Torturi si prajituri (3)
Raspunsuri - Pagina 8
monica-elizabet spune:
quote:
Originally posted by Hildegard
Pana acum am pregatit urmatoarele prajiturele:
-piersici
-flori cu miez dulce
-fursecuri cu cocos(reteta postata de Natalia)
-bombite de ciocolata cu lichior de visine
-nuci
-ciocolata de casa cu nuci
-fursecuri cu scortisoara
-truffle de ciocolata
-fursecuri de vanilie:stelute,braduti,covrigei
-baigli cu mac si nuca
BLOGUL MEU
Veronica
si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
Veronica felicitari!!! totul arata super si cred ca-s si tare bune...arunca si la mine macar o piersica
Craciun Fericit!
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
Hildegard spune:
PERSICI
reteta Afrodite culinar.ro
Ingrdiente-aluat
- 3 oua
- 200g zahar pudra
- 200ml ulei
- 1 pac. praf copt
- 1 pac. zahar veniliat
- 1 lamiie coaja
- 600-700g faina
Ingrediente-umplutura:
- 250g nuci macinate
- 50g zahar pudra
- 20g cacao
- 1 pac. zahar vaniliat
- 10ls rom
- 6ls marmelada acrisoara
- 2ls suc lamiie
- 2 ls suc portocale
- 2ls srafide inmuiate in rom
Ingrediente-decor:
- coloranti alimentari(rosu,galben si verde)
- 500g zahar tos
Mod preparare-aluat:
Se freaca ouale cu zaharul,zaharul vaniliat,coaja de lamiie si se adaoga uleiul alternativ cu faina i prealabil amestecata cu praful de copt.Se pot pune de la 600g faina pina la 700g.deoarece depinde de marimea oualor.Se framinta un aluat din care se formeaza bilute cu greutatea de6-7 g.Acestea se aseaza pe o tava captusita cu hirtie de cpt cu o distanta de 2-3 cm intre ele.Se apasa putin pe fiecare biluta sa nu creasca prea mulz in inaltime si se coc la o temp de 160-170 grade 15-20 min.Cind incep sa prinda putina culoare de jur imprejur atunci sint gata.Dupa ce toate cojile de piersici sint coapte ,cu ajutorul unui virf de cutit mic de buc. se scobesc cojile in asa fel incit in gaura obtinuta sa intre umolutura urmatoare.
Mod preparare-umplutura:
Din pesmetul obtinut de la scobirea cojilor de piersici se amesteca cu nucile macinate(pot fii si citeva fin zdrobite printre ele si daca inainte de macinare vor fii si putin prajite vor fii si mai bune la gust,piersicile),cu cacaoa,cu zaharul si zaharul vaniliat.Toate aceste ingrediente uscate se amesteca bine dupa care se adaoga restul ingredientelor si se framinta umplutura bine pina devine nici prea moale nici prea tare,numai buna de umplut cojile de piersici cite 2.
Mod-decorare:
Se pregatesc trei recipiente micute se pune in 2 cite 3-4 ls apa(eu am pus rom)si intr-unul 5-6 ls.apa sau rom si in fiecare se amesteca putina culoare.In cel care contine lichid mai mult se pune culoarea galbena.Bilutele unite cu umplutura cite doua, se coloreaza cu ajutorul unor pensule mici,prima data cu galben,putin cu verde si rosu,dupa care imediat se dau prin zahar tos.
POZE AICI:http://veronicascakes.blogspot.com/search/label/Meniu%20Craciun%202007
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
Hildegard spune:
Monica, CRACIUN FERICIT si tie!
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
_giulianna_ spune:
Buna fetelor dragutelor!
V-am citit de la cap la coada in cautarea unei retete de tort de mere. Maine merg cu cotul in vizita la cumnata si vroiam sa fac un tort, de mere ma gandeam eu ca-i mai usor si nu sunt ffff iscusita in arta torturilor.
M-am hotarat sa fac tortul amandina.
Cateva intrebari daca mai e cineva pe-aici bineinteles :)
1. daca n-am forma speciala de tort blatul se poate coace si intr-o cratita normala nu?
2. mie imi place foarte mult ideea glazurii cu fanta, de la prajitura cu fanta. as putea sa o folosesc cumva in acest tort? ma gandesc sa nu fac glazura de ciocolata deasupra, ci sa imbrac in glazura cu fanta
ce ziceti?
*******************************************************
Nu-i nimeni drac si nimeni sfant...credinta-i val ,iubirea vant si viata fum...
de ziua mea 16.06.2008 vreau sa fiu
Hildegard spune:
Giulanna, poti face cum zici tu dar atunci nu mai este tort amandina. Tortul amandina este insiropat cu sirop din zahar ars, si crema de cioco cu glazura tot de cioco.
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
Criss75 spune:
Anul acesta nu m-am strofocat cu prajituritul, stiu din experienta anilor trecuti ca nu se mananca daca sunt prea multe, si decat sa se arunce, mai bine am facut mai putine feluri.
Prin urmare am facut cornuletele cu bacon si cascaval, care se mananca intotdeauna primele,
http://good-times.webshots.com/photo/2697915140102224540PdERVu
bilute cu visine, ciocolata si cocos, si m-am jucat putin si am facut si niste bobite de cafea (uriase, ce-i drept)
http://good-times.webshots.com/photo/2409632530102224540QqzMGo
si o prajitura cu blat de cocos, am vazut pe forum ca spunea cineva ca se cheama "O noapte la Venetia", ei, n-am stiut, eu am reteta cu http://good-times.webshots.com/photo/2636437890102224540RYhsTUdenumirea simpla, Prajitura cu blat de cocos.
Criss si Alex
Hildegard spune:
Criss, foarte frumoase si apetisante prajituri ai facut!
CRACIUN FERICIT!
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
Criss75 spune:
Pentru ca prajiturile s-au cam terminat, mai sunt doar resturi, si pentru ca azi voi avea musafiri, am facut din nou aceste cornulete cu sunca, preferatele lui Alex
http://good-times.webshots.com/photo/2032095160102224540SxzVIk
si pentru ca aluatul a fost prea mult si sunca prea putina, restul le-am umplut doar cu cascaval ras, si am presarat si chimen.
http://good-times.webshots.com/photo/2204528340102224540LCtSve
Si pentru ca trebuie si ceva dulce, am facut savarine. De cand am descoperit reteta, e favorita la noi si o fac des.
http://good-times.webshots.com/photo/2207134170102224540UaGetw
LYLY809 spune:
quote:
Originally posted by Hildegard
Lyly,uite aici am pus ceva explicatii:
http://veronicascakes.blogspot.com/search/label/Pasta%20de%20lapte%20prafBLOGUL MEU
Veronica
si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
multumesc!
Sarbatori fericite! si "La multi ani" puiului Stefan
Lacri si Alec 30 mai 2006