LAPTIC DE REZERVA

LAPTIC DE REZERVA | Autor: alexi

Link direct la acest mesaj

Daca sunt plecata si copilutul ramane in grija cuiva ,iar eu nu vreau sa apelez inca la lapte praf ,pot sa ma storc si sa las o cantitate de lapte matern care sa fie incalzit?Trebuie pastrat la frigider ,pentru ca am observat ca daca este pastrat la temperatura camerei aprox. 3/4 ore se separa grasimea de restul continutului????

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

trebuie neaparat pastrat la frigider! si nu mai mult de 24-48 de ore. peste acest interval, trebuie congelat (max 6 luni) si consumat imediat (deci nu repus la congelator sau pastrat in frigider).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

si o precizare: cand am spus "peste acest interval" m-am referit la faptul ca, daca nu intentionezi sa i-l dai in urmatoarele 24-48 de ore, sa-l pui din prima in congelator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Da, scrie si prin carti, mi-a spus si doctorita si am facut si eu chestia asta cu lapticul de rezerva. Se poate pastra pana la 48 de ore la frigider. Eu nu l-am pastrat mai mult de 24 de ore pentru ca mi-a fost frica, si cred ca nici voua nu va trebuie sa il pastrati mai mult. Intr-adevar, se separa smantana de lapte si se ridica la suprafata, dar daca il agiti, isi revine la loc. Cand ai nevoie, il incalzesti intr-un vas cu apa calda, cica nu e bine sa il pui la microunde (eu totusi l-am mai pus cand era graba mare) si nici sa il pui in cratita pe aragaz
Eu il puneam intr-o sticluta gata sterila, cu capacel si cand imi trebuia, il puneam repede intr-un vas cu apa calda vreo 2-3 minute si ii aranjam tetina si directia burtica!!!
Pofta buna!!!
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela-Z spune:

Si eu am procedat asa, dar cred ca tb. sa ai o pompita pt. muls pt. ca manual este cam greu, iar lapticul il incalzeam in biberon intr-un vas pe aragaz.
Ela si Octavian

Mergi la inceput