Daca sunt plecata si copilutul ramane in grija cuiva ,iar eu nu vreau sa apelez inca la lapte praf ,pot sa ma storc si sa las o cantitate de lapte matern care sa fie incalzit?Trebuie pastrat la frigider ,pentru ca am observat ca daca este pastrat la temperatura camerei aprox. 3/4 ore se separa grasimea de restul continutului????
trebuie neaparat pastrat la frigider! si nu mai mult de 24-48 de ore. peste acest interval, trebuie congelat (max 6 luni) si consumat imediat (deci nu repus la congelator sau pastrat in frigider).
si o precizare: cand am spus "peste acest interval" m-am referit la faptul ca, daca nu intentionezi sa i-l dai in urmatoarele 24-48 de ore, sa-l pui din prima in congelator.
Da, scrie si prin carti, mi-a spus si doctorita si am facut si eu chestia asta cu lapticul de rezerva. Se poate pastra pana la 48 de ore la frigider. Eu nu l-am pastrat mai mult de 24 de ore pentru ca mi-a fost frica, si cred ca nici voua nu va trebuie sa il pastrati mai mult. Intr-adevar, se separa smantana de lapte si se ridica la suprafata, dar daca il agiti, isi revine la loc. Cand ai nevoie, il incalzesti intr-un vas cu apa calda, cica nu e bine sa il pui la microunde (eu totusi l-am mai pus cand era graba mare) si nici sa il pui in cratita pe aragaz
Eu il puneam intr-o sticluta gata sterila, cu capacel si cand imi trebuia, il puneam repede intr-un vas cu apa calda vreo 2-3 minute si ii aranjam tetina si directia burtica!!!
Pofta buna!!!
Mamamariana
Si eu am procedat asa, dar cred ca tb. sa ai o pompita pt. muls pt. ca manual este cam greu, iar lapticul il incalzeam in biberon intr-un vas pe aragaz.
Ela si Octavian