Strumfi de iulie-august 2007 (30)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns samadhi spune:

Groxy: m-ai socat! pai pediatru acela nu mai are toate mintile!!!Desigur ca inveti din greseli dar el nu trebuia sa iti dea antibiotice imediat, mai ce doctori, iti vine sa le da-i in cap nu alta! Scuza-ma dar ma oftica asemenea oameni!

Mami de Maxima Andreea 13.08.2002 si Merwana Tahira 17.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns groxy spune:

Asa e samadhi ,si mie imi venea sa imi dau una in cap pe urma ,dar na,e o doctora care ,cica are pe putin 30 de ani de experinta cu copiii.Cred insa ca s-a prostit de atata munca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Hapciu si eu de dimineata!

Urez si eu LA MULTI ANI tuturor romanilor de aici si de peste hotare!

ce papam azi? tort ceva?

karligutza
sunt mamica Adelutei

Trimitem un gand? - o actiune demna de toata lauda!
niste copilasi pot fi mai fericiti cu ajutorul nostru! www.expres.ro/article.php?artid=332467#" target="_blank">povestea lor aici

haideti de Craciun sa daruim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

si andra a avut rosu in gat dar nu i-am dat antibiotic. a trecut cu multa rabdare, oscillo (de vreo 3 ori), mult ser in nasuc si batista bb cand nu se mai putea fara.

nico, mami de Andra 09.08.2007 si Alex 21.07.2003
www.flickr.com/photos/9282960@N06/" target="_blank"> poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oaana spune:

Karligutza,sanatate multa....ai grija sa n-o racesti pe Adelicioasa...
Shamadi,cel mai mare brad din Europa e in Bucuresti,in piata Unirii are 76 de metri.....

Oana,mami de bebe Aaron(21.07.07)si Iosua(5.10.2005)

http://www.flickr.com/photos/14066329@N04/

"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Samadhi, 'neata, buna cafeaua .

Groxy, Panadol Baby se da daca are febra puiul, cu nasucul singura solutie este cu ser fiziologic sau apa de mare si scosi mucisorii, Oscilo se poate da cate 10 granule dimineata si seara timp de 3 zile. Daca vrei sa respire mai bine, poti lua Karvol, sunt niste capsule cu diferite uleiuri eterice, se taie capsula si se pune pe o batista aproape de capul copilasului, dar cat sa nu ajunga la ea, ajuta la respiratie. Pediatrii spun ca stranutul si tusea trec in 3-5 zile, iar obstructia nazala in 10-14. Sanatate multa.

Carla, mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Nu vreau sa ma bag in discutie asa ca musca in lapte, dar am o rugaminte la voi ( pe care mi-o argumentez prin faptul ca chiar daca nu postez des, sa stiti ca citesc aproape in fiecare zi...).
Cand exprimati pareri negative vis-a-vis de metodele de crestere al celorlalti copii, incercati sa nu mai fiti asa vehemente in afirmatii. Pe mine personal nu ma afecteaza prea mult, stiu in mare parte ce am de facut si ce greseli nu trebuie sa repet, dar multe dintre noi sunt la primii copii si amintindu-mi cum eram eu la Stefi si cum ma panicam la orice titlu, imi inchipui ca asa fac si mamicile de primul copil. Asta referitoare la discutia despre iaurt. Este adevarat ca toate cartile de specialitate spun mai nou ca nu se da iaurt mai devreme de 6 luni, dar prin exceptie, cand copilul prezinta o oarecare intoleranta la lapte(manifestata prin alergii, varsaturi...) deci nu asimileaza, stiu ca trebuie inceputa mai devreme diversificarea. Cunosc personal cazul unui baietel care a refuzat laptele de orice fel, devreme, in jur de 5 luni si mamica lui i-a dat iaurt in compensatie. Baietelul e bine mersi acum, are 4 ani, nu mananca in continuare lapte de nici un fel, dar mananca orice alt fel de lactat(iaurt, kefir, branzica) si nu are carente de calciu. Vreau sa spun doar ca fiecare copil are propria lui tipologie de crestere si ca de multe ori trebuie sa acceptam faptul ca si copiii ne invata cum sa ii crestem si nu doar noi pe ei... Asa ca parere personala, Luna daca as fi in situatia ta, cu siguranta i-as da iaurt copilului(mai ales ca scrie ca este pentru 4 luni si Adelise mai are putin si implineste varsta decat sa stau stresata ca nu asimileaza nimik si varsa, etc, etc... Acum Anya evident ca va spune parerea ei de medic pediatru in care personal si eu ma incred 100%.

Si apropo de pediatrii...Parerea mea ca atunci cand nu sunteti sigure de ceva, mai cereti o a doua parere, nu luati de sfant ce spune pediatrul copilului. Eu am 2 medici pediatri la copii, de fiecare data ii consult pe amandoi(la probleme mai serioase, evident) si de multe ori am apelat si la ajutorul Anyei careia ii dau acum un ca este draguta si amabila de fiecare data.

