Grup de suport pt.slabit 5 kg.(12)
Raspunsuri - Pagina 3
Luna75 spune:
quote:
Originally posted by iubu77
Ce citesc aici suna bine..dar o zi numai apa plata chiar nu pot.
in grupul nostru urmam diete diferite,le mai intrerupem/reluam fiecare dupa cerinte - dar regula generala e putin si sanatos
intr-adevar ziua cu apa plata nu e usoara,insa ceea ce ma face sa rabd este ca o zi de post accelereaza metabolismul 100% iar prima zi de dieta pare floare la ureche dupa o zi de baut doar apa
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
Luna75 spune:
quote:
Originally posted by iubu77
A mers cineva la nutritionist si are sa ne dea un regim cu rezultate?
de obicei un regim personalizat se face pe baza unor evoluari a mai multi factori:varsta,regim de viata,analize medicale - deci ce merge la altul poate nu functioneaza la altul
doua fete din grup tin un regim dat de nutritionist - poate Danitin vine cu amanunte-ea a inceput recent iar Moniland a terminat cu succes dieta si a si slabit frumos - fara sa se infometeze
iata dieta urmata de ea
faza I
Ziua 1.
Ora 7 1 felie pβine prajita + 2 felii sunca
10 1 portocala
14 salata cruditati + 1 peste
18,30 200 gr. Parizer + 1 rosie
Ziua 2
Ora 8 1 iaurt dietetic
10 1 mar
14 supa crema legume
18,30 branza vaci + sana
Ziua 3
Ora 7 50 gr. Mozzarela + 1 rosie
10 1 kiwi
14 150 gr. Gratar vita+ salata varza
18,30 100 g sunca+ salata verde
20 1 mar
Ziua 4
Ora 8 1 felie paine neagra+ 2 felii sunca
13 150 gr. Piept pui + salata de cruditati
16 150 ml suc portocale natural
18,30 1 ou fiert + o salata de cruditati+ 1 felie paine
Ziua 5
Ora 8 1 iaurt dietetic
10 1 mar
14 supa crema legume
18,30 branza de vaci+sana
faza II
Ziua 1
Ora 8 1 banana
10 1 kiwi
14 salata de cruditati + crutoane
16 1 mar
18,30 salata de cruditati + crutoane
Ziua 2
Ora 8 1 pesmet + 50 gr. sunca
10 1 mar
13 1 conserva ton + salata de rosii
16 1 kiwi
18,30 1 conserva ton + saltat de rosii
Ziua 3
Ora 8 1 toast cu sunca si cascaval
14 150 gr. Piept pui + salata de varza
18,30 salata de cruditati + 50 gr. Feta
Ziua 4
Ora 8 corn flakes cu lapte
10 1 kiwi
14 2 sarmalute
18,30 salata cruditati + peste
Ziua 5
Ora 8 1 pesmet + 50 gr. sunca
10 1 mar
13 1 conserva ton + salata cruditati
16 1 kiwi
18,30 1 conserva ton + salata cruditati
faza III
Ziua 1
Ora 8 1 ou fiert tare + 1 rosie + 1 pesmet
10 1 mar
14 150 gratar pui + salata
16 1 mar
18,30 1 ou fiert tare + 1 rosie + 1 pesmet
Ziua2
Ora 8 musli + 1 iaurt dietetic
10 1 banana
14 ciorba perisoare
16 1 avocado
18,30 musli + 1 iaurt dietetic
Ziua 3
Ora 8 corn flakes cu lapte
10 1 mango
14 150 file peste + salata
18,30 corn flakes cu lapte
Ziua 4
Ora 8 100 gr. Brβnza de vaci + 1 iaurt
10 1 avocado
14 200 file peste + orez
18,30 100 gr. Brβnza vaci + 1 iaurt
Ziua 5
Ora 8 1 fruct (la alegere)
10 1 cana ceai
14 ciorba perisoare
16 1 pesmet
18,30 1 fruct (la alegere)
Luna75 spune:
iubu,aici gasesti o alta dieta personalizata + opinii in legatura cu nutritionisti
Luna75 spune:
Nora,tu in mod sigur ai nevoie de putina "organizare" pentru ca a manca o data pe zi este cea mai mare greseala pe care o poti face
regula generala e 3 mese pe zi + eventual doua snacksuri (un fruct,un biscuite dietetie,un iaurt)
Dat fiind faptul ca esti vegetariana poti incerca aceasta dieta
Regimul are urmatoarele scheme:
Schema
Perioada I Perioada II Perioada III
A 1 sapt. 2 sapt. 3 sapt.
B 2 sapt. 4 sapt. 6 sapt.
