Torturi si prajituri (3)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Veronica , excelent ti-a iesit prajiturica. Exact asa mi-au iesit si mie foile (dar n-au fost sfaramicioase) - cred ca depinde cantitatea de faina si de margarina.

Excelenta prezentarea pe imagini.


istorioare cu talc (pentru copii)

www.crestinortodox.ro/AscultaCasa_cu_mireasma_de_brad_lectura_Florian_Pitis-1261.html" target="_blank">povesti audio (pentru copii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magh spune:

Criss75,
poti sa-mi dai si mie reteta pentru prajitura cu blat de nuca de cocos, si cea de savarine (arata delicioase).
Am cautat pe forum dar nu le-am gasit.
Mersi mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by magh

Criss75,
poti sa-mi dai si mie reteta pentru prajitura cu blat de nuca de cocos, si cea de savarine (arata delicioase).
Am cautat pe forum dar nu le-am gasit.
Mersi mult.



Cu mare placere.
Prima reteta o am de la mama unei prietene, si e o prajitura foarte buna.
Prajitura cu blat de cocos

Blat alb : 7 albusuri se bat spuma tare, se adauga pe rand 10 linguri zahar si se bate in continuare pana se topeste zaharul, se adauga 150 g fulgi de cocos si o lingura de faina.
Se pune in tava pe hartie de copt.
Blatul de cacao: 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri faina.
Se separa ouale, se amesteca galbenusurile cu zaharul, pana se topeste zaharul, se bat albusurile spuma, se aduga la galbenusuri, impreuna cu faina si se amesteca bine, apoi se adauga 3 linguri cacao. Se pune peste blatul de cocos si se coc impreuna la foc mic, aproximativ 25 min (in functie de cuptor).

Crema: 7 galbenusuri se amesteca cu 200 g zahar pudra si se fierb pe aburi pana cand crema se ingroasa, apoi se adauga o lingura cacao si cateva picaturi esenta de rom (romul nu e prevazut in reteta dar eu pun putin). Crema se lasa sa se raceasca bine.
200 g unt sau margarina Rama (eu pe aceasta o folosesc la creme) se bate cu mixerul pana devine spumoasa, apoi se adauga crema rece si se amesteca bine.
Se pune peste blat si se lasa in frigider aproximativ o ora, dupa care se pune deasupra glazura de ciocolata (eu pun ciocolata menaj pe care o topesc cu putina apa si putin ulei sa devina lucioasa).



Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Reteta de savarine am luat-o de pe culinar dar am mai modificat-o se fac foarte rapid, usor si sunt delicioase.


Savarina
Blat: 5 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri pesmet.
Se separa ouale, se amesteca galbenusurile cu zaharul, se bat cu mixerul pana devine ca o crema spumoasa si zaharul se topeste, se adauga pesmetul si albusurile batute spuma tare. (daca ouale sunt mari mai adaugi o lingura pesmet)
Eu le coc in tavi pentru briose, pentru ca nu am forme speciale pt. savarine.
Sirop: 1 pahar de apa, 150 g zahar, o sticluta sau fiola cu esenta de rom.
Pt ornat: 400g frisca , (eu folosesc frisca naturala de la un producator local, Sanlacta, si am nevoie de 2 cutii)
Ca sa stea frisca tare, o bat intai cu mixerul pana cand e aproape gata, apoi adaug 2 linguri zahar si o vanilie si mai bat pana se intareste. La final adaug gelatina (intr-o canita de tabla pun 2 linguri apa si o lingurita granule de gelatina, le las sa se umfle, apoi usor deasupra focului incalzesc gelatina atat cat sa fie lichida, dar sa nu se infierbante pt. ca astfel nu mai e buna, si torn gelatina lichida peste frisca, mai ba putin cat sa se amestece si pun frisca la frigider. Dupa 10 - 15 min e foarte buna nu se lasa, si umplu savarinele.

Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Va rog ajutati-ma urgent cu reteta prajiturii "krem alla krem" daca o aveti, nu mi se incarca siteul culinar.ro





Daria & GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fannna2003 spune:

va multumesc din suflet...atat eu cat si familia mea...am "furat" de la voi si am executat ieri:
piersici
alba ca zapada
negresa vesela
o noapte la venetia si am facut si cornete(conuri)umplute cu crema...nu am avut ce ce face poze dar eu zic ca a iesit bine
va multumesc inca odata si va urez sarbatori fericite!
promit ca am sa mai execut din listuta voastra

beau in cea mai tare cafenea alaturi de zuzele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

Mamgiuliei, uite aici reteta: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77224&whichpage=12

Adriana 11+ si Mihnea Stefan (11.11.03)

Creatii culinare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Multumesc, multumes, multumesc !!!




Daria & GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fannna2003 spune:

NECESAR
Blat:
6 oua
6 linguri de zahar
1 plic (80 g) Creme Ole de ciocolata

Crema:
200 ml smintina dulce 32% grasime (Dorna rosu), rece
200-220 ml lapte rece
1 plic (80 g) Creme Ole de vanilie

Glazura:
2 linguri apa
2 linguri zahar
2 linguri brandy
100 g ciocolata
100 g unt

PREPARARE
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cite un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfirsit se adauga praful Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic (maxim 30-45 de secunde), cit sa se omogenizeze.

Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm unsa cu unt sau asternuta cu hirtie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adincitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.
Asa arata copt:


Crema:
Se pun intr-un bol smintina, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine.

Se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider.


Glazura:
Se infierbinta apa, se adauga zaharul, amestecind. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pina la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc amestecind pina se topeste si untul. Se lasa la racit.
(Aici am sarit peste poza, poate la urmatoarea incercare completez biggrin.gif )
Cind a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform. Se da la rece pentru 2-3 ore.


Apoi se portioneaza si se savureaza.



beau in cea mai tare cafenea alaturi de zuzele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Multumesc foarte mult, am copiat, maine se executa ! Abia astept, mi-e o poftaaa



Daria & GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput