Torturi si prajituri (3)
Raspunsuri - Pagina 3
borzasimo spune:
Salutare Fetelor
Cine stie sau cine are prajitura BUDAPESTA va rog ffff frumos va-s fi recunoscatoare, daca mia-ti dao si mie, am mancat la cineva e ffff buna, va multumesc anticipat
Hildegard spune:
borzasimo, am vazut ca este in nr. Practic in Bucatarie nr. 10 la pg 86...eu acuma nu am timp s-o scriu, poate maine o scriu.
Sa nu te superi pe mine, dar efectiv n-am vreme s-o scriu
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
Hildegard spune:
Borzasimo, uite eu de dimneata m-am hotarat sa fac pe azi prajitura Budapesta. O s-o pun si aici, ok?
Acuma trebuie sa upmlu cu crema si sa o las sa steie putin, cateva ore.
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
Hildegard spune:
Imi pare rau ca n-am pus prajitura, am s-o pun maine. Acum am ajuns acasa!
Prajitura este foarte gustoasa.
Pe maine!
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
borzasimo spune:
Hildegard te este ca e buna?
vai nu mai pot, te rog mult,mult sa ne-o scri si noua cind ai tu timp
Hildegard spune:
De acum cand am sa mai fac aceasta prajitura o voi face asa:
-tai blatul galben in 2 si asamblez asa:
foaia maro,crema,blat galben,crema,foaia moaro,crema,blat galben,crema deoarece foaia maro de deaspra a fost foarte sfaramicioasa.Prajitura este foarte gustoasa si usoara.
Prajitura Budapesta
-luata din revista practic
Pentru foile de cacao avem nevoie de:
-300 g faina
-10 g untura sau margarina(eu am pus untura)
-1 ou
-100g zahar pudra
-1 lingura cacao
-1/2 plic praf de copt(eu am pus bicarbonat)
Cum procedam pentru foi:
-Din aceste ingrediente se framanta un aluat elastic si daca iese prea vartos se pot adauga 2 linguri de smantana. Din acest aluat se fac 2 bile din care se coc 2 foi pe dosul tavii, 10 minute la foc mediu.
Blat galben:
-6 oua
-10 linguri apa calduta
-230 g faina
-1/2 plic praf de copt
Cum procedam pentru blat:
-se freaca galbenusurile cu zaharul,se adauga apoi treptat apa calduta, pana se obtine o compozitie groasa si spumoasa.Se adauga faina,praful de copt si la urma albusurie bine batute spuma. Se coace (se incearca scu scobitoarea) in tava in care am pus hartie de copt.
Crema:
-70 g faina
-500 ml lapte
-250 g zahar
-1 pachet unt sau margarina(eu am pus 1 cub de rama)
Cum procedam:
-amestecam 1 minut faina ,laptele,zaharul cu mixerul iar apoi p[unem pe foc si amestecam cu lingura de lemn pana se ingroasa.Se lasa la racit. Margarina trebuie sa fie la temp. camerei. Cand crema s-a racit se incorporeaza crema in margarina(eu am pus cubul intreg de rama in crema si am amestecat cu mixerul si a fost ok)
Asamblare:
-foaia maro,crema,blat galben, crema, foaia maro, zahar pudra
Eu am facut asa:am pus glazura de ciocolata peste foaia maro, deoarece i s-a parut cam tare foaia maro. Peste am picurat cioco alba topita.
POZE www.veronicascakes.blogspot.com/" target="_blank"> AICI
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
borzasimo spune:
Hildegard iti multumes din suflet, sa iti dea Dumnezeu sanatate sa mai poti face si sa ni le scri si noua, buna idee cu blatu taiat eu asa o sa fac, daca spui ca foaia de deasupra se farmiteaza, te si inca o data miiiii de multumiri
matiz spune:
buna fetelor!veronica te roooggg din suflet puene retetele la torul amandina ,cu crema capucino si cele de ciocolata!!!la mancarici nu mai scriem?va pup pe toate!!
Iza&Matei 21-09-2004
Criss75 spune:
Azi doar ceva foarte rapid, muffins-uri cu afine si am mai pus si cate o visina din visinata.
http://good-times.webshots.com/photo/2396186900102224540KKimbH
Criss si Alex