In functie de surplusul existent, schema A garanteaza 5-8%, iar schema B 10-12% scadere in greutate.
Pentru a obtine o pierdere in greutate mai mare, schemele se vor repeta, dupa cum urmeaza:
Schema A: se poate repeta de cel mult 3 ori pe an, la un interval de 4-6 saptamani;
Schema B: se poate repeta de cel mult 2 ori pe an, la un interval de 6-10 saptamani.
Mecanismul de actiune:
Regimul se bazeaza pe teoria conform careia organismul isi creeaza un echilibru propriu prin obisnuinta.
Practic, daca este supra-alimentat in mod consecvent, organismul isi regleaza necesarul alimentar la nivelul dobandit prin supra-alimentatie, astfel ca acesta consuma in mod real necesarul fiziologic si stocheaza surplusul, generand obezitatea.
Regimul actioneaza astfel incat, in perioada I desfiinteaza echilibrul existent, in perioada a II-a coboara nivelul necesarului alimentar, iar in perioada a III-a stabilizeaza necesarul de echilibru la noul nivel creat.
Reguli obligatorii:
In toate perioadele, dimineata, cu o jumatate de ora inainte de masa, se va bea o jumatate de litru de apa!
Cantarirea se va face obligatoriu o singura data pe zi, dimineata, pe stomacul gol, complet dezbracata.
Rezultatul cantaririi se va trece zilnic pe un grafic.
Alimentatia:
Atentie: cafeaua si alcoolul sunt inductori de foame! Se vor reduce cat mai mult.
Perioada I- 1 saptamana A/ 2 sapt. B
Alimente interzise:
Zahar, miere, alcool, fainoase (paine de orice fel, paste, cereale etc.), lactate, grasimi animale de orice fel, carne de porc, vita si pui, cartofi, fasole, mazare, linte, soia, banane, pepene verde, piersici, nectarine si alte fructe cu continut mare de zaharuri;
Alimente recomandate:
varza, broccoli, conopida, salata, castraveti, lamai, portocale, grapefruit, mere, telina, morcov, masline, ciuperci, porumb, rosii, ardei;
Alimente exceptionale:
oua, carne de peste, fructe de mare, lapte degresat, margarina(100% vedetala), ulei fara colesterol.
-----------------------------------------------------
Perioada II- 2 saptamani A/ 4 sapt. B
Alimente interzise:
Zahar, miere, alcool, fainoase (paine de orice fel, paste etc.), carne de porc si de vita, cartofi, fasole, mazare, linte, soia, banane, pepene verde, piersici, nectarine si alte fructe cu continut mare de zaharuri;
Alimente recomandate:
varza, broccoli, conopida, salata, castraveti, lamai, portocale, grapefruit, mere, telina, morcov, masline, ciuperci, porumb, rosii, ardei, carne de peste, fructe de mare, lapte degresat, oua;
Alimente exceptionale:
carne de pui, branzeturi cu continut scazut de grasimi, cereale, margarina (100%vegetala), ulei fara colesterol.
-----------------------------------------------------
Perioada III- 3 saptamani A/ 6 sapt. B
Alimente interzise:
Zahar, miere, alcool, fainoase (paine de orice fel, paste etc.), carne de porc, banane;
Alimente recomandate:
varza, broccoli, conopida, salata, castraveti, lamai, portocale, grapefruit, mere, telina, morcov, masline, ciuperci, porumb, rosii, ardei, carne de peste si de pui, fructe de mare, lapte degresat, oua, branzeturi cu continut scazut de grasimi, cereale;
Alimente exceptionale:
carne de vita, cartofi, fasole, mazare, margarina (100%vegetala), ulei fara colesterol.
Reguli de alimentatie:
Alimentele recomandate se vor consuma in orice cantitate si in oricate reprize se simte nevoia;
Alimentele exceptionale se vor introduce doar daca se simte nevoia, insa in cantitati ponderate;
Alimentele interzise nu se vor consuma decat in cazuri exceptionale;
Se pot consuma sau evita si alte alimente prin analogie (similitudine) cu cele din grupele prezentate.
Ideea curei e urmatoarea: pe de o parte, noi ne ingrasam datorita obiceiurilor culinare; pe de alta parte, senzatia de foame pe care o ai nu reprezinta necesarul caloric al organismului, ci necesarul habitual (cum esti obisnuit sa mananci). Asadar, daca tu mananci 5 pizza pe zi timp de o luna, chiar daca ti-ar ajunge 1 sau 2, dupa aceea ti-e foame de 5!
