Torturi si prajituri (3)
Raspunsuri - Pagina 14
Hildegard spune:
BOMBITE CU CIOCOLATA SI LICHIOR DE VISINE
-resturi de aluat(eu am avut la congelator bat ramas de la tot felul de torturi)
-lichior de visine cat vreti voi
-150 g unt
-150 g biscuiti sfaramati
-150 g cocos
Se amesteca resturile de aluat,biscuitii cu untul care a stat la inmoiat la temp camerei, se pune lichiorul de visine. Se formeaza bombite care apoi se trec prin cocos.
POZE:http://veronicascakes.blogspot.com/search/label/Meniu%20Craciun%202007
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
Hildegard spune:
FURSECURI SIMPLE DE VANILIE SI CACAO DECORATE
-reteta babyca culinar.ro
-150g unt
-150g zahar pudra
-2 oua
-2 linguri smantana
-arome
-un varf de cutit de praf de copt
-1 lingura alcool ( eu am pus alexandrion)
-faina cat cuprinde ( cam 500g )
Se freaca untul cu zaharul. Apoi se adauga trepatat ouale. Urmeaza smantana,aromele iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Se intinde cu sucitoarea, se deupeaza cu diferite forme si se orneaza dupa imaginatia noastra.
Eu am facut si cu cacao o parte.
am orant cu glazura din lamaie colorata. Am ornat cu seringa.
POZE:http://veronicascakes.blogspot.com/search/label/Meniu%20Craciun%202007
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
Hildegard spune:
PIERSICI
-reteta Afrodite culinar.ro
Ingrdiente-aluat
- 3 oua
- 200g zahar pudra
- 200ml ulei
- 1 pac. praf copt
- 1 pac. zahar veniliat
- 1 lamiie coaja
- 600-700g faina
Ingrediente-umplutura:
- 250g nuci macinate
- 50g zahar pudra
- 20g cacao
- 1 pac. zahar vaniliat
- 10ls rom
- 6ls marmelada acrisoara
- 2ls suc lamiie
- 2 ls suc portocale
- 2ls srafide inmuiate in rom
Ingrediente-decor:
- coloranti alimentari(rosu,galben si verde)
- 500g zahar tos
Mod preparare-aluat:
Se freaca ouale cu zaharul,zaharul vaniliat,coaja de lamiie si se adaoga uleiul alternativ cu faina i prealabil amestecata cu praful de copt.Se pot pune de la 600g faina pina la 700g.deoarece depinde de marimea oualor.Se framinta un aluat din care se formeaza bilute cu greutatea de6-7 g.Acestea se aseaza pe o tava captusita cu hirtie de cpt cu o distanta de 2-3 cm intre ele.Se apasa putin pe fiecare biluta sa nu creasca prea mulz in inaltime si se coc la o temp de 160-170 grade 15-20 min.Cind incep sa prinda putina culoare de jur imprejur atunci sint gata.Dupa ce toate cojile de piersici sint coapte ,cu ajutorul unui virf de cutit mic de buc. se scobesc cojile in asa fel incit in gaura obtinuta sa intre umolutura urmatoare.
Mod preparare-umplutura:
Din pesmetul obtinut de la scobirea cojilor de piersici se amesteca cu nucile macinate(pot fii si citeva fin zdrobite printre ele si daca inainte de macinare vor fii si putin prajite vor fii si mai bune la gust,piersicile),cu cacaoa,cu zaharul si zaharul vaniliat.Toate aceste ingrediente uscate se amesteca bine dupa care se adaoga restul ingredientelor si se framinta umplutura bine pina devine nici prea moale nici prea tare,numai buna de umplut cojile de piersici cite 2.
Mod-decorare:
Se pregatesc trei recipiente micute se pune in 2 cite 3-4 ls apa(eu am pus rom)si intr-unul 5-6 ls.apa sau rom si in fiecare se amesteca putina culoare.In cel care contine lichid mai mult se pune culoarea galbena.Bilutele unite cu umplutura cite doua, se coloreaza cu ajutorul unor pensule mici,prima data cu galben,putin cu verde si rosu,dupa care imediat se dau prin zahar tos.
POZE:http://veronicascakes.blogspot.com/search/label/Meniu%20Craciun%202007
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
Hildegard spune:
FURSECURI CU MIEZ DULCE
-reteta apartine lui Afrodite culinar.ro
Ingrediente pt. ca 40 buc
- 200g faina
- 150g nuci macinate
- 100g zahar
- 200g unt
- 100g marmelada
- 50g zahar pudra
- coaja de lamiie
- 2 galbenusuri
Mod preparare:
Se amesteca si se framinta impreuna,faina,migdalele,coaja de lamiie,zaharul,galbenusurile si untul.Se impacheteaza in folie de nailon si se pune la frigider pt. 30 min.
Cuptorul se incinge la 150C-ventilat170C -normal
Aluatul se intinde subtire si se taie rondele.
Jumatate din ele fara cauri iar cealalta jum. cu gauri.Se aseaza pe o tava captusita cu hirtie de copt si se cococa. 10 min.
Rondelele cu gauri se dau prin zahar pudra.
Marmelada se incalzeste f. putin si se pune intr-e doua rondele.
Una fara gauri si una cu gauri.
POZE:http://veronicascakes.blogspot.com/search/label/Meniu%20Craciun%202007
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
Hildegard spune:
FURSECURI CU SCORTISOARA
-reteta lui Afrodite de pe culinar.ro
Ingrediente:
-aluat:
- 100g unt
- 100g zahar(eu pun zahar pudra)
- 2 galbenusuri ou
- 170g faina
- 1/2 pac. praf copt
Ingrediente
-umplutura:
- 4 galbenusuri
- 200g zahar
- 1 pac. zahar vaniliat
- 200g nuci macinate
- 2lc scortisoara
- 6 albusuri de ou
Mod preparare: Cuptorul se incinge la 200C.
Faina se amesteca cu praful de copt.Untul care are temp. camerei se freaca bine cu zaharul pina ce zaharul sa topit,se adaoga mai departe galbenusurile si faina.
Aluatul bine mixat se intinde uniform pe o tava captusita cu hirtie de copt.
Pt. umplutura se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vaniliat pina ce zaharul sa topit(ca. 5 min.),se adaoga nucile macinate si scortisoara si se amesteca totul bine.
Albusurile se bat spuma,pina ce spuma devine tare si nu mai curge.1/3 in masa de albusuri se amesteca cu masa de galbenusuri si nuci,iar restul spumei de albus se mesteca cu atentie,doar cu o lingura in aceeasi masa.
Intai pune un strat de gem de caise sau gustui sau ce vreti voi...eu am pus de gutui, asta sa se fixeze mai bine blatul de crema de albusuri.
Umplutura se toarna peste aluat si stratul de gem si se intinde uniform.
Totul se da la copt pt. cam 25 min.
Se scoate tava si se trage prajitura cu hartie de copt cu tot pe gratarul de bucatarie. Se taie bucatele dupa ce s-a racit.
poze:http://veronicascakes.blogspot.com/search/label/Meniu%20Craciun%202007
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
Hildegard spune:
TRUFFE DE CIOCOLATA
reteta Seima culinar.ro
Ingrediente pentru 22 bucati:
-100 gr ciocolata taiata
-45 gr unt
-55 gr zahar praf
-un varf sare
-2 oua mici
-esenta vanilie
-100 gr faina
-10 gr cacao,
-0,5 lingurita rasa praf de copt (nu prea mult ca sa nu crape tare biscuiteii).
-90 gr zahar praf (pentru pudrat)
Untul si ciocolata se pun pe foc mic si se amesteca pana se va omogeniza compozitia, apoi adaugam zaharul si punem mixerul in functiune
Apoi adaugam pe rand cate un ou si esenta de vanilie - mixam bine.
