Romanie fara rampe?! (printre altele)
Romanie fara rampe sau doar Bucuresti fara rampe?
Astazi am ramas fara masina... pana de cauciuc.
Trebuia sa ajung la Universitate. De la Tineretului. M-am gandit sa iau metroul. Ei, este o intreaga aventura daca vrei sa-ti iei si copilul cu tine. Si copilul e micut si trebuie transportat cu caruciorul.
Mai mult ca sigur, persoanele cu handicap, in carucior, au aceeasi problema.
Cum sa cobori/urci atatea scari??????
Cat timp trebuie sa mai treaca pentru a vedea schimbari concrete in tara asta??????
Cui trebuie sa ne adresam oare pentru a remedia aceasta situatie???
Metrorex n-ar avea de castigat daca mamicile s-ar plimba cu metroul?
Nu vreau sa se creada ca am ceva cu ei. Si RATB ar putea sa faca ceva in sensul asta! E practic imposibil sa te urci intr-un tramvai cu un carucior de 11kg si un bebe de tot atatea kg! Chiar daca as avea un carucior sport de 4 kg si un bebe de 5, sa zicem, tot nu mi s-ar parea normal sa ridic 1 m caruciorul si copilul pentru a urca intr-un mijloc de transport!
Eu cred ca eventualele cheltuieli s-ar amortiza rapid. Doar suntem atatea!!!
E momentul sa cerem rampe! peste tot!
VREAU RAMPE! VREAU LIFTURI! VREAU SA AM POSIBILITATEA DE A MA DEPLASA IMPREUNA CU BEBEII MEI ACOLO UNDE E NEVOIE!!!
VA pup!
Revin!
Raspunsuri
tlaura spune:
Cati nervi mi-am facut si eu cand eram in situatia de a avea un bebe in carut...!!!!!! Se pare ca toata lumea se gandeste la asta, dar nimeni nu face nimic. Eu impreuna cu alte cateva mamici de bebei la vremea aceea (acum 4 ani si ceva), concepusem o petitie pentru primarie pe acest subiect plus pentru masinile parcate pe trotuar, pentru care eu eram nevoita sa merg cu carutul pe sosea.
Petitia urma sa fie semnata de mai multe mamici, eu am plecat din tara la vremea aceea, iar ea (petitia) s-a pierdut pe undeva si nu a mai ajuns la primarie. Eu plecasem pentru un an din tara, iar la intoarcere eram convinsa ca voi gasi rampe peste tot in urma sesizarii noastre (asa-s io mai credula)! Ca sa aflu ca de fapt nici nu se mai stia ce s-a intamplat cu acea foaie pe care toata lumea o lua sa stranga semnaturi pe ea!
Deci, asa cum spuneam, toata lumea se plange dar nimeni nu face nimic! Poti sa initiezi si tu o actiune ca asta, si sper sa fie cu finalitate!
miti2004 spune:
cea mai tampita faza e ca in colturile strazilor trotuarele sunt lasate mai jos, dar nu pana la nivelul strazii, asa ca pt un om in carucior este egal cu zero...
asta vara cand am ajuns in Ro la aeroport m-am certat cu cei de acolo pt ca nu vroiau sa ma lase sa iau liftul, si eram cu copilul in carucior si bagajele de mana. Insa m-am certat pana cand m-au lasat sa-l folosesc. Niste idioti !
karula spune:
quote:
Originally posted by miti2004
cea mai tampita faza e ca in colturile strazilor trotuarele sunt lasate mai jos, dar nu pana la nivelul strazii, asa ca pt un om in carucior este egal cu zero...
Si mai tampita e faza pe Calea Victoriei, unde au facut cum zici pasaje de-astea joase pentru intrat de pe troruar pe trecerea de pietoni, DAR au plantat fix in mijocul lor stalpi care sa impiedice intrarea masinilor pe trotuar!!! Rasu'-plansu'
Semnez cu doua maini (si mai fac rost de niste maini) orice petitie in acest sens. Facem?!
MICKYN spune:
Si eu ma lovesc de aceleasi probleme.Toate trotuarele bordurate de Videanu nu au cai de acces pentru carucioare.Avem acum unele mijloace de transport in comun cu posibilitate de folosire de cei cu carucioare , dar trebuie sa-ti faci o mie de draci caci soferului ii este lene sa apese pe un buton pentru a lasa rampa la urcare si coborarea din masina.In statii nu sunt lasate spatii pentru cei cu carucioare pentru a cobori de pe trotuar.Unele institutii publice au facut acele rampe de acces doar ca i-a obligat legea, ele neputand niciodata sa fie folosite.La fel metroul- li se acorda celor cu dizabilitati fizice gratuitate la transportul cu metroul tocmai pentru a nu-l pot folosi deoarece nu exista scari speciale de acces pentru cei cu carioare.
poze Tudor
poze 6 luni Tudor
anya spune:
Si toate astea daca poti folosi trotuarul. Din cauza masinilor parcate pe trotuar, de multe ori a trebuit sa merg pe strada cu caruciorul intr-o mana si celalalt copil in alta.
anymony spune:
Cu aceeasi problema m-am confruntat si eu! Parca pina a avea copil in carut nu m-a indispus problema rampelor. Dar o dat ce a trebuit sa ies cu carutul la plimbare...JALE!!!!
La fel ac si voi, aceleasi trotuare, unele chiar complit de inalte , far rampe nici macar la trecerile de pietoni mari, iar daca aveau acea "gaura"in trotuar era vai de ea, numai gauri...
De fiecare data ma gindeam la cei cu handicap, cu carucioare, care nu pot chiar de loc singuri.Noi de bine de rau de mai descurcam...
sa nu mai spun ca la un asa numit "mini mall"cu scari la intrare si cu 2 intrari la fel de importante, rampa este numai la una din ele, deci ca sa poti urca trebuie sa ocolesti toata cladirea!
Any si Ioana-Catalina (12.02.2006)
www.dropshots.com/anymony/" target="_blank"> poze Ioana-Catalina
Povestea nasterii Ioanei-Catalina
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=21fc06911023d376aa686b" target="_blank">Iubirea noastra Ioana-Catalina
anstoian spune:
Am de gand sa redactez o petitie. Sper sa am suficienti semnatari. vreau sa trimit mai multor destinatari, poate rezolvam ceva.
Cand e gata, va anunt! Daca aveti idei despre ce ar trebui subliniat in petitie, va rog sa scrieti pe forum. Trebuie sa fie cat mai pertinenta, cat mai bine construita pentru a reusi sa transmitem exact ceea ce ne dorim.
Nu am mai facut petitii pana acum. Totul trebuie sa aiba un inceput, nu?
Fomalhauti spune:
Statia de metrou Gara de Nord. Iesirea dinspre gara. Venind cu metroul dinspre Piata Victoriei. Doua scari rulante, ambele urca. Ajungi sus. In fata aparatele prin care carutul nu trece. O poarta de acces pentru carucioare, incuiata cu lacat. Repet: in spate doua scari rulante, ambele urca!!!! Nimeni din personal prezent. Ei, ce faci?
Situatia este reala, mi s-a intamplat (e drept, cred ca e mai bine de un an de atunci, poate chiar doi, dar nu cred ca s-a schimbat ceva...). Si inca nu s-a terminat...Noroc ca nu eram singura, eu raman cu carutul, sotul trece si merge la ghiseu. I se spune ca nu se stie nimic despre cheia de la poarta. In timp ce el face scandal pe mine ma vad niste...."aurolaci" si imi iau carutul si il trec peste aparate. Pai, care a fost norocul ca eram cu sotul?! Noroc cu aurolacii....
Nu stiu ce impact au petitiile...Am alta propunere. Ar trebui sa trimitem prin intermediul unui ziar de mare tiraj (poate Libertatea) sau printr-un post de televiziune o scrisoare d-lui Videanu. In aceasta scrisoare ar trebui sa il invitam pe dl. Videanu la o plimbare prin Bucuresti cu carutul. (Eu personal i-as oferi carutul meu, am unul de gemeni. Da' copiii nu ii pun in carut, nu am incredere, ii punem doua pachete, unul de 10 kg, altul de 15. Si daca ii dau carutul meu vreau sa-mi garanteze ca mi-l restituie in stare buna sau achita contravaloarea...)
Fomalhauti spune:
Cred ca nu am scris esentialul! Locuiesc in Berceni si am un baietut de un an si patru luni. Am si un fiu de trei ani care este la gradinita, aproape de Piata Romana. In fiecare zi merg cu carutul la gradinita, cu metroul. Bum-bum-bum pe scari in jos (uneori ma ajuta cineva, alteori nu...). La Piata Romana e scara rulanta, in general merge...Iau copilul de la gradi si bum-bum-bum pe scari in jos. Si cand ajung acasa nu e scara rulanta pentru toata urcarea, asa ca bum-bum-bum pe scari in sus. (Pentru mers la gradinita nu folosesc carutul de gemeni, ci unul simplu...)
morenaA spune:
Macar faza cu carutul pt copil intr-un an trece, insa sunt oameni care tb sa stea o viata in scaun cu rotile si ei chiar nu au ce face (nu pot sa treaca pe strada, sa treaca peste bariere, nu pot sa urce scaunul ca sa urce in mijloace de transport.... si ce-i mai grav nici macar nu pot sa faca o facultate pt nici macar universitatile nu au rampe (la Iasi la Cuza cel putin nu ai cum face facultate, cunosc un caz care era dusa in brate la cursuri de catre tatal ei)
Halal... si cica suntem in UE! Oare cand s-o face ceva si la noi pt persoanele cu handicap?