
Elteka,multumim!![]()
Probabil din cauza cantitatii nu iese,dar o sa vezi cand o sa pasezi mai mult ca ies super bine.
O sa incerc sa pun si eu cantecele de Craciun,doar sa spui unde.
Madi, felicitari pt "tata"!
Wow,Cristina,felicitari si pune pozele alea mai repede!Abia astept sa fac si eu bradutul(cam intr-o saptamana sper sa reusesc,tre sa fac curatenie generala mai inainte),sa vedem ce reactie are Ducu.
Vali, deci si voi ati petrecut
Asteptam pozele...
Andrada, bravo pt Antonio!Super pozele!
Si eu,daca era fetita, vroiam sa-i pun numele Antonia Maria
,dar asa amm renuntat la Anton in favoarea cumnatei ca-l vroia ea pt baietelul ei(Matei Antoniu-n-a fost sotul ei de acord cu Anton si l-a nuantat un pic
)
Uff,de la 10.30 tot scriu la mesajul asta
Acum ma duc sa fac curat la bucatarie,ca vorba lui Vali e haos total.
Laura si DUCU (29.05.2007)