Faina se amesteca cu cacao, un varf de sare, si praful de copt
Totul se adauga peste compozitia ciocolatoasa. Mixam bine, acoperim vasul cu o folie si punem Auatul la frigider 2 ore.Aluatul nu trebuie sa curga de pe paletele mixerului.
Din aluatul racit se modeleaza bilutze de aproximativ 2,5 cm diametru, se tavalesc bine prin zahar praf .
Se aseaza in tava pe hartie de copt, la distanta de 4 cm intre ele.
Se vor coac la 160 grade C timp de 10-15 minute - cuptor preincalzit.
Cand sunt gata, biscuitii se vor lasa 2 minute in tava, dupa care vor fi scosi si lasati sa se raceasca.
POZE:http://veronicascakes.blogspot.com/search/label/Meniu%20Craciun%202007
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
Hildegard spune:
FURSECURI CU COCOS
reteta o am am de la Natalia desprecopii.com
-150 g fulgi de cocos (cam 2 pahare)
-2 oua
-100 g zahar (1/2 pahar)vanilie
Se amesteca toate ingredientele si se modeleaza bilute cam de marimea unei nuci.
Se pun pe o tava tapetata cu hirtie de copt si se coc la foc mediu pina se rumenesc (15-20 minute).
POZE:http://veronicascakes.blogspot.com/search/label/Meniu%20Craciun%202007
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
Hildegard spune:
BAIGLI CU MAS CI NUCA
-reteta lui Marika (culinar.ro)
-1 kg faina
-100 gr. unt
-100 gr. margarina topita
-2 oua
-sare,
-20 gr. drojdie inmuiata in lapte caldut(eu am pus 50g si n-am lasat la dospit primele 3)
-un pic de zahar lapte cat cuprinde (cca 250 grame)
Se framanta , se lasa la dospit 1/2 ora
Umplutura:
1). 50 grame zahar se fierb in 120 grame apa , se adauga 200 grame nuca macinata , lapte , iar dupa racire searomatizeaza cu scortisoara , coaja de lamaie+cateva picaturi de lamaie.
2). 50 grame zahar se fierb in 120 grame apa , se aduga 200 grame mac macinat , 50 grame unt , un mar ras si stafide. Eu fac 6 cozonaci ...ca nu-mi plac chiar asa de subtiri , ii pun in tava intinsa de la cuptor , cu spatii intre ei , pe lateral ii ung cu putin ulei , iar deasupra cu ou batut. Se coc pana sunt rumeni dasupra.
POZE:http://veronicascakes.blogspot.com/search/label/Meniu%20Craciun%202007
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
Hildegard spune:
CIOCOLATA DE CASA CU NUCA
POZE:http://veronicascakes.blogspot.com/search/label/Meniu%20Craciun%202007
RETETA ESTE AICI:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=112055&whichpage=2
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
LYLY809 spune:
Draga Veronica, am facut praji Majestic dupa reteta postata de tine, uite www.flickr.com/photos/14372952@N04/2170844623/" target="_blank"> Aici netaiata si www.flickr.com/photos/14372952@N04/2171637954/in/photostream/" target="_blank"> Aici si www.flickr.com/photos/14372952@N04/2171638472/in/photostream/" target="_blank"> Aici
Si sa stii ca am mai pus okii pe cateva retete, primele pe care le voi face sunt praji LCD si Mozaic. Esti o adevarata artista, am vazut tot ceea ce ai facut si o buna ...profesoara
Ce greseli am facut la Majestic: am pus cioco amaruie pentru glazura, la insistentele sotului si nu am diluat-o, am adaugat doar putin amaretto, drept pentru care partea de deasupra s-a intarit cam tare, mi-am dat seama dupa ce am intins glazur, de aceea am incercat sa mai dreg apoi busuiocul, dupa ce am pus cativa fulgi de cioco alb am mai topit nitica cioco alba pe care am diluat-o mai mult si am ornat dasupra cu ea...insa tot aia a fost, exceptand efectul vizual
Lacri si Alec 30 mai 2006