Cura de slabire este impartita in trei module: primul in care iti sparge tiparele culinare, cel de-al doilea in care organismul isi gaseste necesarul caloric, iar cea de-a treia (cea mai lunga) de fixare. Exista doua variante, cea de o luna si jumatate, in care dai jos 8-12 kilograme(depinde cate ai) si cea de trei luni, unde dublezi fiecare perioada si dai jos 18-22.
In prima perioada, de 7 zile: mananci numai legume si fructe, oricate, oricand. Evident, nu mazare, fasole, cartofi.
Iar fructe inseamna mere, grapefruit, portocale, nu pere, struguri, banane sau altedulceturi.
In cea de-a doua perioada, de 14 zile, poti adauga lapte degresat, oua si peste.
In cea de-a treia perioada, de 21 zile, adauga cereale, carne de pui, branzeturi degresate.
Nu e bine sa bei alcool sau cafea, acestia fiind inductori de foame.
Inca ceva: dupa doua trei zile se produc urmatoarele doua lucruri:
NU MAI POFTESTI, nu-ti mai e foame in disperare, ca la inceputul oricarei cure, poate si pentru ca mananci la discretie.
Iar cel de-al doilea aspect este ca te simti extraordinar de plin de vitalitate.
Cheia acestei cure este ca, pe toata durata ei (si daca poti si dupa aceea, cu atat mai bine!) TREBUIE, pe stomacul gol, sa bei jumatate de litru de apa (sau ceai), dupa care astepti jumatate de ora inainte de a manca.
Fara asta nu va apucati, nu merita!
Lichide multe, cat de multe.
In orice cura trebuie baute multe lichide, nu numai pentru potentarea efectului, ci si pentru ca rinichii sunt foarte solicitati in cazul schimbarilor alimentare.
Luna75 spune:
Trucuri care atenueaza foamea
- Apa pe stomacul gol.
In fiecare dimineata beti pe stomacul gol, un pahar de apa cu o lingurita de otet de mere. Este diuretic, dezintoxicant si intensifica arderea grasimilor.
- Educa-ti stomacul!
Mancati des dar putin, adica, din 3 in 3 ore (5 mese pe zi). Cine mananca o singura data pe zi isi antreneaza sistemul de stocare al grasimilor.
- Potoliti-va foamea!
Pregatiti dimineata o farfurie in care sa se afle un mar, un morcov curatat, un cartof fiert fara coaja si un iaurt. Cand va este foame, mancati alimentele pregatite din timp. Nu lasati la indemana alimente tentante gen ciocolata, chipsuri.
- Aperitivul taie foamea.
Ca aperitiv mancati salate de legume (fructe) sau o ceasca de zeama de supa, care au putine calorii si va vor taia foamea.
- Feriti-va de alimentele grase!
Cauza principala a ingrasatului sunt alimentele grase. Ele pot fi ascunse in mancaruri, adesea pacalindu-ne. In categoria acestor alimente intra: mezelurile (salam, parizer, toba, lebar), inghetata, dulciurile, iaurturile cu fructe.
- Testati grasimea din farfurie.
Faceti un test cu ajutorul unui servetel de hartie: puneti-l peste bucata de carne fripta sau peste, si daca pata de grasime care se imprima pe el e mai mare ca o moneda de 10 bani, mancati doar jumatate din portie sau renuntati la stratul de grasime.
- Alegeti alimentele care va satura.
Branza, carnea de pui, pestele, merele, strugurii, ouale fierte sunt alimente care va satura si care au putine calorii. In schimb, trebuie sa va feriti de: cartofii prajiti la pungi, biscuiti dulci sau sarati, alunele, iaurtul de fructe, inghetata, croissantul.
- Mancati telina!
Inlocuiti alunele sau snacks-urile cu telina; este buna, hranitoare, stimulatoare si in plus 500g au doar 75kcal.
- Mancati legume si fructe!
Impartiti farfuria in 4: pe 3 dintre parti puneti legume si fructe, iar pe a 4-a puneti carne si lactate!
- Paine uscata
Cand simtiti ca va este foame mancati o felie de paine uscata.
- Beti multe lichide.
Pe zi, trebuie sa beti cel putin 2 litri de apa, apa minerala, ceai de plante sau ceai de fructe. Grasimile topite se transforma in substante care nu se pot evacua decat prin rinichi. Renuntati la lichioruri dulci si la bauturi aperitive. Nu consumati decat vin alb sau rosu. Sampania dulce trebuie evitata deoarece contine mai mult zahar.
- Beti ceai de menta.
Dupa o masa copioasa, consumati in loc de alcool, o ceasca de ceai de menta. Economisiti cel putin 60 kcalorii.
- Beti cald!
