Voi va faceti testament???
![](images/user_woman.png)
In primul rand, nu va cruciti/mirati/socati de intrebarea mea
De curand imi povestea bunica-mea de o cunostinta -un barbat- caruia i-a murit sotia in urma cu 2 ani si de atunci nu a mai avut un moment de liniste; de 2 ani e in procese cu o verisoara de-a sotiei pentru terenuri, casa, etc, chiar daca femeia respectiva aparent nu are niciun drept.
Si de aici am inceput sa ma intreb; la noi -in RO- se practica treaba cu testamentul?daca da, ce valoare are in instanta? si, mai ales, cum iti faci, dom'le, testament? la avocat? la notar? ce scrii in el?
multu' pentru orice informatie
![](advocat.gif)
The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/valentinag/valentinag.jpg)
valentinag spune:
Verisoara de care zici,conform legii are drepturi,daca ei nu au avut copii,rudele decedatei sunt mostenitoare!
Soacra mea a beneficiat de pe urma unui asemenea act,bunica ei i-a lasat prin testament toate bunurile ei,cu conditia sa o intretina!Stiu ca era facut la notar!
E ceva de genul:eu cutarica ai las nepoatei mele toate bunurile,etc,etc
Stai ca vin fetele notar si te lamuresc mai bine!
"La vita e bella"
De mancare
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Lona spune:
quote:
Initial creeata de Noe
In primul rand, nu va cruciti/mirati/socati de intrebarea mea![]()
De curand imi povestea bunica-mea de o cunostinta -un barbat- caruia i-a murit sotia in urma cu 2 ani si de atunci nu a mai avut un moment de liniste; de 2 ani e in procese cu o verisoara de-a sotiei pentru terenuri, casa, etc, chiar daca femeia respectiva aparent nu are niciun drept.
Si de aici am inceput sa ma intreb; la noi -in RO- se practica treaba cu testamentul?daca da, ce valoare are in instanta? si, mai ales, cum iti faci, dom'le, testament? la avocat? la notar? ce scrii in el?
multu' pentru orice informatieCe mai citim noi
The moment scatters.
Da, eu am.
Are valoare in instanta, cu conditia ca rezerva succesorala a mostenitorilor sa fie respectata.
Altfel, poate fi spulberat intr-o clipa.
blackpanterro spune:
Da, ne vom face imediat ce soata e mai liber de la scoli si lucru.E foarte important sa stiu ca in caz de deces copilul meu va fi pe maini bune si banii de la asigurarea pe viata vor fi gestionati cum trebuie in interesul lui.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
Qamar spune:
quote:
Originally posted by blackpanterro
Da, ne vom face imediat ce soata e mai liber de la scoli si lucru.E foarte important sa stiu ca in caz de deces copilul meu va fi pe maini bune si banii de la asigurarea pe viata vor fi gestionati cum trebuie in interesul lui.
da, in sensul asta ma intereseaza si pe mine....ca "e" multi nebuni pe lumea asta, unde nici nu te astepti
![](icon_smile_tongue.gif)
![](advocat.gif)
The moment scatters.
Lona spune:
quote:
Originally posted by Noequote:
Originally posted by blackpanterro
da, in sensul asta ma intereseaza si pe mine....ca "e" multi nebuni pe lumea asta, unde nici nu te asteptiCe mai citim noi
The moment scatters.
Din pacate, in Romania nu poti dispune testamentar pe mainile cui ramane copilul, si nici cine ii va administra averea daca, Doamne fereste! ni se intampla ceva.
Prin testament nu poti hotari decat ce se intampla cu O PARTE din bunurile tale, atat.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Cristina_C/Cristina_C.jpg)
Cristina_C spune:
blackpanterro, esti sigura ca in Germania e altfel?
Poti indica prin testament cui lasi copilul?
mariamunteanu spune:
Este un subiect foarte important la care m-am gandit de multe ori de cand am copii.
Si eu am de gand sa fac testament, dar mai intai va trebui sa ma interesez aici la un notar. Cel mai mult ma preocupa daca pot sa numesc pe cineva care sa adiministreze mostenirea pana la majoratul copiilor pt. ca sa nu se risipeasca totul.
Dupa cum ati spus si voi, as vrea sa aflu si daca pot lasa copiii in grija cuiva - asta e complicat pt ca nu vad acum pe cine m-as putea baza in afara de mama care nu este chiar in putere.
Maria
ina_nz spune:
E un lucru foarte serios. Se face la avocat si e bine sa-l ai.
Nu stiu cum e in Romania dar in NZ daca mori nu mosteneste sotul/sotia partea celuilalt ci statul. Se formeaza un Trust si partenerul rascumpara intr-un fel la pret mic partea care i-ar reveni daca ar fi existat testament. E mai complicat dar am explicat pe scurt.
Si da trebuiesc specificati cei ce vor administra averea in numele copiilor pana acestia ajung la varsa la care pot dispune de avere.
Daca doamne fereste noi murim raman ceva banuti, o casa, plus asigurarile care sunt substantiale si trebuie neapart sa avem pe cineva de incredere care sa ne ocroteasca copilul. Acesti tutori legali se ocupa de scoala, etc
In testament poti specifica absolut tot ce doresti sa se intample cu urmasii tai si averea ce ramane, conditii....etc
Stiu ca suna cam ca in filme ......si eu tot impresia aia am avut-o si ma bufnea si rasu dar se pare ca e o treaba serioasa care se face cu multa atentie si meticulozitate.
Ina