spalatul pe dinti?

spalatul pe dinti? | Autor: Ela-Z

Link direct la acest mesaj

Am si eu o cand incepem sa-i spalam pe dintuci pe si cum procedam?
Ela si Octavian

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

Pana la un an si jumatate,curata-i dintisorii cu o compresa sterila de doua ori pe zi.Daca vrei,poti peria dintisorii cu o periuta pentru copii,fara pasta de dinti.Daca te lasa,poti peria si limba,pentru ca acolo se "ascund" multe bacterii.

Lia&Andrew

Ela, am intrebat eu la clinica virtuala si vezi mai sus ce mi-a raspuns Lia. Daca vrei mai multe detalii, posteaza acolo intrebarea.

pupici,

Cora si Mara mica (9luni)

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iomi spune:

Noi in jur de 1 an am cumparat prima periutza si am inceput sa o folosim mai mult in joaca, fara pasta. Incet-incet a devenit un obicei si de pe la 1 an si 7-8 luni am cumparat si pasta speciala pentru bb, care ii place foarte mult si abia asteapta spalatul pe dinti ca sa o pape!!!!!!
Acum (1 an si 9 luni) stie deja ca seara dupa laptic si dimineata dupa masa urmeaza spalatul pe dinti, si desi nu are rabdare mereu sa execut eu toate miscarile ca la carte, ne descurcam destul de binishor....
Succes si placuta!!!
Ioana & bb Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela-Z spune:

Cora despre ce clinica virtuala vorbesti? lumineaza-ma si pe mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

http://www.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=42

Ela vezi shortcut. Pune intrebari legate de dintzuci la subiectul pentru Lia.

pupici

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Mie mi-a zis pedi (pediatrul) s-o spal pe dintisori de la 11 luni (s-a intamplat ca am fost in "vizita" la el). Asa ca folosim si pasta si periuta si ne spalam in toata regula

Am uitat sa spun ca Julia are 4 dinti sus si 2 jos.
Aaa... si inca ceva! folosim pasta de dinti speciala pentru bebe cu dintii de lapte (nu are fluor, tot la recomandarea lui pedi!)

Adela & Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

pediatrul meu mi-a spus sa-i spalam dintzucii o data pe zi (seara) cu o periuta de dinti moale (fara pasta), pentru copii, sau cu o compresa sterila inmuiata in apa plata si infasurata pe deget. si mi-a mai recomandat (desi nu e cazul nostru), pentru evitarea aparitiei cariilor, sa nu-l lasam pe bebe sa adoarma "cu sticla". cica multi practica asta, pentru ca bebe adoarme mai bine si, daca-i vine cheful sau setea, se poate alimenta singur. acum eu nu vad cum ar face asta un bebe care nu stie inca sa manance sau sa bea singur, dar poate aici copiii or fi mai emancipati... sau parintii mai comozi...

pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela-Z spune:

Imi puteti spune ce pasta de dinti folositi? ca nu stiu ce sa cumpar.
Ela si Octavian
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

Si eu vreau sa stiu ce pasta de dintzi si de care periutza pt. bebe, de unde sa luam. Multumesc

Petruta & bb Mihai

http://community.webshots.com/user/gabrielmil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iomi spune:

Noi am luat de la farmacie (ca era mai aproape, dar se gasesc si la supermarket-uri) cea mai mica periutza de dintzi pentru bb. Si pasta de dinti tot de acolo, exista si aquafresh, si colgate, si altele, cred ca tot cam aia e. Oricum, puneti foarte putina la inceput (cat un bob mic de mazare)!!
Succes la !!!
Ioana & bb Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brotacel spune:

Pe copii mei am īnceput sa īi spal pe dinti de la vreo opt-noua luni, de cīnd le-au aparut primii dintisori.
Cu timpul dupa ce au crescut s-a creat reflex si se spala de trei ori pe zi pe dinti.
Seara este un īntreg ritual si se mai uita si īn oglinda sa vada daca le sclipesc dintii.
In orice caz pot sa va spun ca au o dentitie perfecta.
Mergem de doua ori pe an cu placere la medicul stomatolog la control, dar pīna acum nu au nici o cariuta.

Mergi la inceput