Bauturile calde dau o senzatie de satietate; foarte bune sunt ceaiul sau sucul de rosii.
- Stop dulciurilor!
O metoda de a renunta la desert este sa adaugati in mancare putin ardei iute, boia sau curry, deoarece iuteala topeste caloriile si taie pofta de dulce.
- Mestecati bine mancarea.
Mancati incet, pentru ca senzatia de saturatie se instaleaza abia dupa 15-20 de minute. Cei care mananca in graba, inspira si mult aer, lucru ce duce la balonare.
- Mestecati guma cand gatiti.
In timp ce gatiti, mestecati guma pentru a nu putea ciuguli.
- Laptele praf taie pofta de mancare.
Daca sunteti invitati la masa, inainte de a pleca de acasa, luati o lingura de lapte praf si lasati-o sa se topeasca in gura. Albumina va taia pofta de mancare.
- Urcati si coborati treptele.
Suitul si coboratul scarilor reprezinta o metoda, la indemana, de a consuma multe calorii.
- Gatiti la foc mic!
Atunci cand gatiti la foc mic se foloseste mai putina grasime decat in cazul cand se gateste la foc mare!
- Radeti cat mai des!
Radeti cat de des puteti: 100 de hohote de ras ard tot atatea calorii cat 10 minute de alergare.
- Cat mai putina lumina!
Lumina puternica activeaza, printre altele, si pofta de mancare! Ar fi de preferat sa folosim macar la cina o lumina difuza!
- Mirosuri impotriva foamei!
Mirosul de menta si de mar verde transmit creierului semnalul ca stomacul este plin.
- Parfumul puternic iti taie pofta de ciocolata!
- Farfurii inchise la culoare.
Daca manaci din farfurii inchise la culoarea vei manca mai putin!
- Curea cat mai stransa.
Legati cureaua astfel incat sa va stranga putin; astfel va veti aduce aminte ca trebuie sa va abtineti si sa mai dati jos!
MsLara spune:
Luna multumim de sfaturi!
Din pacate eu am venit sa primesc un...si niste ! Nu doar ca nu am reusit sa mai slabesc, ci chiar am pus la loc nu doar cele 2 kg...si chiar 3!
La mine e o problema cu "pisicul"...cand am multe de facut nu mai pot urmari si ce mananc,nu am timp de cumparaturi, mananc aiurea la serviciu am multa pofta de dulce etc...
Am sa mai fac un efort de disciplinare, poate de data asta ma tin de treaba! Culmea este ca orice altceva imi propun sa fac, intotdeauna duc pana la capat, nu exista sa renunt!!!
Orice sfat e binevenit!
Lali
nora2005 spune:
Luna, multam de sfaturi, inclusiv cele postate special pentru mine. Atit timp cit voi avea acest program infernal, nu stiu ce ma fac cu mine. Ce nu stii tu este ca eu am initiat subiectul ...slabesti mincind din 3 in 3 ore, a fost cel care ma ajutase pe mine cel mai mult. Ajunsesem la 72 de kg...dar...mi-am schimbat jobul si de aici nebunia...Acum incerc sa fac si niste sedinte de presomasaj, electrostimulare si tunel...ca ma enerveaza rau si celulita, nu doar kg in plus.
Nora
Iubirea se naste din placerea de a-l privi pe celalalt,se hraneste din nevoia de a-l vedea mereu in preajma si se desavarseste prin imposibilitatea de a trai despartiti!!
nora2005 spune:
Cind e ziua de raport aici?
Nora
Iubirea se naste din placerea de a-l privi pe celalalt,se hraneste din nevoia de a-l vedea mereu in preajma si se desavarseste prin imposibilitatea de a trai despartiti!!
chiara.2005 spune:
Vai fetelor abia am mai gasit subiectul nostru! Nu mai slabeste nimeni pe aici? Hai ca am venit eu sa mai cer doua floricele...si poate un premiu pentru luna decembrie?
Si asa m-am apropiat la 2 floricele de cel de al doilea targhet al meu. Sper sa nu o dau in bara cu sarbatorile astea.
Nora parca te interesa ziua de raport. Nu cred ca este asa ceva stabilit aici. Cand ai ceva de raportat raporteaza si cere-ti floricelele binemeritate Luna75 daca gresesc sa ma corectezi te rog.
ghibuadina spune:
Buna fetelor,
As vrea sa ma inscriusi eu la voi, dar o las dupa sarbatori ca-s neserioasa si incalc mereu dietele.dar totusi, ce diete tineti voi?Care au fost cele care au dat randamente?Sunt in cautari.Vreau sa ma alatur voua.
Adina, 1, 67 si 64 de kg