Si cam atat. In rest va urez La multi ani romanilor de oriunde v-ati afla!! Sa fiti sanatosi si iubiti, pentru ca restul se rezolva de la sine...

Pupici multi.

http://www.flickr.com/photos/10678611@N07/?saved=1

Carmen si flacaii Stefan si Bogdan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Ca si parere...Oscillo se da din cate stiu eu la debutul bolii, nu dupa ce s-a instalat deja. Si mai mult de atat, un farmacist mi-a spus odata ca oscillo se administreaza doar sub limba(cum scrie in prospect, din pacate neaplicabila metoda in cazul bebelusilor) unde efectul este garantat, ca portiunea aceea e mai bine vascularizata. Acum ce sa zic, si io i-am mai dat Oscillo lui Stefi dar efectul nu a fost spectaculos - mai mult profilactic si sa stau eu linistita, dar ca si metoda de tratament la noi nu a functionat. Ce mai stiu este ca in cazul medicamentelor homeopate trebuie respectata metoda de administrare pentru a fi eficiente. In fine, e doar o parere...

http://www.flickr.com/photos/10678611@N07/?saved=1

Carmen si flacaii Stefan si Bogdan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Buna dimineata si La multi ani romanilor din toata lumea! Tare mi-e dor sa vad o defilare.

Groxy eu la receala nu i-am dat nimic printesei mele decat am avut calpolul la indemana in caz de febra. Din fericire n-a fost nevoie.

Samadhi mi-ai dovedit inca o data ca citesti printre randuri. Draga mea pai tocmai asta am scris ca pana spre 7 luni nu se inlocuiesc mesele de lapte cu cele de solide, adica solidele se dau in completarea laptelui nu in locul lui. Cat despre metodele de ragait crede-ma ca le stiu pe toate si nu stiu ce te-a facut sa crezi ca nu ragaie fie-mea.

Am vrut sa nu-ti mai raspund caci se pare ca vorbim limbi diferite. Insa m-a deranjat tare mult faptul ca ti-ai permis sa ma numesti disperata comparand situatia mea cu faptul ca si Maxima ta a vomitat putin si e normal. Cred ca tu traiesti in lumea ta si citesti doar ceea ce doresti, Adelise nu a vomitat putin ci am fost in situatia in care am refuzat tratamentul foarte puternic (la consilierea medicului), Adelise nu vomita putin cand ma joc cu ea, nu vomita putin dupa ce mananca, Adelise vomita aproape tot ce mananca, ii este foame mereu, plange si tremura cand mananca laptic pentru ca la ea in burtica nu este nimic pur si simplu ii aud intestinele cand se umplu pentru scurt timp pentru ca imediat dupa aceea sa vomite si sa goleasca tot. Cate bavetele folosesti tu pe zi? Eu folosesc in medie 15, aditional scutecelor de finet care se umplu cu lapte la fiecare masa. Deci haide sa lasam tonul asta autoritar de genul "eu le stiu pe toate" caci crede-ma nu le stii nici tu, nici eu, si sa te fereasca Dumnezeu sa iti vezi copilul flamand, suferind si tu sa nu stii incotro sa o apuci. Si mai apoi sa se gaseasca o persoana pe forum care nu trece prin asa ceva sa-ti dea lectii de crescut copii. Lasand la o parte lectiile de comportament vis-a-vis de sotul meu in conditiile in care nici nu ne cunoastem dar asta e alta poveste.

Ti-am spus cele de mai sus pentru a sumariza ceea ce am scris aici de luni bune. Poate pentru tine nu inseamna nimic insa eu DA sunt disperata cum ar trebui sa fie orice mama care isi vede copilul suferind.

Referitor la varsta la care alegi sa le dai tu iaurt copiilor este strict alegerea ta, poate ai vrea sa iti bazezi afirmatiile pe ceva concret, la ce te referi cand spui ca sunt atatea rele in el? Pe ce iti bazezi afirmatiile? Sau la voi oare nu se gasesc iaurturi fara gluten, fara aditivi, fara zahar speciale pentru bebei? Pentru ca sincer ieri am tot cautat sa vad relele din iaurt si nu am gasit pe bune. Ok, poate eu l-am dat devreme dar sa nu il dai pana la un an mi se pare exagerat, poti sa imi spui si de ce concret? Multumesc.

Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Carmena multumesc. Exact la asta ma refer si eu, la exprimarea parerii vehement si mai ales fara acoperiere. De ieri seara strig ca proasta pe forum sa imi aduca si mie cineva fapte concrete despre acest iaurt asa rau, fapte din viata de genul "stiu ca nu e bine pentru ca...". Eu gasesc pe net numai de bine, am intrebat la voi pentru ca ma bazez pe parerile voastre insa sincer nu am cerut nici sfaturi vis-a-vis de cum sa tin copilul sa ragaie nici de cum sa-i opresc refluxul, pentru ca daca are cineva nevoie ii explic eu toate metodele de tinut, culcat etc un copil cu reflux.

Deci revin cu intrebarea : are cineva vreo informatie concreta referitoare la iaurt? Cum poate afecta sau cat de benefic este?

Va multumesc

Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)

Mergi la inceput